Svadobna_vystava_Viglas

Predposlednú februárovú nedeľu bola na zámku Vígľaš opäť svadobná atmosféra. Tentokrát ale úplne iná ako obvykle. Dvere boli otvorené pre všetkých  svadbychtivých záujemcov, ktorí mohli prísť nazbierať inšpirácie na svoju svadbu na zámku, hoci nielen tam. A aká vlastne bola svadobná výstava v zámockých priestoroch?

Svadobna_vystava_Viglas

Prehliadka zámku po svadobnej línii

Súčasťou výstavy bola aj prezentácia priestorov zámku. Kto mal záujem, mohol vidieť okrem modernej a aktuálne svadobne zaplnenej kongresovej miestnosti aj priestrannú zámockú reštauráciu ideálnu na svadobnú oslavu, priestory na svadobné obrady rôzneho typu – od civilného – v gotickej Veľkej Rytierskej sále, po cirkevný rôznych vierovyznaní. Zámok Vígľaš má totiž ako jeden z mála kaplnku vhodnú na akýkoľvek sobášny obrad.

yzdoba_Viglas2

Ak sa vám zachcelo svadby pod holým nebom alebo oslavy pod bielym stanom, aj to vám na zámku Vígľaš splnia. Rozľahlá terasa s výhľadom na nádvorie či nádvorie samotné poskytujú vynikajúce plochy na spečatenie vášho sľubu.

Aby bola prehliadka úplná, videli sme aj svadobný apartmán či izby pre svadobných hostí. A samozrejme vo všetkých priestoroch je možné zdokumentovať váš veľký deň formou svadobného fotografovania. Aj samotné haly sú natoľko fotogenické, že stoja za zábery. :o)

Zámocké priestory i svadobní dodávatelia

V presklenej kongresovej sále sa predstavili rôzni svadobní dodávatelia od šiat, obrúčok, svadobných oznámení, cez výzdobu, zákusky, foto či fotobox. Aby účastníci zostali správne naladení, do rytmu hrala kapela Stay Tuned a nechýbalo ani historické vystúpenie skupiny Bojník z Bojníc, ktoré sa k svadbe na zámku tohto typu zaručene hodí.

K dispozícii bola aj možnosť degustácie svadobného menu, ktoré vyzeralo rovnako lahodne ako znelo, a tak vopred ohlásení záujemcovia mali možnosť okoštovať zručnosti zámockého šéfkuchára a vybrať si tak niečo z jeho umenia na svoju svadbu.

svadobna_vyzdoba_Viglas

cupcakes_Viglas

Svadobna_torta_Viglaš

Ak vaša cesta v tento deň neviedla do Vígľašského zámku, ešte stále tam viesť môže. Bližšie informácie vám radi poskytnú na svadby@grandviglas.com.

A nezabudnite si dať minimálne skvelú kávu v zámockej kaviarni. Ani my sme neodolali :o).