host_v_bielom

Určite nechcete byť TÝM neželaným hosťom, ktorý má na svedomí spoločenské faux pas, na aké sa nezabúda. Nie je to až také ťažké, pokiaľ viete, čo robiť. Tu je niekoľko bodov, ktorých vnímanie sa oplatí vedieť skôr, ako sa dozviete pohľad druhej strany, ktorý nemusí byť vždy želane pozitívny.

 

Čo nerobiť na svadbe ako hosť

 

1. Nevhodne darovaný finančný svadobný dar

Táto forma obdarovania mladomanželského páru je zaručene pre mladých vhodná, no aby bola aj bezpečná a nevyšla navnivoč skôr ako sa k nim dostane, postarajte sa o to hneď na úvod. Šek, prevod na účet vopred alebo aspoň nápadnejšia obálka uložená do krabice presne na to určenej sa nestanú predmetom nekonečného hľadania, ba čo viac, neželaného obviňovania po svadbe.

 Čítajte aj: 9. tipov, čo (ne)darovať ako svadobný dar – časť 1.

 

Svadobny_dar
Zdroj obrázku: www.ottawaweddingmagazine.com

2. Vypiť viac už pred sobášom

Idete na svadbu len zo zdvorilosti alebo skrátka nemáte svoj deň, lebo ste stretli neželaných ľudí? To vás nijako neoprávňuje pokaziť deň aj iným, už vôbec nie mladomanželom. Baviť sa je povolené, no svadba zaručene nie je tou udalosťou, na ktorú sa chodí odviazať do neobmedzenej miery. Nakoľko trvá niekoľko hodín, hoci zvládnete v tejto oblasti veľa, rozložte si svoju výdrž na celý deň aj noc. Je to maratón, nie šprint :-).

 

opity_host_na_svadbe
Zdroj obrázku: www.joseph-hall.com

3. Vysoké podpätky na svadbu v záhrade

Tešíte sa, ako predvediete svoje najnovšie ihličky či maxi značkový kúsok práve na letnej svadbe v záhrade? Potom sa pripravte na zaborenie do trávnika už pri prvom kroku. A nemusí to byť práve najsexy pohľad :-). Namiesto toho si zaobstarajte aj náhradné nízke svadobné topánky, ktoré vám umožnia pohodlne sa baviť a vyhnúť sa neželaným situáciám. Svoje top heels si radšej uchovajte do interiéru, prípadne na sobáš na úrade, zámku alebo v inom bezpečnejšom priestore.

 

svadobne_topanky
Zdroj obrázku: www.ebay.com

4. Zvonenie mobilu počas sobáša

Hoci na to pred obradom nikto výrazne neupozornil, všetci predpokladajú, že ste dosť dospelí na to, aby ste si svoj mobil pred obradom stíšili na minimum. Veď určite netúžite po zazerajúcich pohľadoch všetkých zúčastnených vo chvíli, keď váš telefón vydá neželané tóny akurát uprostred manželských sľubov.

 

telefon_na_svadbe
Zdroj obrázku: www.petergubernat.com

5. Meškanie na svadbu

Svadba nie je len bežná party a meškať na ňu nikdy nebolo v móde. Naopak, prísť skôr je o dosť lepšie. Pokiaľ teda pozvánka hovorí, že sobáš začína o 15:30, buďte na mieste pre istotu aspoň o 15:15.

 

6. Nepozvaný + 1

Pokiaľ so sebou neohlásene prinesiete nepozvaného hosťa alias svojho partnera, vedzte, že mladomanželom zaručene spôsobíte vrásky hneď na úvod. Nie je až také ťažké informovať sa vopred, či partnera môžete zobrať a ako je pozvanie myslené. Ak na ňom jednoznačne stojí len vaše meno, bez ďalších možností, je to bez debát. Samozrejme toto platí len pre nezobraté páry, rodiny sa pozývajú ako celok, hoci aj tu je vhodná osobná komunikácia s párom či rodičmi. Pre každého hosťa je totiž nevyhnutné pripraviť miesto na sedenie, menu, prípadne ubytovanie, transfer…

 

7. Na svadbu ako hosť v bielom

Chceli by ste, aby hostia na vašej svadbe mali biele šaty? Nepomysleli ste na to? Tak sa skúste pozrieť na vec z tohto uhla pohľadu. Nespôsobujte neveste nepríjemné situácie, v ktorých by ste sa sami nechceli nachádzať. V konečnom dôsledku vyzniete horšie vy ako ona a o to predsa tiež nejde.

host_v_bielom
Zdroj obrázku: www.gamblechapel.blogspot.com

Čítajte aj: 5 tipov, v čom na svadbu ako hosť určite nechodiť 

Stalo sa vám niečo nepríjemné pri návšteve slávnostnej udalosti? Ako ste to riešili? Dajte nám vedieť v KOMENTÁROCH a pomôžte, aby sa faux pas tohto typu zbytočne neopakovali.

Čítajte viac v kategórii Pre svadobných hostí