piknik_na_zamku

Piknik na svadbu? Prečo nie? Elegantné servírovanie jedla v exteriéri znásobené pôžitkom pekného prostredia a príjemného počasia je nádhernou kulisou pre romantiku vo dvojici. A to je už len krôčik k oslave Vášho Veľkého Dňa. Ak premýšľate nad malou svadbou s najbližšou rodinou či priateľmi alebo minisvadbou len so svedkami, prípadne len vo dvojici, svadobný piknik je pre vás ako stvorený.

Kde sa vzal piknik?

Piknik má svoj pôvod pravdepodobne v Anglicku v 14. storočí, kedy sa vyššia spoločnosť zabávala lovom a následným servírovaním diviny a koláčov v exteriéri. Piknikovanie sa medzi širšie vrstvy rozšírilo o dosť neskôr vo Francúzsku, kde sa po francúzskej revolúcii prvýkrát sprístupnili kráľovské parky verejnosti, čo pikniky spopularizovalo. V Amerike sa stal piknik natoľko obľúbeným, že to dotiahol na medzinárodný deň, ktorý je každoročne 18.júna.

Pikniková sezóna prichádza s teplejším počasím, no pri správnom výbere miesta môže byť aj celoročná. Veď štýlové stolovanie na zemi je realizovateľné aj na terase, pod strechou či pri krbe. Takže, ak plánujete svadbu v lete, piknik je istotne vhodným riešením. Ak svadbu neplánujete, piknik je rýchlym riešením a ak svadba na vás príde trebárs aj tesne pred Vianocami či v inom menej svadobnom období, piknik to zachráni kedykoľvek. Praktický, rýchlo realizovateľný, v akomkoľvek štýle, na takmer akomkoľvek mieste, svadobný piknik je novým trendom v malých svadbách, ktorý je navyše vysoko fotogenickým typom štýlového eventu.

Je svadobný piknik pre nás?

Pokiaľ si kladiete túto otázku, tu je odpoveď: Určite áno, pokiaľ máte radi pobyt a ležérne a aj napriek tomu štýlové stolovanie na čerstvom vzduchu, pekné romantické zátišia a spoločnosť vašich najbližších. Svadba formou pikniku prináša mnohé bonusy, ktoré pri veľkej svadbe musíte oželieť a naopak, musíte sa prelúskať inými úskaliami.

Výhody svadobného pikniku:

Len pre vás a vašu lásku – svadobný piknik môže byť vysoko súkromný, len pre vás dvoch, so svedkami, s najbližšou rodinou či priateľmi. Od 2 – 20 osôb, záhradná párty s neformálnym stolovaním na piknikových dekách a vankúšoch je zážitkom pre malých aj veľkých.

Svadba inkognito – romantický piknik vám pripravíme aj bez obecenstva, aby o tom nikto nevedel. Oznámenia, že sa tak stalo pošlete až po tom, ako si to naplno užijete.

Aj za nevhodného počasia – ak nevyjde počasie, nevadí. Oslavu pre dvoch jednoducho presuniete na vhodnejší deň. Alebo presuniete na terasu, kde si ju aj pri letnom daždi môžete vychutnať do posledného milimetra.

Menej preplnené termíny – malú svadbu či piknikovú svadbu môžete oslavovať kedykoľvek, aj cez týždeň, keď pekné miesta nie sú preplnené.

Väčšia variabilita a flexibilita – v zámockom parku, v záhrade, na lúke za zámkom… – v závislosti od miesta nepotrebujete striktnú rezerváciu priestoru, čo vám dáva krídla a viac možností prispôsobenia. Samozrejme, čím viac hostí, tým väčšiu istotu vo všetkom potrebujete.

Skvelé jedlo a nápoje – na naše romantické luxury pikniky vyberáme pre vás to najlepšie – od miesta, cez jedlo, nápoje, sladké, až po renomovaného fotografa, ktorý spraví z celého dňa ešte väčší zážitok zvečnený vo fotografiách.

Súčasťou vášho svadobného pikniku môže byť aj sobáš – či už oficiálny alebo symbolický priamo na mieste. Tak to viete mať efektne a efektívne 2 v 1.

Užite si svoj svadobný deň naplno a bez starostí so svadobnými hosťami. Svadobný piknik vám to umožní.

appony-castle-picnic
Autor: Jan Freire

Čo obsahuje váš svadobný piknik?

  • Miesto v zámockom parku – cíťte sa ako šľachta a vychutnajte si čaro zámockého prostredia
  • Romantickú piknikovú výzdobu – pikniková deka, piknikový kôš, útulné vankúše a vankúšiky, deky, sviečky, kvety
  • Piknikové stolovanie – taniere, príbory, poháre a stojany, podnosy, servítky a všetko potrebné pre vaše pohodlie
  • Prvotriedne suroviny a občerstvenie – najlepšie francúzske / talianske bagety a pečivo, syry – rôzne druhy, mäsové nárezy, zelenina, ovocie ( diéty a vegetariáni/ vegáni si tiež pochutia)
  • Sladké bodky nielen na záver – ktoré nielen skvele vyzerajú, ale aj božsky chutia ( maffiny, makrónky, oblátky, všakovaké koláčiky)
  • (Ne)alko nápoje – high end bublinky z tých najlepších francúzskych / talianskych viníc, minerálka, džús??
  • Foto servis od celebritného svadobného fotografa Jana Freire
  • Organizácia od A po Z vrátane zabezpečenia mokrého variantu či zmeny termínu v prípade nepriaznivého počasia

Doplnkové služby ako hudba, živé kvety, symbolický sobáš animátorky pre deti a iné – na vyžiadanie.

Kontaktujte nás pre bližšie info a objednajte si piknik podľa vašich predstáv.

 

Svadobný piknik pri Bojnickom zámku

A takto vyzeral svadobný piknik pri Bojnickom zámku pre Charice a Josepha, ktorí si ho užili v máji 2024. A veru kvôli počasiu bol preložený o deň skôr, vďaka čomu vyšiel výborne.

Nadpis bojnice-castle-picnic
Autor: Jan Freire

Rovnako romantický môže byť aj váš svadobný piknik na ktoromkoľvek zámku z našej ponuky. Vyberte si, o ostatné sa postaráme. Kontaktujte nás pre bližšie info a objednajte si piknik podľa vašich predstáv.