romanticka_vecera_na_plazi

Niektorí to nazývajú výdobytkom modernej doby, iní potláčaním tradícií, no často ide len o to, aby ste si svadobné prípravy rovnako ako samotný svadobný deň užili naozaj tak, ako o ňom snívate od malička. Ak ste sa aj vy rozhodli pre malú svadbu či dokonca mikro svadbu vo dvojici, vôbec vám to nezazlievam, práve naopak, nakoľko som družička :o), plne chápem vaše rozhodnutie. Nie že by som tým protestovala proti veľkej svadbe, či tradične tradičnej svadbe s tradíciami. Viem však pochopiť aj obavy z toho všetkého, čo s veľkosťou takejto udalosti súvisí. A o čo konkrétne ide?

Malá svadba a jej plusy

Pozývanie hostí na svadbu

Pozývanie rodinných príslušníkov, príbuzných či známych na svadbu býva často neľahkou záležitosťou, ktorá aj pri maximálnom úsilí nielen myslieť pozitívne končí nezdarom. Malá svadba a oznámenia oznamujúce, že sa tak už stalo, síce tiež vyvolajú určitý rozruch, no hostí aspoň nič nestoja :o).

planovanie_malej_svadbyZdroj obrázku: www.pinterest.com

Usádzanie hostí na svadbe

Ďalším ošemetným krokom môže byť usádzanie hostí na svadobnej hostine spôsobom, aby sa každý cítil pohodlne, ohrozené druhy boli chránené a agresívne boli čiastočne izolované. Malá svadba či dokonca svadba pre dvoch takéto záležitosti riešiť nemusí.

Angažovanie do svadobných príprav

V prípade iniciatívnych hostí je vhodné ich nejako zamestnať, aby sa cítili užitoční, no aby veľmi nezasahovali do vašich svadobných plánov. Aj to môže byť občas problém, ktorému sa malá svadba vo dvojici dokáže oblúkom vyhnúť.

Uspokojenie všetkých svadobčanov

Plnenie nekonečných a nikdy nekončiacich vrtochov hostí prejavovaných najčastejšie tesne pred svadbou je občas namáhavejšie ako organizácia celej svadby. Niektoré nevesty o tom vedia svoje už vopred, iné to zastihne nepripravené. Niekedy to svadobným dňom zďaleka nekončí, dokonca môže mať rastúcu tendenciu. Malá svadba, a teda málo hostí alebo dokonca žiadni tento bod minimalizujú na minimum. Samozrejme opäť nikoho nechcem strašiť ani odhovárať, len sa snažím poukázať na praktiky reality, ktoré je vhodné zvážiť už v úvode.

romanticka_vecera_na_plazi

Tradičné tradície na svadbe

Niektorí snúbenci majú pri slove svadba zimomriavky zo zvykov a tradícií, ktoré budú musieť absolvovať pred celým rodinným zhromaždením. Zvlášť tí, ktorí nie sú najradšej stredobodom pozornosti môžu mať stres z jednotlivých symbolov, nieto ešte z prvého sólového tanca. A vôbec sa vám nečudujem, rovnaké pocity som prežívala aj ja. :o) Pokiaľ zvolíte svadbu pre dvoch, tradične si môžete zvoliť čo budete chcieť len vy dvaja. Malá svadba len s najbližšími sa tiež často obmedzí len na pozitívne a bezstresové vstupy.

Nepoznané svadobné novinky

Z tradičných záležitostí majú radosť skôr narodení, novinky uprednostňujú mladšie ročníky, no nakoľko na svadbe sa stretávajú všetky vekové kategórie, je potrebné aj s týmito zaobchádzať opatrne. Inak sa stretnú s neporozumením rôzneho stupňa. A hoci vy si budete myslieť, akú úžasnú svadbu ste mali, väčšina publika to neocení, možno naopak, neprijme s porozumením. Preto ak chcete aplikovať najnovšie trendy na vašu svadbu, pozvite správne publikum alebo stavte na také inovácie, ktoré budú prijateľné pre všetkých. Pokiaľ chcete ulietavať, malá svadba či dokonca svadba vo dvojici vám dá krídla.

netradicna_nevestaZdroj obrázku: www.pinterest.com

Ušetrené na Vaše svadobné vychytávky

V konečnom dôsledku malá svadba dokáže ušetriť aj dosť financií. A práve peniažky, ktoré neminiete na svadobných hostí, môžete investovať do vašich preferovaných svadobných služieb či detailov. Vysnívali ste si svadobné obrúčky s briliantmi? Prečo nie. Veď práve svadobný prsteň sa vám bude na ruke vynímať po celý zvyšok života, tak prečo ho nemať taký, ako chcete. Malá svadba sa vám o tento celoživotný zážitok rada postará :o).

 

Tak to je zhruba úvodný výpočet toho, čo vám malá svadba alebo svadba vo dvojici dokáže ponúknuť, respektíve od čoho vás uchráni. Pokiaľ teda rozmýšľate v týchto dimenziách, verím, že som vám aspoň trošku pomohla rozlúsknuť úvodné oriešky. A ak ste prišli aj na iné, dajte mi vedieť, rada sa priučím.

Držím vám palce pri plánovaní nielen malej svadby.