dakovne_karty_po_svadbe_21stbridal.com

Povinnosti po svadbe, s ktorými pomôže svadobná agentúra

Niektoré veci musíte urobiť len osobne – Čo treba vybaviť po svadbe vo vašej réžii?, s ostatnými posvadobnými činnosťami vám vie pomôcť aj svadobná agentúra. Čím viac na ňu delegujete, tým skôr si môžete vychutnávať zaslúžený oddych na svadobnej ceste. S týmto vám môže pomôcť:

saty_z_pozicovne_atlasdrycleaners.com.au
Zdroj obrázku: www.atlasdrycleaners.com.au

 

  1. Posvadobné raňajky, obed alebo brunch

Ak máte hostí zďaleka a v mieste svadby zostávajú aj nocovať, je pekné rozlúčiť sa s nimi na spoločných raňajkách, obede či oboch v jednom. Zároveň tak môžete odovzdať prípadné straty a nálezy a vyzbierať spätné reakcie, ktoré sú s oddýchnutou hlavou triezvejšie :-).

  1. Transfer pre svadobných hostí

Zahraniční hostia cestujúci ďalej ako do vedľajšieho mesta, v prípade spoločného transferu, hoci zabezpečeného vopred, si tiež zaslúžia byť vyprevadení. Nájdite si preto chvíľku vo vašom posvadobnom harmonograme aj na posledné zamávanie autobusu. Pokiaľ túto službu pre vás zabezpečuje svadobná agentúra, ktorá sa postará aj o ostatné súvisiace detaily, aby sa na nikoho a nič nezabudlo, máte o nejednu starosť menej.

  1. Zbalenie a vrátenie požičaných svadobných vecí

Svadobné šaty do požičovne, svadobná výzdoba do aranžérskeho salónu, podnosy na tortu a zákusky cukrárke…Ani by vás nenapadlo, čo všetko je potrebné rozdistribuovať na svoje miesta po svadbe. Napíšte si vopred, čo komu patrí, aby ste vo víre posvadobného balenia niekoho neukrátili a nespôsobili si balíkové starosti a náklady navyše.

pozicana_svadobna_vyzdoba
Zdroj obrázku: www.druzicka.sk
  1. Vyplatenie svadobných dodávateľov

Svadbu vo vlastnej réžii väčšinou musí ženích absolvovať s plnou peňaženkou, čo je dosť veľká príťaž. Navyše po celom dni počítať správne nemusí byť vždy jednoduché :-), rovnako ako opatrovanie všetkých zmlúv, podkladov a dohodnutých detailov. Svadobná agentúra vás od tohto odbremení naplno a vám tak zostáva už len tá jednoduchšia časť – počastovať zaslúžené výkony tringeltmi.

  1. Príprava a rozoslanie svadobných ďakovných kariet

Zahraničný zvyk poďakovania svadobným hosťom za ich účasť a dary sa už prepracováva aj na naše svadby a pokiaľ neplánujete hostí obdarovať svadobnou výslužkou, či už z dôvodu ich dlhého cestovania a nepraktického prenášania zákuskov v teple, z dôvodu úspor alebo akéhokoľvek iného, ďakovná karta s vašou svadobnou fotkou je vhodný prejav vďaky, ktorý poteší a zároveň im pripomenie váš deň.

dakovne_karty_po_svadbe_21stbridal.com
Zdroj obrázku: www.21stbridal.com

 

  1. Vyzdvihnutie sobášneho listu

V niektorých prípadoch dostanete sobášny list priamo po obrade, no niekedy jeho vystavenie trvá pár dní a je potrebné si poň prísť. Aby ste vo víre posvadobných povinností na to nezabudli, informujte sa vopred na matrike, ktorá vás bude sobášiť.

  1. Príprava sobášneho listu na použitie v cudzine

Žijete v zahraničí a na Slovensko ste si odskočili len zosobášiť sa? Aby ste vaše manželstvo mohli deklarovať aj za hranicami našej vlasti, je potrebné podstúpiť nejaké úkony aj po svadbe. Informujte sa na ne na matrike, prípade vo vašej svadobnej agentúre, ktorá vám aj s týmto rada pomôže.

svadobna_fotokniha_impuls
Zdroj obrázku: www.impuls.sk
  1. Svadobný album a jeho prezentovanie rodine

Občas je práca vybrať a dať svadobné fotky do albumu náročnejšia ako by ste si mysleli. Zvlášť, keď fotiek je tak veľa, času opäť málo a výber, vyvolanie a aranžovanie koláží čosi trvá. Ak sa chcete tomuto kroku vyhnúť a predsa mať reprezentatívny svadobný album spravený skôr ako x rokov po svadbe, prípadne vôbec :-) (by ste sa čudovali, koľkí sme tak skončili J), informujte sa u fotografa, prípadne v agentúre o pohodlnejších možnostiach, ktoré za vás urobia iní. Svadobnú fotoknihu tak môžete dostať nielen reprezentatívne hotovú, ale dokonca aj pre rodičov.

Možno som vás dĺžkou zoznamu veľmi nepotešila :-), no verím, že som vám aspoň uľahčila prežitie úvodných dní po svadbe tým, že na nič nezabudnete :-).

Pohodové posvadobné dozvuky vám želám. :-)