druzicky farba roka_2020_pantone_classic_blue_damigelle_4_Essense_of_Australia

Imidž vôbec nie je nanič a vizuál stále predáva, nakoľko ide o jeden z prvotných externých vnemov, ktoré nás (ne)oslovia a dokážu utkvieť v pamäti. A zjavne na tom bude dosť, nakoľko tlačiarenská spoločnosť z New York-u už pred 50-timi rokmi založila odnož Pantone ( talianske Panetone je niečo iné :o), hoci aj to so svadbou môže súvisieť), ktorá už takmer 20 rokov udáva farebné trendy nielen pre módu a umenie, ale aj ďalšie odvetvia priemyselného, obalového či grafického dizajnu, marketingu aj životného štýlu.

Posledné obdobie bolo vysoko pozitívne koralovo žiarivé, čo nás čaká po ňom a čo sa špecialistom zadarilo na najbližšiu sezónu?

farba roka 2020 pantone blue brabbucom
Zdroj obrázku: www.brabbu.com

 

Modro-farebná svadba roka 2020

Zdá sa, že pri mori ešte chvíľu zostaneme, nakoľko odtieň roku 2020, hoci je z úplne iného súdka, a síce modrého, vylovili niekde medzi námorníckou  a kobaltovou modrou. Pokiaľ potrebujete presné súradnice, ide o odtieň 19-4052 Classic Blue. Je o čosi svetlejší a mierne tlmenejší ako uvedené farby, pričom pôsobí jednoducho a vysoko elegantne zároveň. Skvelá kombinácia pre nadčasovosť v každom smere.

modre_svadobne_topanky_Paul Barnett-Fink
Zdroj obrázku: Photographer Paul Barnett-Fink

Podľa odborníkov táto farba pripomína oblohu, čím si dáva za cieľ rozširovať naše obzory a uhly pohľadu z rôznych perspektív. Na druhej strane stálosť, sebavedomie a vo svojej podstate stabilný základ umocňujúci koncentráciu – aj to patrí k charakteristikám modrej palety na rok 2020. Pokiaľ sa jej to podarí, bude to parádny rok plný pozitív, ktoré sa isto oplatí zakomponovať aj do svadby.

Kde všade vyfarbiť svadbu na modro?

Modrá predsa nemusí byť len nevesta :o). Modré šaty pre družičky, šaty pre svadobné mamy ( tieto si isto prídu na svoje), modrý oblek pre ženícha, klasické modré doplnky ( veď svadobná tradícia hovorí o niečom modrom), torta a candy bar, svadobná výzdoba…svadba je plátno, ktoré ponúka neskutočný priestor pre vybláznenie sa celej palety farieb v každom detaile. Mať strach sa skutočne nevypláca, práve naopak. Kľudne experimentujte a urobte si život farebným, počnúc svadbou.

druzicky farba roka_2020_pantone_classic_blue_damigelle_4_Essense_of_Australia
Zdroj obrázku: 4_Essense_of_Australia
svadobna_kytica_2020_beautyofweddingco
Zdroj obrázku: www.beautyofwedding.co

S čím kombinovať Pantone klasickú modrú na svadbe?

Hoci by sa mohlo zdať, že modrá svadba musí byť chladná, nie je tomu celkom tak. Chladné odtiene predsa môžete skombinovať s teplejšími, tmavé so svetlejšími a neutrálne so žiarivejšími. Svadobná kytica s troškou modrej, bobuľovej a žiarivo cyklaménovej dodá každej neveste úplne iný šmrnc. Rovnako ako kombinácia so zlatou či striebornou pozdvihnú celý event na iný level.

modra_svadba_2020_elegantweddinginvitescom
Zdroj obrázku: www.elegantweddinginvites.com

Samozrejme, všetko závisí aj od typu nevesty, svadobného priestoru, ročného obdobia…Na každej pokožke vyznie modrá inak, ženíchom však väčšinou pristane, preto pokiaľ sa obávate modrej stuhy na šatách či šperkov s modrým očkom, siahnite po modrej vreckovke, kravate či motýlikovi pre partnera. Rovnako modrá klasika v honosných zámockých priestoroch vytvorí úplne inú atmosféru ako vo vidieckej stodole či bielom svadobnom stane. Modrá svadba pri mori pôsobí isto prirodzenejšie ako modrá v lese, preto pri variáciách a kombináciách zohľadnite všetky detaily.

farba na svadbu_2020_pantone_classic_blue_9_pinterest
Zdroj obrázku: Pinterest

Bez ohľadu na aktuálne módnu farbu, dôležitejšie je komplexné ladenie svadby ako celku. Pokiaľ tvorba vizuálov nie je vaším hobby, no predsa by ste mali radi krásnu svadbu, kľudne si nechajte pomôcť ľuďom v tomto smere cítiacim. Ušetríte si tak kopy stresu a vyhnete sa faux pas z prekombinovania.

A ako je to s vami a novým odtieňom modrej? Viete si ho predstaviť na svojej svadbe? Podeľte sa s nami v komentároch.