micro svadba

Mikrosvadba, ako riešenie v dobe kovidovej, je síce nižšie rozpočtová, pre menej hostí, s menšími starosťami, no to neznamená, že si nevyžaduje či nezaslúži plán. Či organizujete svadbu pre 2 alebo pre 30 hostí, je dobré zamyslieť sa, o čom to celé bude. A následne podľa toho postupovať. Ako teda naplánovať mikrosvadbu a mať všetko podstatné pod kontrolou?

Svadobný rozpočet mikrosvadby

Aj mikrosvadba bude niečo stáť. A je lepšie poznať svoje preferencie a limity hneď na začiatku, ako byť neskôr prekvapený, koľko vás to vyšlo, hoci ste pozvali len zopár hostí. Pokiaľ si však doprajete všetky vysnívané služby, s rozpočtom pôjdete dolu len v položkách za pozvaných. Preto v úvode 2 x počítajte, kým začnete objednávať.

Mikro zoznam hostí – fixný od začiatku do konca

Momentálne obmedzenia nás držia v určitých mantineloch, no pokiaľ začnete s plánovaním svadby pre rodičov a svedkov, nenaťahujte to do povoleného maxima. Inak sa vám zmení nielen balík pôvodne plánovaných služieb, ale v jeho následku aj pôvodne vymedzený rozpočet.

Vyberte miesto mikrosvadby

Dobrá správa je, že sa vám naskytá oveľa viac možností ako v prípade hľadania sály pre 150 a viac hostí. A samozrejme, do úvahy prichádza aj viac netradičných možností, na ktoré dostať veľkú skupiny s rôznorodými obmedzeniami nemusí byť jednoduché. Pri výbere miesta berte ohľad aj na aktuálnu bezpečnosť, hoci nebezpečné miesta v tomto smere snáď ani neexistujú.

planovanie-a-rozpocet-svadby
Zdroj obrázku: Ligavam.lv

Stanovte si priority – nielen mikro

Uprednostňujete xy chodové menu v nóbl Michelinovskej reštaurácii alebo skôr prídete na chuť tradičnej domácej kuchyni a atmosfére. Snívate o živej viacčlennej kapele alebo vám postačí gitarista či sláčikové kvarteto na spríjemnenie tých pár svadobných hodín? Sadnite si s partnerom, preberte spoločné priority a pustite sa do (ne)kompromisného plánovania :o).

Inšpirujte sa online

Mikrosvadobných inšpirácií nikdy nie je dosť a menej hostí ponecháva priestor na sústredenie sa na detaily. Sociálne média či Google oplývajú haldami svadobných inšpirácií a záležitostí, ktoré máte isto zmapované už teraz :o). Tak nezostaňte len pri browsovaní, ale plánujte, organizujte, zajednávajte…

Svadobný outfit podľa vašich predstáv

Pokiaľ odjakživa snívate o veľkej svadobnej róbe, doprajte si ju a rovnako tak zadajte dress code aj svadobným hosťom. Alebo vám je bližšia svadba v štýle Boho? Tak smelo do toho. Len preto, že ide o mikro svadbu, neznamená, že nemôže byť vo veľkom ( alebo akomkoľvek inom) štýle. :o)