Ako pred svadbou na nič nezabudnúť?

Ako sa popasovať s neustálymi zmenami svadobných hostí?

Ako vyhovieť všetkým a byť stále spokojná nevesta?

A ako po tom všetkom mať chuť na svadbe oslavovať?

Priveľa otázok na úvod? Všetko sa dá zvládnuť dokonca s prehľadom a nadhľadom. Dnes poodhalíme rúško svadobných príprav tesne pred svadbou a povieme si pár vyskúšaných tipov, ktoré vám v takejto situácii môžu pomôcť.

Dôležité je netrápiť sa pre maličkosti. Mimochodom je to názov veľmi dobrej knihy, ktorú by som nevestám odporúčala ako povinné čítanie hneď v štádiu, keď sa dozvedia, že bude svadba. Nesnažíme sa problém bagatelizovať, veď niet pochýb, že celá svadba, teda aj svadobné prípravy, sú o detailoch, no keď ide do tuhého a všetko sa to na vás valí, je nevyhnutné stanoviť si priority a pozrieť sa na veci z nadhľadu. Inak naozaj riskujete neželaný stav, ktorý nepomôže nikomu a svadbu nevylepší. 

Ako byť oddýchnutá nevesta?

58887_486871074699668_109864308_n
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Aj ako nevesta očakávajte reálne výsledky

Ak ste si na niečo spomenuli týždeň pred svadbou a nepodarí sa vám to zariadiť, zoberte to reálne a nerobte z toho tragédiu. Zahájiť svadobné prípravy tesne pred a pritom od všetkých očakávať nadľudské výkony nie je celkom fér.

Nenechávajte svadobné veci na poslednú chvíľu

Plány ste síce zahájili v polročnom predstihu, no aj tak vám množstvo svadobných príprav zostalo na posledný týždeň? Spíšte si nevybavené úlohy, stanovte priority, aj to, bez čoho sa zaobídete a keď niečo nevyjde, nezúfajte. Náhrady vždy existujú.

Čo sa dá, pripravte pred svadbou

Na mieste aj tak zostane dosť drobností na riešenie, preto čo sa dá, pripravte skôr. Nespoliehajte sa na to, že výslužky nabalíte počas večera (ak v kuchyni a s prstami v koláčoch nechcete stráviť polku svadby), že si menovky rozložíte sama, že ženích dovezie hostí z letiska vo svadobný deň… Svadobné prípravy ukončite najneskôr o deň skôr. Deň D si nechajte len pre seba. Budete prekvapení, že sa zaplní aj sám.

Na mieste riešte len nevyhnutné záležitosti

Od nevesty nikto neočakáva, že bude dvíhať mobil aj na obrade. Vo svadobný deň robte len to, čo naozaj musíte a chcete – dajte sa nalíčiť, učesať, užívajte si fotenie, usmievajte sa na sobáši a zabávajte na zábave. Ostatné nech riadia zodpovední.

Svadobní hostia sú dospelí ľudia

Nevoďte ich všade za ruku. Pokiaľ im dáte informácie vopred, nemusíte neustále kontrolovať, či sa podľa toho riadia. Keby čokoľvek, stále zostáva dosť ľudí, ktorým môžu zavolať a požiadať o radu.

wedding-1
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Nesnažte sa vyhovieť každému svadobčanovi

Čím viac ľudí, tým viac chutí. Uvedomte si však jedno – je to Vaša svadba a plníte si svoj sen, nie sny všetkých zúčastnených. Buďte tak trochu egoista, tentokrát na to máte nárok. Nesnažte sa vyhovieť nereálne prehnaným požiadavkám všetkých hostí, inak vaše svadobné prípravy budú len o nich. Ich neustále zmeny berte s nadhľadom a ak príliš vymýšľajú, vždy majú možnosť zabezpečiť si detaily, na ktorých bazírujú vás,  sami.

Nemyslite na to, čo sa na svadbe pokazí

Myslite pozitívne. 9 z 10 problémov sa rozplynú, kým k vám prídu. Povedzte si to, keď sa na vás všetko valí a neriešte všetko naraz. Tým veci len zamotáte a z vašich svadobných príprav sa stane nočná mora.

Nechajte si pomôcť- veď ste nevesta

Delegujte úlohy na súrodencov, družičky a kamarátky. Každý vám pomôže rád, bude to pre nich dokonca česť a vôbec pritom nebudú riešiť, že nevesta to nezvládla sama. Svadobné prípravy sú kolektívna práca a vaši blízky sa na nej radi zúčastnia.

Ako nevesta si dovoľte nudiť sa

Aj keď je toho tesne pred svadbou veľa, doprajte si chvíľu na relax a celkové uvoľnenie. Naháňať sa do poslednej chvíle nemá význam. Iba ak by bolo vaším cieľom byť vystresovaná a mrzutá nevesta.

Ak je to na vás predsa len priveľa, najmite si svadobného koordinátora. Nevadí, že ste si svadbu pripravovali sami a všetky svadobné prípravy intenzívne prežívali. Prežiť Deň D v kľude sa oplatí. Človek, ktorý má skúsenosti vám pomôže vo finále, doladí detaily, dohliadne na všetko potrebné s prehľadom a vyrieši vzniknuté situácie s ľahkosťou, kým Vy si budete môcť vydýchnuť a užiť si neopakovateľné chvíle.

Verím, že vám uvedené tipy aspoň čiastočne pomôžu zbaviť sa predsvadobného stresu a užiť si vašu svadbu v pohode.