jesenna_svadba_menu_karty

Leto nás opustilo tak rýchlo ako prišlo a na to Babie si asi ešte chvíľu budeme musieť počkať. Vaša jesenná svadba však čakať vôbec nemusí. Práve naopak, môžete sa zahrievať v teplých farbách inšpirácií, ktoré určite stoja za to. Mimochodom, vedeli ste, že jesenné mesiace patria medzi vrcholnú svadobnú sezónu a to nielen u nás? V septembri a októbri býva dokonca viac svadieb ako v májovom období. Niet divu, veď farebnosť prírody je na fotenie ako stvorená a jesenná svadba v jesennom lístí je nesmierne romantická.

svadobna_kytica_v_jesennom_listi
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Inšpiratívna jesenná svadba

Jeseň je čas zberu úrody, a práve to je obdobie, kedy je dostatok všetkého možného využiteľného aj na vašu jesennú svadbu. Poďme teda po poriadku:

Svadobné pozvánky a tlačoviny na jesennú svadbu

Začnite hneď od pozvánok. Svadobné pozvánky v tvare listov či dozdobené prírodnými stuhami vo farbách jesene udajú líniu vašej jesennej svadby hneď na začiatku. A hosťom hneď bude jasné, že pôjde o niečo výnimočné. V rovnakom duchu môžete pokračovať aj pri menu kartách, menovkách na stoly, či programoch na izby. Nikde nie je stanovené, že svadobné tlačoviny musia byť z papiera. Kľudne si nazbierajte listy v parku a napíšte na ne mená ozdobným písmom. Alebo využite gaštany či malé tekvičky ako podstavce na menovky, či žalude na dozdobenie servítok a menu kariet.

jesenna_svadba_pozvanky
Zdroj obrázku: www.blog.tbdress.com

 

jesenna_svadba_menovky_na_listoch
Zdroj obrázku: www.buzzfeed.com

Jesenné svadobné menu

Tak tu je výber skutočne široký. Vinobranie a husacie hody sú v plnom prúde, takže o tradičný výber núdza nebude. Tekvicová či gaštanová svadobná polievka bude netradične iná, za kačkou s lokšami si prsty oblíže snáď každý nevegetarián a čisto slovenský bufet v ľahšom prevedení, doplnený o jesenné ovocie tiež nikoho neurazí. Jesenná svadba s tradičným jesenným svadobným menu bude lahodná a hladovať na nej určite nebude nikto.

Ak zároveň ponúknete lahodné vínko dopĺňajúce servírované chute, budete na koni. Okrem vína môžete servírovať aj rôzne teplé varianty na zahriatie :-), predsa len, jesenné večery už bývajú chladné.

jesenna_svadba_menu_karty
Zdroj obrázku: www.invitesweddings.com

 

jesenna_svadba_menovky_na_servitke
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Svadobná torta v jesennom šate

Gaštany, jablká, hrušky, slivky, hrozno a mnohé iné plody jesene sú ideálne na zapracovanie do svadobnej torty či dezertov, ktoré by sa po sýtom menu mali orientovať skôr na ľahšie chute. Svadobná torta na vašej jesennej svadbe dozdobená v štýle celkovej výzdoby alebo úplne osobitne – s tekvičkami, slamienkami, listami či gaštanmi, bude štýlová a neodolateľná.

 

jesenna_svadobna_torta
Zdroj obrázku: www.fanrto.com

Jesenná svadobná výzdoba

Tak tu sa dá naozaj poriadne vyblázniť. Svadobná výzdoba na jesennú svadbu určite nebude fádna. Stavte na momentálne prírodné farby, využite všetky prírodné plody a sezónne kvety. Cena bude primeraná a efekt dokonalý. Ovocno-kvetinové aranžmány v tekviciach, ozdobené konáriky namiesto stojanových aranžmánov, gaštany, oriešky či žalude namiesto trblietavých kamienkov, farebné listy na obrúskoch, sviečky, jarabina, dokonca slávobrána zdobená sušeným farebným lístím či ulička k oltáru vysypaná listami namiesto lupeňov….Jesenných kombinácií je nespočetné množstvo a vy si ich určite zamilujete.

aranzman_na_jesennu_svadbu
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Svadobná kytica pre jesennú nevestu

Vyskúšajte štipku extravagancie a nechajte sa prekvapiť miešanou svadobnou kyticou doladenou k celkovej výzdobe. Jesenná svadba a netradičná svadobná kytica jednoducho patria k sebe.

Darčeky pre svadobných hostí

Tu tiež môžete prekvapiť nápaditosťou detailu. Ručne vyrobené sezónne darčeky pre hostí určite potešia viac ako sériová výroby spoza oceánu. Či sa dáte do práce sami alebo požiadate niekoho o pomoc, fígeľ je v nápade a personalizovanom prevedení.

Svadobné fotenie v jesennom lístí

Jeseň ponúka snáď najromantickejšie a najfarebnejšie varianty fotenia. Biele šaty a kytica v jesennom lístí vyznejú naozaj znamenite a pokiaľ vám pomedzi stromy zasvieti jesenné slniečko, svetlo na vašich svadobných fotkách bude znamenité. Pri jesennej svadbe sa oblúkom vyhnite mestu a namierte svoje svadobné fotenie do parku, záhrady, či do lesa, skrátka do farebnej prírody. Až keď uvidíte fotky, uvedomíte si, že to skutočne stálo za to.

jesenna_svadobna_kytica
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Svadobné šaty na jesennú svadbu

Tak tieto nemusíte mať práve oranžové, no vhodné doplnky ich určite vyzdvihnú. Čo tak farebné topánky, pelerínka, štóla, mašľa na šatách, dáždnik alebo šperky či spodné prádlo? Nezabúdajte na čižmičky do zásoby, predsa len, v jesennom lístí a nerovnom teréne sa v sandálikoch brodí dosť ťažko a prechladne sa veľmi ľahko. Každopádne aj vaše svadobné šaty by mali mať nejaký detail spájajúci ich s vašou jesennou svadbou. Aby bol celkový dojem dokonalý.

Šaty pre družičky

Tu s farebnosťou môžete narábať viac. Rozžiarte fotky vašej jesennej svadby farebnými družičkami. Medzi sýtymi šatami pre družičky biele svadobné vyniknú znamenite. Nebojte sa variácií a kombinácií jesene. Či sa rozhodnete pre teplé alebo chladnejšie tóny, v správnych dávkach vyniknú všetky neodolateľne.

Jesenná svadba v detailoch

Zozbierali sme pre vás inšpirácie, vďaka ktorým sa vaša jesenná svadba stane netradične výnimočnou.

Inšpirujte sa na našej Pinterest nástenke Jesenná svadba

Jesenna_svadba