podakovanie_po_svadbe_bridebox.com

Čo vás čaká, čo neminie po svadobnom dni

Po siahodlhých prípravách veľkého dňa to máte všetko úspešne za sebou a tešíte sa, že po toľkom plánovaní máte konečne čas si vydýchnuť a znova sa v kľude nadýchnuť. Deň po svadbe, ani ďalšie aktivity si už preto neplánujete, veď najdôležitejšie je, že ten svadobný dopadol podľa dôkladne pripraveného plánu.

Je to však skutočne tak, že všetko končí svadbou? Môžete si dopriať relax na plnej čiare hneď po odchode zo svadobnej zábavy? Družička sa opäť raz pozrela pod závoj nevesty a zhrnula, čo vás čaká a čo neminie po veľkom dni a kedy budete môcť reálne dať bodku za svadobným plánovaním. A tu je 17 povinností po svadbe, ktoré je vhodné vybaviť skôr ako naplno vypnete.

podakovanie_po_svadbe_bridebox.com
Zdroj obrázku: www.bridebox.com

Čo treba vybaviť po svadbe vo vašej réžii?

  1. Lúčenie so svadobnými hosťami a odovzdanie výslužiek

Pokiaľ ste tak neurobili ešte v noci, ráno po svadbe je najvyšší čas. Byť na raňajkách v spoločnom hoteli skôr ako na obed, keď je už väčšina hostí odhlásená z ubytovania, je viac ako vhodné. A hoci hosti majú pochopenie pre mladomanželské príjemnosti, predsa len sa patrí s nimi náležite rozlúčiť.

  1. Svadobná výzdoba zo živých kvetín

Bolo vašou prioritou mať na svadbe živé kvety? Už pri ich výbere myslite na to, čo s nimi urobíte po svadbe. Nakoľko sú všetky vaše, treba sa o ne náležite postarať. Možností je viacero, ktorý variant zvolíte, si rozmyslite vopred, aby ste nemuseli improvizovať s nafukovaním auta či obiehaním hostí s prosbou o pomoc na poslednú chvíľu.

  1. Čo so zvyškami jedla a zákuskov po svadbe?

Bol svadobný bufet natoľko bohatý, že z neho zvýšilo? Ak je jedlo a zákusky vo vhodnom a požívateľnom stave, môže poslúžiť na spoločné raňajky či aspoň rodinný obed. Nakoľko však ide o zdravie vašich hostí, zbytočne neriskujte a poraďte sa s cateringovou spoločnosťou či reštauráciou, či je balenie a ďalší prenos vhodný. Do úvahy treba brať aj aktuálne počasie a vaše možnosti prevozu. Letná svadba totiž ponúka aj mnoho nástrah.

Bude Vás zaujímať: Úskalia letnej svadby

  1. Posvadobné balenie

Nielen jedlo, zákusky a kvety bude potrebné po svadbe zmestiť do odvozového vozidla. Aj svadobné dary, gratulačné kytice, nejaký ten suvenír z miesta svadby…Ak idete na svadbu nabalení až po strop auta, verte, že z nej pôjdete ešte viac J. Hoci výslužky sa rozdajú, víno vypije…Požiadajte preto najbližších príbuzných o pomoc už vopred, rozdeľte úlohy posvadobného balenia a zvážania vecí a po náročnom svadobnom dni budete mať o dosť veľký problém postarané.

co_vybavit_po_svadbe_lgsmash.com
Zdroj obrázku: www.lgsmash.com
  1. Registrácia manželstva v zahraničí

Pokiaľ žijete v zahraničí a váš manžel je cudzinec, je vhodné zaregistrovať manželstvo aj v jeho krajine. Keď budete žiadať o mladomanželskú pôžičku, kupovať spoločnú nehnuteľnosť alebo sa akokoľvek inak uchádzať o manželské výhody, je dobré mať túto záležitosť na poriadku. Ak aj na to hneď na úvod nemyslíte, táto skutočnosť padne vhod aj v prípade rozvodu manželstva, kedy by ste museli túto procedúru podstúpiť, aby ste mohli manželstvo rozviesť a prípadne vstúpiť do nového zväzku.

  1. Zmena dokladov po svadbe

Na základe zmena mena, často aj bydliska, si hlavne nevesta musí do určitého času dať do poriadku osobné doklady. Nezabúdajte na to a vybavte si túto povinnosť čo najskôr. Je to síce úradná, čo často rezonuje ako nepríjemná, záležitosť, no nie je to nič zložité. A poriadok v dokladoch je skutočne dôležitý.

  1. Zverejnenie svadobných fotografií

Hoci na profi svadobné fotografie si istú chvíľku počkáte, fotky od hostí si môžete share-ovať už počas svadby či deň po nej. A nakoľko všetci na ne intenzívne čakajú a vy sa určite tiež chcete expresne pochváliť, vyhraďte si čas aj na túto príjemne povinnú časť posvadobných záležitostí.

  1. Zbalenie kufra na svadobnú cestu

Pokiaľ ste tak neurobili pred svadbou a pár dní po svadbe túžite ležať pri azúrovo modrom mori na slnkom zaliatej pláži, táto povinnosť vás neminie. Ak teda aj nebalíte vopred, aspoň si spíšte zoznam potrených vecí a nakúpte nevyhnutné drobnosti. Určite vám to uľahčí fungovanie po prebdenej svadobnej noci.

balenie_na_svadobnu_cestu_easyweddings.com.au
Zdroj obrázku: www.easyweddings.com.au
  1. Poďakovanie svadobným dodávateľom :-)

Dopadlo všetko podľa vašich predstáv, dokonca nad rámec vašich očakávaní? Potom je vhodné poďakovať sa ľuďom, ktorí sa o to pričinili, napríklad aj formou referencií. Nielen, že ich to poteší, veď vašu svadbu pripravovali podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia a venovali jej dosť času rovnako ako vy. Zároveň to pomôže ďalším párom v rozhodovaní pri výbere svadobných dodávateľov. A ruku na srdce, aj vy ste dali na odporúčania iných skôr ako na pekné prezentácie fotiek z cudzích fotobánk. Urobiť dobrý skutok napísaním pár pekných riadkov aj vám prinesie dobrý pocit.

A zoznam ešte nekončí. Ďalšie povinnosti, na ktoré si už môžete zavolať na pomoc povolaných, nájdete v najbližšom článku. Zostaňte s Družičkou, dozviete sa viac :-).

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.