saty_pre_druzicky

Ste v stave plánovania svadby a jej účastníkov a prišlo na družičky? Ak vám robí vrásky, koho vybrať, aby pri vás stál cestou aj pri oltári, koho neuraziť (ne)zvolením, aké šaty pre družičky sú tie pravé a či im naozaj budú sedieť a budú s nimi súhlasiť, potom skúste zvážiť aj situáciu, čo ak by ste družičky nemali. Veď v podstate nemusíte.

Tu je 7 skutočne dobrých dôvodov, prečo nemať družičky a dať tradičnej svadobnej zostave zbohom.

saty_pre_druzicky
Zdroj obrázku: www.vponsalewedding.co.uk

8 tipov, kedy zo svadby vylúčiť družičky

 

1. Neviete, koho vybrať

Možno máte priveľa priateľov, možno ste stratili kontakt s tými najlepšími, možno máte komplikované vzťahy so súrodencami alebo nastávajúcou rodinou. V akejkoľvek situácii sa nachádzate, ak sa rozhodnete nemať družičky, vyhnete sa nekonečným debatám, koho a prečo (ne)zahrnúť do svadobnej párty.

2. Plánujete netradičnú svadbu

Ak plánujete úplne netradičnú svadbu, prečo potom nepreskočiť maximálne tradičný detail, akým sú družičky? Pokiaľ túžite po ležérnej párty bez tradičných tradícií, definitívne môžete družičky vylúčiť. Ak sa obávate, že niekoho pocity budú zranené, snažte sa vysvetliť vašim adeptkám na družičky medzi rodinou a priateľkami, že sa snažíte udržať svadobný budget na minime a že ich účasť na vašom veľkom dni vám bude plne postačovať.

Bude vás zaujímať: Inšpiratívna jesenná svadba

3. Máte rozvetvenú rodinu aj priateľov a nikoho nechcete uraziť

Ak máte vy či váš partner tony súrodencov či priateľov, ktorých by ste chceli pozvať na vašu spoločnú svadbu, môže byť skutočne problém vybrať tie pravé družičky. Pokiaľ sa chcete vyhnúť zraneným pocitom, určite je jednoduchšie zastaviť túto lavínu hneď na začiatku.

hostia_na_oslave
Zdroj obrázku: www.cupcakesandcutlery.com

Čítajte aj: Akých hostí pozvať na svadbu?

4. Beriete ohľad na všetky rozpočty, aj cudzie

Družičky si na dôstojné zastávanie svojej funkcie potrebujú zabezpečiť viac ako sa na úvod zdá. Šaty, topánky, doplnky, cestovanie, ubytovanie, darčeky, rozlúčka so slobodou, alebo rovno celý rozlúčkový víkend…to všetko stojí nemalé prostriedky. Ako nevesta im tiež potrebujete venovať nejaké to euríčko na darčeky, jedlo, dopravu, účes a make-up. Takže balík sa celkom nazbiera. Ak chcete všetkým niečo ušetriť, vynechanie úlohy družičiek je jednou z možností.

svadobny_rozpocet
Zdroj obrázku: www.gettingpersonal.co.uk

Čítajte aj: Svadobná agentúra versus družičky 1.

5. Chcete, aby sa priatelia na svadbe zabavili

Určite, čas na zábavu si popri povinnostiach nájdu aj družičky, ale pokiaľ skutočne chcete, aby sa vaši priatelia na svadbe naplno zabavili, bez akýchkoľvek povinností pred či po sobáši, pozvite ich len ako hostí, bez akýchkoľvek bočných povinností.

hostia_na _svadbe
Zdroj obrázku: www.redefiningmoments.com

6. Celá svadba má byť len o vás dvoch

Ak chcete všetku pozornosť sústrediť len na vás dvoch, nie na ďalších 15 najbližších účastníkov, jednoducho preskočte početnú družičkovskú skupinu a buďte stredom pozornosti od začiatku do konca len vy.

nevesta_a_zenich
Zdroj obrázku: www.alzefaf.com

7. Chcete sa vyhnúť zbytočným drámam

Treba si priznať, že niekedy aj najlepší priatelia dokážu vyčarovať najväčšiu drámu. Ak máte výnimočne dramatickú skupinu alebo pokiaľ netúžite vo svadobný deň po ničom neočakávane stresujúcom, jednoducho preskočte skupinu družičiek a užite si svadobný deň v pohode.

Bude vás zaujímať: 7 chýb svadobných hostí, ktorým sa radšej vyhnite