Naposledy sme si povedali čosi o plánovaní svadby spôsobom, aby nám nevesta nezmokla. Dnes sa pozrieme bližšie na to, čo všetko je vhodné mať pripravené, aby nás ani neplánované počasie nezaskočilo. Lebo nielen v golfe platí, že „Neexistuje zlé počasie, len zle oblečený golfista“:o). Čo sa svadby týka, určite to nie je len o oblečení, ale aj o množstve iných vecí, ktoré je možné plánovať vopred. A nakoľko šťastie praje pripraveným a svadba je aj o šťastí, pripravte sa podľa možnosti čo najlepšie.

Svadba v záhrade
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

A ako prejsť cez rozum vrtkavému počasiu?

Plánovanie svadby s alternatívami

Plánované svadobné dáždniky

Znie to jednoducho, ale väčšina ľudí na jednoduché veci nemyslí. A očakávať biely dáždnik pre nevestu v každom obchode je viac ako nerealistický stav. Dôsledné plánovanie svadby však na tento detail nezabúda, rovnako ako nezabúda na zábudlivých hostí.

Náhradný transfer na svadbu

Plánujete doviesť sa na zámok na koči? Potom by ste mali myslieť aj na to, že za dažďa to nepôjde:o(. Pripravte si preto vhodnú alternatívu. Či to bude limuzína, veterán alebo váš každodenný povoz, dôležité je – nezmoknúť.

Svadobné dáždniky
Zdroj obrázku: www.druzicka.sk
Svadobný veterán
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Svadobná alternatíva pod strechou

Rezervovať 2 miesta na jednu svadbu „just in case“ znie možno nereálne, no sú lokály, kde operatívnosť funguje. Informujte sa na to hneď na začiatku. Spoliehať sa na počasie a následne tŕpnuť do poslednej chvíle či očakávať poslednú kvapku nie je najlepšia vyhliadka.

Svadobné menu za každého počasia

Pri plánovaní svadby vonku nestačí myslieť len na nevestu a hostí. Službu konajúci personál je rovnako dôležitý, nakoľko na služby, ktoré vám bude servírovať musí mať určité podmienky. Nosiť jedlo s dáždnikom v ruke z kuchyne do stanu v záhrade, kamerovať so zaroseným objektívom či vypúšťať holubice za šera a dažďa nie je to pravé orechové.

Vykurovanie svadobného stanu

V prípade potreby určite ocenia všetci zúčastnení a navyše budú príjemne prekvapení, ako dobre to funguje :o).

Bude Vás zaujímať: Aby nám nevesta nezmokla

Sobáš pod stanom
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

Fotenie v interiéri alebo mimo svadobného dňa

Fotky v parku majú svoje čaro v každom ročnom období – v rozkvitnutej prírode, v lete pri jazere, vo farebnom lístí či v zasneženej krajine, nevesta v bielom jednoducho pasuje do každej scenérie. No čo ak počasie nevyjde podľa predstáv zúčastnených? Vaše plánovanie svadby by malo rátať aj s náhradným variantom na fotenie, či už to bude honosný zámok, romantický kaštieľ, útulná kaviareň alebo stará zrúcanina. Čím je obdobie rizikovejšie, tým praktickejšia sa javí možnosť fotenia mimo svadobného dňa. Ak by ste aj zmokli, nemusíte v zašpinených šatách a s pokazeným účesom či make upom predstúpiť pred oltár a pretancovať celú noc.

A čo vy? Ste pripravení? Dajte nám vedieť o svojich plánoch, prípadne realizáciách v komentároch. Budeme sa tešiť.