Reštaurácia Meridiana Bojnice - rozvoz jedál v čase karantény

Aktuálna situácia cestovnému ruchu a gastro priemyslu zamiešala karty zo dňa na deň, intenzívne a pravdepodobne na dlhšie obdobie. Ako sa s uvedeným stavom snaží vysporiadať Rezort Pension & Restaurant Meridiana Bojnice? Opýtali sme sa priamo najpovolanejších – spolumajiteľa Patrika Kucku a šéfkuchára Georga Kostku.

  1. Registrujem, že úvodné dni ste využili vysoko efektívne na veľké upratovanie, brúsenie podláh či zastrešenie terás. Je skvelé vidieť, že v Meridiane sa nezaháľa za žiadnych okolností. Aké ďalšie novinky  pripravujete pre zákazníkov?

„Podlahu v kuchyni sme potrebovali urobiť už dávnejšie. Hľadali sme riešenia, ako to spraviť za čo najkratšiu dobu a vo vhodnom termíne. Táto situácia nám to umožnila, a tak sme to využili a vybrúsili rovno aj podlahu v reštaurácii, čo by sme museli urobiť tak či tak možno už o rok.

Reštaurácia Meridiana Bojnice - renovácie podlahy

Zastrešenie terás sme mali naplánované a aj objednané materiály, takže tam ideme podľa plánu. Také niečo navyše – omylom sme dostali trámy natreté na bielo, čo bol prvotný šok, no nakoniec to bol impulz na natretie aj ostatných trámov. Vypadá to skvele :o).

Podľa plánu spúšťame aj skleník, kde budeme pestovať rajčiny, papriku, rôzne bylinky. Budeme mať aj stromy, ktoré vizuálne obohatia veľký priestor skleníka a veríme, že aj zarodia zdravé a chutné ovocie. Banánovník, figa, mandarínka, grep, pomaranč, limetka.

Penzión Meridiana Bojnice stavebné práce

Reštaurácia Meridiana Bojnice - nový skleník

Ďalšou novinkou bude wellness, ktoré tiež bolo naplánované na tento čas. Wellness bude ponúkané aj hosťom, ktorí nebudú u nás ubytovaní. Bude to menšie wellness, také útulnejšie. Fínska sauna, infra sauna je samozrejmosťou, ale novinkou by mal byt floating.

Inovovali sme aj nové a la carte menu, lenže vzhľadom na túto nelichotivú situáciu čakáme, čo bude a ako dlho to bude trvať. Nevieme zatiaľ, či nové menu spustíme teraz alebo sa prikloníme ku krízovému variantu a prídeme so skráteným a la carte.

Veľké upratovanie už teda bolo a to najväčšie, najdôležitejšie nás čaká tesne pred otvorením.“

  1. Novému penziónu Meridiana sa vlani darilo dobre, tohto roku má k nemu pribudnúť ďalšia časť. Ako to vyzerá v tomto smere?  

„Druhá etapa je už postavená, už sa pracuje v izbách. Obklady kúpeľní sú hotové,, sadrokartónové stropy tiež. Na rad prichádzajú dokončovacie práce ako maľovanie, osádzanie vaní, sprchových kútov, a tak ďalej. Nábytok sa vyrába súčasne so stavbou a veľká časť je už hotová. Všetko ide podľa plánu a veríme, že to aj dokončíme do konca mája tak, ako sme si predsavzali.“

Penzión Meridiana Bojnice výstavba

  1. Pred časom ste v reštaurácii zaviedli duálne vzdelávanie, čím dávate najavo, že myslíte aj na mladšie generácie, ktorým poskytujete priestor od samého začiatku, možno aj skôr. Môžete prosím viac priblížiť túto tému a jej možnosti pre mladých ľudí?

„So školou spolupracujeme už od otvorenia našej reštaurácie. Systém duálneho vzdelávania nám ponúkol možnosť mať žiakov viac pod kontrolou a zároveň sa im aj viac venovať, čo je vlastne obojstranne výhodné. Takto s nimi máme bližší kontakt a verím, že postupom času sa žiaci u nás udomácnia a vzájomne si vybudujeme vzťahy nielen pracovné, ale aj priateľské.  To im môže len pomôcť v ďalšom rozvoji či už profesionálnom alebo ľudskom.  Zároveň sa takto pripravia na život po škole, či už u nás alebo niekde inde. Ide hlavne o to, aby zostali v remesle, ktoré študujú.“ 

  1. Spoločenské akcie sú žiaľ momentálne pozastavené, kedy to skončí, netušíme. Tohto roku ste zatiaľ stihli plesy a svadobnú výstavu. 

