Vo svadobno-vianočnom plánovaní sme ešte zďaleka neskončili. Ak ste prelúskali – teoreticky i prakticky, časť 1., tu je ďalších pár tipov, ako využiť sviatky na plánovanie svadby.

 

Zdroj obrázku: www.wendy-grant-photography.com
Zdroj obrázku: www.wendy-grant-photography.com

4. Prezrite si staré rodinné svadobné fotografie

Môžete sa nimi inšpirovať, dopátrať k rodinným tradíciám, ktoré by nemali chýbať ani na vašej svadbe, či jednoducho použiť ich na koláž, nástenku alebo aj čísla stolov. A kde inde, ak nie u vašich by tieto albumy mali byť uchovávané. Tak ich pekne povyťahujte a spravte si príjemnú spoločnú rodinnú vianočnú aktivitu s pozitívnymi účinkami na váš veľký deň. Zaručene pri nej zažijete aj kopu zábavy.

5. Využite povianočné výpredaje

Plánovanie svadby je bez pochýb aj o nakupovaní. A áno, aj vo vianočných výpredajoch sa nájde množstvo drobností, ktoré sa na svadbu môžu zísť. Či plánujete svetielkujúce osvetlenie na svadbu v záhrade, pekné darčekové tašky s darčekmi pre hostí, drobnosti do svadobnej výzdoby (určite sa nájde niečo nielen na svadbu v zime), zaujímavé slamky do koktailov alebo sa vám hodí tá kabelka, po ktorej už dlhšiu dobu poškuľujete, no Ježisko ju nepriniesol…toto a ešte oveľa viac nájdete teraz za skvelé ceny. Navyše máte čas na prechádzky po obchodoch, tak prečo to nevyužiť? Obzvlášť ak sa počasie veľmi nepochlapilo a toto je optimálna príležitosť na efektívne využitie sychravého dňa :o).

 

svadobny_uces_s_pivoniami
Zdroj obrázku: www.burnettsboards.com

6. Naplánujte si skúšku svadobného účesu a make-upu

Pravdepodobne sa počas sviatkov zúčastníte na niekoľkých večierkoch. To vám dáva skvelé príležitosti na skúšanie nového svadobného looku. Či pôjdete na to vlastnými silami alebo sa objednáte do salónu, je na vás. Každopádne vyskúšať svadobnú vizáž skôr ako vo svadobný deň je viac ako vítané. A navyše, keď ju prevetráte medzi ľuďmi, môžete pozbierať reakcie a tipy na korektúry :o) skôr ako po skúške v bežné štvrtkové popoludnie na ceste z práce domov.

Čítajte aj: Skúška svadobného účesu a líčenia a ako sa na ňu pripraviť – Časť 1.

7. Napíšte ďakovné pozdravy či pozvánky na rozlúčkovú party

Či ste čerstvo zasnúbení alebo vám do svadby zostáva už len niekoľko mesiacov, určite máte dôvod na rozposlanie pozvánok, ďakovaní či iných drobností. Ak ste to doteraz intenzívne odkladali, splňte si túto úlohu teraz. Je jednoduchá a popri pečení koláčikov či počúvaní vianočných kolied určite zvládnete premýšľať a dať na papier pár teplých slov, ktoré niekoho potešia a vám umožnia odškrtnúť si ďalší bod vášho plánovacieho programu.

dakovne_karty_po_svadbe_21stbridal.com
Zdroj obrázku: www.21stbridal.com

A pokračovať by sme mohli aj ďalej, no nakoľko sviatočných dní nie je až tak veľa a na druhej strane, treba aj chvíľu oddychovať, toto ako prvotný impulz postačí. Uvidíte, že vás to inšpiruje k ďalším krokom a zároveň vás odbremení od príprav tesne pred svadbou či v nastávajúcom novoročnom chaose.

 

Bude vás zaujímať:  Vianočné plánovanie svadby 

Bude vás zaujímať:  Svadobné plánovanie s Družičkou a jeho výhody 

Bude vás zaujímať: Plánovanie svadby v neplánovanom počasí