svadobne_plany_v_koncoch

S plánovaním vysnívanej svadby ste začali v dostatočnom predstihu, väčšina pozvaných vám účasť potvrdila, všetko je už rozhodnuté, vybraté, zarezervované, naplánované a zrazu, pár týždňov pred samotným dňom D sa začínajú na vás valiť katastrofy jedna za druhou?

Život občas píše zložité príbehy, ktoré dávajú zúčastneným lekcie, na ktorých sa majú niečo naučiť, ako v každej situácii, nielen predsvadobnej. Pritom vždy ide o uhol pohľadu, z ktorého sa na danú vec pozrieme. Preto ak už idete do finále plánovania vašej svadby a nechcete sa z toho zblázniť či privodiť si iné zdravotné nepríjemnosti, dajte si pauzu, prevetrajte hlavu a pozrite sa na celú vec z nadhľadu.

Vyskúšajte aj: Bezstarostné plánovanie bezstresovej svadby

svadobne_plany_v_koncoch
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Ako zvládnuť 10 možných svadobných nepríjemností

  1. Svadobná objednávka z e-shopu neprišla včas?

    Ak ste objednávali doplnky, problém je asi taký veľký ako objednané drobnosti. Ak išlo rovno o šaty či topánky, že ste riskovali, to už viete :). Stále však nemusíte svadbu rušiť, v požičovni sa určite ešte niečo nájde a pokiaľ topánky nebudú presne vysnívané, vydať sa vydáte aj v iných.

  2. Vypadol vám svadobný dodávateľ?

    Určite je to nepríjemné a zohnať kvalitnú cukrárku, moderátora či fotografa na poslednú chvíľu je síce náročné, no pri dnešnej ponuke služieb určite nie nemožné. Pokiaľ sa zranili kone a kočiar na zámok nemá kto odtiahnuť, alebo veterán nevyjde do zľadovatelého kopca, nahraďte ich modernejším tátošom. Ide predsa o nevestu a tá si môže dovoliť prísť akokoľvek, vždy bude jedinečná.

  3. Mešká lietadlo plné svadobných hostí?
    Alebo vám cestou vypovedalo (ne)svadobné auto?

    Pokiaľ ste si cestovanie nenechali na deň svadby, malé opozdenie vám umožní uvoľniť sa a predýchať situáciu. Autopožičovne zas nahradia nepojazdnú mašinu. Verím, že je to oštara navyše, no pokiaľ ste všetci celí a zdraví, sústreďte sa na ďalšie veci.

  4. Svadobní hostia sa náhle nemôžu zúčastniť?

    Ani toto nie je potešeniahodná okolnosť, no pokiaľ sú všetci v poriadku, stále to nie je až také strašné. Tých pár miest a porcií navyše sa buď ušetrí, alebo skonzumuje :)

  5. Musíte meniť miesto svadby na poslednú chvíľu?

    Viz major nespí a pokiaľ miesto, kde ste plánovali vašu svadbu, vytopilo či je z iného dôvodu v nepoužiteľnom stave a vám zostalo len niekoľko týždňov nielen na nájdenie iného, ale aj usporiadanie všetkých doteraz zariadených vecí, nezúfajte. Plánovanie už máte vyskúšané a na druhýkrát vám to pôjde od ruky. :)

  6. Svadobné dokumenty sa nepodarilo vybaviť včas?

    Svadba s cudzincom, rovnako ako svadba v zahraničí je dokladovo náročnejšia záležitosť, ktorá si vyžaduje viac času a úsilia, preto nie je vhodné nechávať veci na poslednú chvíľu. Ak sa vám to predsa len podarilo, nebuďte na úradníkov nervózni. Na sobáš ich budete potrebovať. Zvoľte presne opačný prístup a snažte sa doriešiť situáciu v kľude. Akcia a reakcia chodia všade spolu a ako budete do hory volať, taká odpoveď vám príde.

  7. Svadobné fotenie po daždi sa odzrkadlilo na šatách?

    Šup s vlečkou do vane a vysprchovať. Ak je leto, vyschne vám raz dva, ak je zima, fény existujú, pokiaľ je fliačik malý, vidíte ho len vy a preto ho zbytočne nerozmazávajte. Niečo sa dá zakryť bolerkom, závojom či kyticou, väčšie nehody družičkou či ženíchom :). A pokiaľ ste doteraz neplánovali popolnočné šaty na prezlečenie, mali by ste ich zvážiť aspoň do rezervy.

  8. Svedkovia prišli bez potrebných dokladov?

    Aby bol váš sobáš právoplatný, potrebovať ich budú, tak jednoducho vymeňte svedkov za takých, ktorí sú identifikovateľní :). Že tú chvíľu za vami bude stáť niekto iní ako ste pôvodne plánovali, to sa hádam dá zvládnuť.

  9. Svadobná kytica zostala na nesprávnom mieste?

    Pošlite po ňu posla, najlepšie cudzieho, aby sa vášmu cestou niečo neprihodilo. Ak to nie je reálne, improvizujte s náhradou. Obchodné centrá majú svoje výhody a nejaké kvety sa tam vždy nájdu.

  10. Stratila sa svadobná mama?

    stresove_planovanie_svadby
    Zdroj obrázku: www.pinterest.com

    S odstupom času to znie ako fór, no aj to sa stáva. Pokiaľ sa nájde v poriadku ešte pred sobášom, už nič nebráni tomu, aby sa oslava začala.

Vyskúšajte aj: Čo vám uľahčí svadobné prípravy

Horšie situácie spomínať nebudem, hoci stáva sa všeličo a tiež som už na svadbách kadečo riešila. Určite nechcem žiadnu situáciu zľahčovať či nadľahčovať, no nakoľko som Družička a tiež sa zo svadieb nechcem zblázniť :) , navyše keď je sezóna v plnom prúde, tiež som musela zvoliť postoj, ktorý mi umožní prežiť. Zvlášť keď práve odo mňa každý očakáva, že budem tá, ktorá bude všetkých dostávať do pohody aj v krušných chvíľach, riešiť komunikačné nezhody na všetkých brehoch a pritom bude stále milá a usmiata, bez známok únavy.

Ďalšie tipy pre vás: Úskalia svadby last minute

Pokiaľ teda chcete prežiť svadobné patálie v pohode, pozerajte sa na veci s nadhľadom a netrápte sa pre maličkosti, o ktorých viete len vy a vaša družička.  Držím vám palce.