„Áno, začiatok roka bol fajn, tešili sme sa na historicky pre nás najlepší rok a tešili sme sa predčasne. Tento stav karantény nám pripravil mnoho otázok, ktoré si budeme vedieť zodpovedať, až keď znova nabehneme do zabehnutých koľají. Radi by sme nadviazali na   1. ročník svadobnej výstavy, ktorý mal úspech u klientov aj vystavovateľov. Samozrejme chceme pokračovať aj v plesoch a ostatných akciách, ktoré sa tešia veľkej obľube. Spolu s celým naším úžasným pracovným kolektívom urobíme všetko preto, aby sa všetko vrátilo do pôvodných koľají.“

  1. Ako to vyzerá so svadbami, nakoľko sezóna sa blíži? 

„Z našej strany sme plne pripravení začať čo najskôr. Tím je zdravo nabudený začať hneď na dvesto percent. Každému z nás už chýba ten reštauračný ruch, štrnganie príborov a pohárov, stres pri veľkom návale hostí a hlavne tá atmosféra. Podlahy sú urobené nanovo, tak ich treba roztancovať a zabehať.

Voľné termíny na preloženie jarných svadieb na jeseň stále sú k dispozícii a z nášho pohľadu vieme svadbu usporiadať v ktorýkoľvek deň v týždni, nemusí to byť len piatok či sobota. Terasa bude zastrešená, takže aj svadby pod lipou budú zas o čosi reálnejšie aj v nepredvídanom počasí, prípadne neskôr na jeseň.„

Reštaurácia Meridiana Bojnice zastrešenie terasy

  1. Na výstave ste odprezentovali aj novinky pre svadobčanov, prezraďte nám niečo bližšie k nim.

„Nakoľko naši stáli zákazníci si u nás postupne organizujú aj svadby, priebežne aktualizujeme aj svadobné menu, aby sa im u nás nič neprejedlo. Tentokrát sme obmenili  špeciality v rámci predjedál a hlavných jedál a máme tiež širokú ponuku vegetariánskych a vegánskych jedál vhodných na bufet.  ktoré začínajú byť populárne aj u mäsových gurmánov. Nie raz sa nám už stalo, že si snúbenci vybrali v rámci predjedla práve vegánsku verziu, aby následné mäsité menu zvládli ľahšie.“

  1. Na trhu sa objavilo aj nové víno s motívmi Sládkovičovej Maríny :o). Pekný tip na svadobný stôl či na výslužku. 

„Áno, máme najnovšie v ponuke aj takúto novinku a ľuďom sa to začalo celkom páčiť.“

  1. Svadobné novinky v Meridiane sa však netýkajú len meníčka a nápojov. 

„Máš pravdu, okrem novo vybrúsenej podlahy pre lepšie tancovanie sme po veľkom dopyte vlaňajších neviest urobili aj svetelný strop, ktorý v našom štýlovom priestore vyznie krásne romanticky a dodá mu skvelú atmosféru. O zastrešení terasy som sa už zmienil, každopádne toto  je dosť pozitívna správa rovnako pre nás ako pre nevesty, tak sa ju oplatí aj  zopakovať.“

  1. Musí to byť zvláštny pocit mať vynovenú kuchyňu, vyleštenú reštauráciu a nemôcť privítať hostí. Ale aj tu ste to poňali flexibilne, prispôsobili sa situácii a začali s rozvozom jedál. Čo a kedy sa dá objednať a kam všade vozíte?

Reštaurácia Meridiana Bojnice - rozvoz jedál

„Ponuku obedného menu sme neohraničili. Stále si môžete vybrať mäsité denné menu, vegánske a vegetariánske špeciality, ale aj buritto, burgre, šaláty a novinkou je Family bucket pre celú rodinu či kolegov v práci. Kompletnú ponuku si môžete pozrieť na našich stránkach a aktualizujeme ju každý týždeň.

Reštaurácia Meridiana Bojnice - denné menu

Rozvoz jedál robíme denne od pondelka do nedele. Prídeme za vami nielen do Prievidze a Bojníc, ale aj Kanianky a Opatoviec nad Nitrou. A samozrejme, pokiaľ sa zastavíte u nás, obslúžime vás cez okienko, presne podľa aktuálnych predpisov.“

Reštaurácia Meridiana Bojnice burger

  1. Máte veľa personálu, vymyslieť prácu v takejto situácii naraz všetkým asi nie je reálne, ani jednoduché. Ako to zvládate a znášate ako tím? 

„Všetci  veríme, že táto situácia sa čoskoro preklopí na pozitívnu a nielen Meridiana bude môcť svoje brány otvoriť znova, tentokrát vo vynovenom mode. O to viac sa na našich hostí  tešíme už teraz.“

Ďakujem za rozhovor a želám veľa síl a spokojných klientov aj v tomto období.