Rim restauracia s vyhladom 3

Gastronómia patrí k Taliansku viac ako k akejkoľvek inej kultúre a že tá ich je vychýrená, o tom zaručene niet pochýb. Veď práve talianska kuchyňa dala svetu množstvo originálnych chuťoviek, ktoré sa vďaka svojej jedinečnosti udomácnili aj ďaleko za hranicami apeninskej čižmy. Kde si ich vychutnať v pravom prevedení priamo v Ríme? Vyberali sme dôkladne a vybrali sme pre vás na základe našich dobrých dlhoročných skúseností nasledovné reštaurácie pre gurmánov ako aj pre svadobné hostiny.

Svadba v Rime, restauracie a jedlo

Typická talianska trattoria

Lokalizovaná v bočnej uličke neďaleko Piazza Navona, nenápadná reštaurácia s typickými kockovanými obrusmi ako od starej mamy, s lákajúcim talianskym dynamickým čašníkom nie je žiadny luxus, zato domácku atmosféru sála až za roh. Jedálny lístok s nafoteným menu napomôže k výberu a potom si už môžete začať vychutnávať aj všetko naokolo. A hoci trattoria je svojím zariadením naozaj veľmi jednoduchá, kuchyňa zaručene nesklame ani skutočných gurmánov. Veď nie nadarmo si ju chodia užívať predovšetkým domorodci, ktorí teda majú mlsný jazýček. Na svoje si prídu tak milovníci mäsa, ako aj cestovín, dezertov a nápojov.

Svadba v Rime, rimska trattoria

Rim, talianska trattoria 1

Rim, typicka restauracia trattoria

Vynikajúca kuchyňa a úžasné výhľady

Luxusom zaváňa už od samého začiatku. A veru nie bez príčiny. Okrem úžasného prostredia s klavírom, slnečníkmi, zeleňou a čisto bielym nastretím stolov sa vám na streche niekoľkoposchodového hotela otvárajú úžasné výhľady na všetky svetové strany. Strechy Ríma sú priam neskutočné a ich príbehy neuveriteľné. Kostoly, chrámy, hodiny a zvony, pamätníky, paláce či obyčajné meštiacke domy, pomedzi ne balkóny a terasy…to všetko si môžete vychutnať za zvukov príjemnej hudby a príchutí neodolateľnej talianskej kuchyne. Miesto pre rozprávkovú svadobnú oslavu ako stvorené.

Rim restauracia s vyhladom 3

Svadba v Rime, restauracia na streche

Rim restauracia s vyhladom 2

Rim restauracia s vyhladom 3

Zelená terasa v nerušenej bočnej uličke

Neďaleko rušných námestí a pamätníkov, v pešej vzdialenosti od Kapitolu, Fora Romana i kostola pre vašu svadbu sa nachádza jedna z mnohých nenápadných uličiek veľkomesta, v ktorej si môžete vychutnať pokoj, relax i taliansku atmosféru zároveň. Či sa uchýlite na terase plnej zelene, na ktorej vôbec nemáte pocit, že neďaleko sú rušné ulice plné áut alebo si vychutnáte biele interiéry s výhľadom na toto zelené miesto, alebo zostúpite ešte o poschodie nižšie do uzavretého salónika, je len na vás. Veľmi príjemný rodinný podnik, v ktorom vás zaručene privíta niekto z priamych majiteľov, vám dá pocítiť, že vaše požiadavky sú pre nich prioritami. Každopádne romantická svadobná hostina sa tu stáva skutočnosťou.

Rim, restauracia v bocnej ulicke

svadba v Rime, restauracia s terasou 2

svadba v Rime, restauracia v bocnej ulicke

Máte aj vy svoje obľúbené gastro miesto v Ríme? Pokiaľ áno, podeľte sa s nami v KOMENTÁROCH. Ak zatiaľ nie, poďte s nami do Ríma a vyskúšajte naše alebo si nájdite svoje vlastné :o).

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.