Jesenna svadba v Rime

Rozmýšľate nad svadbou inkognito, mimo všednej reality či priamo v Ríme? Kedy sa tam (ne)vybrať a prečo, vám prezradíme z prvej ruky. A z vlastných svadobných skúseností.

Jarná svadba v Ríme

Po Veľkej noci sa svadobná sezóna rozbieha naplno a Rím nie je výnimkou. Čím skôr teda svoj veľký dátum naplánujete, tým lepšie. Zatiaľ čo v našich končinách sa slnko ešte poriadne nerozkukalo, v Ríme už naberá na intenzite. Počasie je prívetivé, v Ríme je totiž vždy akoby o ročné obdobie skôr, preto nemusíte mať žiadne obavy, že jarná svadba v Ríme musí byť v čižmách či kožúšku a že vám počas fotenia pri rímskych pamiatkach bude zima. Príjemných  cca 15-20  °C v apríli vám dá pocítiť, že Rím je k jarným nevestám naozaj prívetivý.

Rim restauracia s vyhladom 1

Letná svadba v Ríme

Letná svadba v Ríme žiaľ nie je reálna, nakoľko Taliani to s dovolenkou myslia viac ako vážne a v letnom období sa skutočne venujú rodine. Vybaviť úrady pred či po sobáši je viac ako nemožné, preto si letnú svadbu v Ríme radšej neplánujte.

Ďalšou nie veľmi pohodovou skutočnosťou sú letné teploty, ktoré sa v uliciach veľkomesta predsa len prejavujú i pociťujú inak ako pri mori. Keď leto vrcholí, dokáže byť aj tropických 40 °C a viac, čo nie je práve teplota na gala outfit či fotenie v rozpálených uliciach, skôr na úkryt v parkoch veľkomesta. Pokiaľ ste teda svadbu v Ríme nestihli do mája, nanajvýš začiatku júna, stavte radšej na september a neskôr. Teplotne i úradne bude zaručene príjemnejšie.

Svadba vo dvojici v Rime KD7

Svadba v Ríme na jeseň

Rovnako ako na Slovensku, aj Rimania majú svadobnú sezónu prevažne v máji a na jeseň. Počasie je tu ešte stále letné, no predsa len nie také spaľujúce ako keď leto vrcholí, a tak sa vôbec nemusíte obávať, že októbrová svadba v Ríme je už po funuse. Práve naopak, to najlepšie ešte len začína. Polovica septembra až neskorý október je ideálnym časom na potulky rímskymi uličkami, svadobné fotenie či posedenie na terase pri svadobnom menu. Turistov je síce stále dosť a sezóna v Ríme ešte zďaleka nekončí, no aspoň to celé má tú správnu atmosféru, ktorú by ste kdekoľvek inde márne čakali. A do Ríma sa predsa chodí práve a aj kvôli nej.

Jesenna svadba v Rime

Zimná svadba v Ríme

Pokiaľ snívate o rozprávkovej svadbe v kostole, je potrebné myslieť na predvianočný pôst, počas ktorého sa nesobáši. Inak si svadbu v Ríme môžete vychutnať aj v zimnom období. Navyše viac ako v kľude, s fotokulisami bez davov turistov, s priaznivejšími cenami leteniek i ubytovania. Ak vám neprekáža čerstvejšie počasie, ktoré však určite nie je také čerstvé ako v našich klimatických podmienkach, novembrová či januárová svadba v Ríme vám bude stáť za to.

My sme mali aj takúto predvianočnú :o).

svadba v zime v rime

Tak neváhajte a poďte s nami do Ríma kedykoľvek :o). My sa tam tiež radi vraciame a vždy je čo objavovať.