jesenna svadba

Chladnejšie počasie, oranžové listy, hrubé šatky a všade samé tekvičky. Áno, jeseň už skutočne klope na dvere. Ak ste milovníčkou všetkých týchto spomínaných vecí, potom je jesenná svadba niečo pre vás. Predtým ako sa však rozhodnete pre jesennú svadbu, prečítajte si náš článok, v ktorom zistíte, čo je trendy pre toto ročné obdobie a na čo by ste určite nemali zabudnúť.

jesenna svadba
Zdroj obrázku: Elyse Jankowski

Jesenné počasie

Jeseň je známa tým, že počasie býva väčšinou nevyspytateľné a teploty sú značne nižšie. Nezáleží na tom, aký je váš dátum svadby. Nezabudnite vašich hostí upozorniť na to, že by nemali zabudnúť na svetrík, či bundu. Ak sa vaša svadba koná vonku, vždy majte prichystaný náhradný plán. Ak vám počasie vyjde, príroda sa vám určite odvďačí svojimi krásnymi farbami. Vaši hostia určite ocenia i menej horúce dni, ktoré bývajú často problémom letných svadieb.

Výhody jesennej svadby

Čo svadobná torta?

V móde sú jednoduchšie svadobné torty napríklad s karamelovou náplňou alebo obľúbené ‚,nahé torty‘‘, ktoré vyzerajú úžasne ozdobené jesennými plodmi akými sú napríklad figy.

Obľúbenými príchuťami sú jablková, mrkvová či tekvicová. Red velvet je tiež výbornou voľbou, ba čo viac, svojou výraznou farbou krásne zapadnú do vašej jesenne ladenej farebnej palety.

jesenna svadobna torta
Zdroj obrázku: With Love by Georgie | Lila & Sage

Sezónne kvety

Zatiaľ čo veľa kvetov kvitne po celý rok, existujú i niektoré kvety jesennej sezóny:

  • georgíny – sú absolútne nádherné vo svadobnej kytici a ich výrazná bordová farba vynikne obzvlášť na jeseň
  • záhradné ruže sú perfektnou alternatívou k pivóniám v tomto ročnom období
  • aksamitníky sú dostupné v jesenných farbách zlatej, oranžovej a červenej
  • slnečnice zas krásne rozžiaria hociktorú jesennú udalosť

Veľmi sezónna je tiež myšlienka zakomponovania jesenného lístia, sezónnych bobúľ alebo dokonca žaluďov do vašich kvetinových a stolových dekorácií.

jesenna svadobna kytica
Zdroj obrázku: Lauren Scotti Photography | The Bloomin Gypsy

Využite to, čo je v sezóne

Kúpou jedla alebo kvetov, ktoré sú práve v sezóne, môžete znížiť i vaše náklady. Navyše tieto lokálne dostupné kvety či jedlo nebudú musieť byť dovážané cez polku sveta, za čo sa vám poďakuje i životné prostredie.

Svadobné menu

Medzi najväčší jesenný hit patrí jednoznačne tekvica, ktorá sa dá zakomponovať naozaj všade. Ovocie ako jablká, brusnice, hrušky a granátové jablká sú tiež k dispozícii v hojnosti. Okrem začlenenia tohto ovocia do vášho menu ňou môžete ozdobiť i vašu tortu alebo ich nápadito zakomponovať do výslužiek pre vašich hostí.

tekvice na jesennej svadbe
Zdroj obrázku: tPoz Photography | Chef’s Expressions

Farby jesene

Ak si vyhľadáte v Google pojem jesenná svadba, určite nájdete množstvo dekorácií ladenej práve v oranžovej, červenej alebo hnedej farbe. I keď tieto farby priamo ladia so sezónnym sfarbením, nemusíte sa nimi cítiť limitovaný.

Ak chcete svoju farebnú paletu trochu ozvláštniť, zvážte použitie zlatej alebo medenej. Bordová alebo tmavšia zelená zas vytvoria elegantný dojem. Nič však nepokazíte ani neutrálnymi farbami ako krémová či šedá.

 

Tak čo milé družičky, očarila vás jesenná svadba? Pre viac sezónnych nápadov si môžete prečítať aj náš ďalší článok inšpirovaný práve tekvičkami.