Plánovanie svadby začína výberom termínu a miesta. Pokiaľ ten váš vychádza na leto, plánujte dôkladne. Letné horúčavy sú super na pobyt pri vode, vo svadobných šatách sa však budete cítiť úplne inak. Čo okrem výzdoby z lúčnych kvetov, šiat na ramienka a ovocného bufetu letná svadba ponúka? Pozreli sme sa na jej úskalia, s ktorými sa dá popasovať celkom elegantne s troškou dôvtipu a príprav.

Letná svadba štýlovo
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Plánovanie svadby v lete

Ak plánujete svadbu v lete, nezabudnite myslieť na nasledovné detaily, ktoré vám vis major v podobe vysokých teplôt prináša:

Letná svadba a roztopené zákusky

Problém číslo 1. vidia všetci hlavne v roztopených zákuskoch, nakoľko žiadna svadba sa bez cukru nezaobíde. Ak plánujete letnú svadbu so zákuskami vlastnej výroby, radšej na túto myšlienku čo najskôr zabudnite. Ušetríte sa tak mnohých komplikácií pred, počas aj po svadbe a získate čas potrebný na iné detaily. Okrem toho aj nekrémové koláčiky, čajové pečivo, medovníčky, zdobené mufiny, makrónky či slané praclíky chutia výborne. Osviežujúcejšie ako krémové zákusky s ukrytým problémom je určite ovocie či chladené ovocné dezerty.

Letná svadba - kvetinové nanuky
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

 

Letná svadba - makrónky
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Svadobná torta na letnú svadbu

Ďalšia skutočnosť, ktorá bráni vystaviť tortu na obdiv hostí na pol dňa. Pokiaľ je však svadobná torta správne vystužená a uchovaná v optimálnej teplote, aj v tropickej horúčave môže vyzerať rovnako grandiózne ako na obrázku.

Svadobné medovníčky na letnú svadbu
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Svadobný bufet sa kazí skôr ako sa patrí?

Hygienické normy hovoria o maximálne dvoch hodinách servírovania rautu. Všetko je však relatívne a v tropickom počasí sa tento čas znižuje úmerne rastúcej teplote. Aj tu sa však dá pomôcť – servírovať postupne a staviť na menej kazivé jedlá.

Vyššia spotreba nealko nápojov na letnej svadbe

Počas horúčav letnej svadby je vhodné myslieť na to, že na odbyt pôjde hlavne nealko. Tvrdý alkohol nechajte na chladnejšie časy a zásobte sa vodou, pivom, prípadne ľahkým vínkom.

Osviežujúce cocktaily na letnú svadbu
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Letná svadba a zvädnutá kytica či výzdoba

Pokiaľ siahnete po jemných kvietkoch s tenkými či dutými stonkami alebo lúčnych kvietkoch, rátajte s tým, že kytíc budete potrebovať viac. Nechajte si preto poradiť od kvetinárky, ktoré kvety majú sezónu a zároveň aj niečo vydržia. Svadobná kytica vás má predsa zdobiť celý deň aj noc a na aranžmány divných tvarov na stoloch tiež nie je najzvodnejší pohľad.

Letná svadba s margarétkami
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Kvety do vlasov na letnú svadbu?

Siahnite radšej po korunke, čelenke, sponkách, brošniach, stuhách…kytici dáte napiť aspoň vo váze, kvety vo vlasoch však túto vymoženosť nemajú, pokiaľ dôkladne nezmoknete. A to nie je tak celkom cieľom svadobného dňa.

Ako vyzdobiť auto na svadbu v lete?

Hoci živé sú živé, možno práve preto v letných horúčavách netrápte kvetiny na rozpálenej kapote auta a neriskujte faux paux z ich ovädnutia skôr než dorazíte na sobáš. Umelý aranžmán či stuhy spravia rovnakú službu a zaručene vydržia viac.

Kedy v lete absolvovať svadobné fotenie?

Radšej nie. Dohodnite sa s fotografom na viacerých možnostiach fotografovania – deň vopred, podvečer, zavčasu ráno. Pokiaľ neplánujete fotenie v zámku alebo v chladenom interiéri, poludňajším hodinám sa radšej vyhnite. 

Letná svadba v oranžovom
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Vhodná svadobná miestnosť na letnú svadbu

Spraví v extrémnom teple svoje. Pri plánovaní svadby v letnom období myslite už pri výbere miestnosti na vetranie, terasu či klimatizáciu, ktoré budú viac ako vítané.

Letná svadba radšej bližšie civilizácie

Letná svadba na chate, v prírode, na odľahlej usadlosti či letohrádku síce znie romanticky, no z praktického hľadiska môže situáciu dosť skomplikovať. Pri akejkoľvek variante myslite vždy aj na zadné dvierka. V prípade horúcej letnej svadby je to nemocnica na dosah, dostatok pitnej vody a tieňa.

Letná svadba má okrem teplej letnej noci a slnečných fotografií aj svoje temnejšie stránky. Nakoľko však šťastie praje pripraveným, v prípade vhodného plánovania svadby je možné prežiť ju s úsmevom na tvári a krásnymi spomienkami rovnako ako svadbu v ktoromkoľvek inom období.

A ešte sme neskončili :o) 

Vyskúšajte aj: Letná svadba a jej úskalia 2.

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.