svadobne_planovanie

Takže nemusíte stresovať

Rozmýšľate, či je svadobná agentúra tým správnym príspevkom do vášho svadobného dňa? Okrem zariadenia všetkého potrebného na mieste, cez dohliadanie na hladký priebeh svadobného dňa, ide aj o množstvo povinností, organizácie a logistiky pred samotným dňom D.

Od pomoci so štýlom svadby, cez výber najvhodnejších svadobných dodávateľov, toto je 5 vecí, s ktorými vám svadobná agentúra zaručene pomôže. A určite nie len s nimi.

 

svadobne_plany_v_koncoch
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

1. Vypracovanie optimálneho svadobného plánu

Nie ste si tak celkom istí, čo by ste chceli a ako by mal váš svadobný deň vyzerať? Aký štýl zvoliť, ktorým smerom sa uberať, nehovoriac o stresujúcich detailoch? Nestrachujte sa. Svadobná agentúra si vypočuje vaše hoci aj hmlisté predstavy a usmerní vás. Možno sa vám páčia protiklady, ktoré potrebujete zjednotiť, no neviete ako. Možno je váš partner pasívny a vy sama sa obávate, že to nezvládnete. Akákoľvek je východisková situácia, profesionálna svadobná agentúra z nej vykorčuľuje so svadobným plánom na mieru presne pre vás dvoch.

 

svadobne_planovanie
Zdroj obrázku: www.kingsmillshotel.com

2. Príprava svadobného rozpočtu

Možno sa vám to zdá príliš jednoduché a možno tomu prikladáte až priveľký význam, každopádne, tvorba vhodného svadobného rozpočtu je dôležitá úloha. Vhodná svadobná agentúra vám odporučí, na čo si dať pozor, kde ušetriť, s akými výdavkami počítať, prípadne čo ešte môže vyvstať počas svadobného plánovania. Niektoré položky sa vám môžu javiť ako jasné hneď od začiatku, pritom sú orientačné do poslednej chvíle, odváženia výsledného výrobku či zrátania hodín na mieste. Ak o nich viete vopred, kalkuluje sa vám istejšie.

 

svadobny_rozpocet
Zdroj obrázku: www.gettingpersonal.co.uk

3. Zabezpečenie svadobných dodávateľov

Pokiaľ máte hrôzu z toho, kde a ako budete zháňať a overovať svadobných dodávateľov, ktorých nemáte ako inak vyskúšať ako priamo na vašej svadbe (pokiaľ nechcete dať na fóry svadobných fór :o)), svadobná agentúra je riešením, ktoré vás odbremení aj od tohto náročného bodu. Vyzdvihnúť klady a nezamlčať zápory overených subdodávateľov tak môžete poznať z prvej ruky. Navyše profesionál vidí aj skryté stránky, z vašej vzájomnej komunikácie vie lepšie odhadnúť, čo by sa vám hodilo a určite vám nechce poradiť zle, veď by išiel sám proti sebe. Postará sa aj o detaily a drobnosti, od ich zháňania, cez skladovanie, až umiestnenie na mieste.

 

4. Spísanie objednávok, zmlúv a zaistenie záloh

Aj svadobný biznis si vyžaduje poriadok, dokumentáciu a zálohovanie. Aby všetko mohlo fungovať tak, ako má, nikto sa na nikoho nevyhováral a každý dodržiaval dohodnuté podmienky a termíny. Početné osobné stretnutia a návštevy, ladenie detailov, telefonáty či maily a mnoho ďalších činností, ktorých frekvenciu a početnosť uvidíte len ak si to vyskúšate na vlastnej koži. Ak tieto činnosti zveríte do rúk niekomu inému, dokáže vám to ušetriť kopu času, starostí a stresu.

 

5. Odpovede na početné otázky a dilemy

Pokiaľ plánujete svadbu prvý krát, ani vo sne by vám nenapadlo, aké všelijaké otázky vám napadnú, čo budete musieť zodpovedať, čím prejsť a čo všetko poriešiť, kým sa dostanete do cieľa. A len pri otázkach zo strany agentúry prídete na ďalšiu hŕbu, ktorá by vám ani nenapadla, ak by sa na to neopýtali. Pokiaľ však máte svojho svadobného guru, nemusíte mať strach, že odpovede musíte prácne zháňať.