Svadba v Rime, parky

Pokiaľ po pár dňoch strávených vo víre veľkomesta zatúžite po oáze oddychu a pokoja, vôbec nemusíte utekať ďaleko. V Ríme nás takých bolo viac v každom období. Preto aj tento gigant ponúka okrem slnkom rozpálených múrov ukrývajúcich stáročia histórie a preplnených ulíc súčasnosti aj miesta pokoja, oddychu, zelene a fontán. Parky uprostred Ríma vás prichýlia kedykoľvek potrebujete načerpať energiu, ktorá už z kameňa nesála. My sme sa regenerovali v týchto:

parky v Rime 1

Parky Ríma na oddych aj svadobné fotenie

Park a Villa Borghese

Navštíviť Španielske námestie a vyšliapať jeho schody až na samý vrch je snáď povinnosťou každého návštevníka Ríma. Okrem výhľadu na strechy mesta sa vám tu ako na dlani otvorí aj oáza zelene – park Medici s prislúchajúcou vilou. Pokračujúc v prechádzke po vyhliadkovej ceste pahorku Pincio sa  dostanete do Villy Borghese, ktorá prestavuje „zelené srdiečko“ Ríma. Tentokrát však cesta bola cieľom. A táto parková cesta toho ponúka skutočne dosť. Od príjemného posedenia v tieni, cez detské ihriská, fontány, reštauráciu či kaviareň s terasou…Všetko v príjemnom nenútenom pomere zasadenom do prírody.

Svadba v Rime, parky

Rim parky na fotenie

Pomarančovníkový sad

Okrem baziliky svätej Sabiny  pri vstupe, širokej promenády a pomarančovníkov sa pred vami rozprestrie aj úžasný výhľad na mesto a Tiber vlniaci sa priamo pod parkom. Stretnúť tu hrajúcich umelcov, napiť sa vody z fontány, oddýchnuť si na trávniku pod dozrievajúcimi pomarančmi  a len tak byť…aj tu sa to dá.

Rim, Pomarancovnikovy sad, svadobne fotenie

Rim, fotenie v parku

Ružová záhrada

Trochu nižšie pod pomarančovníkmi smerom na Circo Massimo sa môžete pokochať nespočetným množstvom ruží v romantickej Ružovej záhrade s altánkami. Nás tu pristihol mierny dáždik, ktorý však vôbec nezatienil krásu sálajúcu z tohto kúska Ríma. Škoda, že je otvorená len v čase rozkvetu kráľovnej kvetov. Každopádne však stojí za to zaradiť si ju do itinerára.

Rim, Ruzova zahrada, fotenie nevesty 2

 

Tivoli

Predstavuje park sám o sebe. Mestečko cca 30 km od Ríma smerom do vnútrozemia situované v kopcoch môže na prvý pohľad vyznievať nenápadne až nudne, také však nie je hádam žiadne talianske mesto. Park Vily Gregoriana s úchvatnými vodopádmi a antickým chrámom týčiacim sa na akropole, na ktorej okrem iného môžete mať sobáš, zaujme romantické duše späté s prírodou. Kým v parku Vily D´Este so 100 fontánami sa vyžijú romantické duše milujúce špliechanie či žblnkot vody. My sme si jej užili skôr spod dáždnika, takže sme si vychutnali skôr vilové interiéry, preto návštevu musíme zopakovať, čo však určite nie je na škodu.

svadba v Tivoli, Rim, parky 2

Parky v akomkoľvek meste, rozlohe a prevedení sú zaručene nielen miestom oddychu a pokoja, ale i skvelých scenérií a fotopozadia, preto pokiaľ máte v pláne (svadobné) fotenie v zeleni, parky Ríma sú zaručene tým správnym miestom.

Viac info o možnostiach vašej svadby v Ríme čítajte na: www.svadbavrime.sk