Galeria_kvetin_rozhovor

Máte radi galérie? Čo tak kvetinová? Plná kvetov a farieb od výmyslu sveta, zaliata sálavou pozitívnou energiou a úsmevmi kvetinárok. Jedna taká je v Bratislave a nakoľko nám jej práca zaimponovala, rozhodli sme sa ponúknuť ich majstrovstvo aj vám. Lebo kvety vždy boli a vždy budú čímsi, čo dokáže úplne zmeniť charakter miestnosti, spríjemniť prostredie, navodiť atmosféru a vykúzliť rozprávku v realite. Aj na vašej svadbe či inej spoločenskej udalosti alebo rodinnej oslave. A hoci si kvetinárstvo vygoogliť môžete, kvety na svadbe musíte mať v konečnom dôsledku mimo monitora :-). Odkiaľ získať tie pravé, sa vám pokúsime priblížiť v nasledujúcom rozhovore s odborníčkou na kvetinky vo všetkých ich prevedeniach – slečnou Kristínou Molnárovou, z Galérie Kvetín.

Galeria_kvetin_rozhovor

Pekný deň Vám prajem, Kristínka.

Začala by som vaším názvom, ktorý už sám o sebe evokuje niečo netradičné, iné. Prečo Galéria kvetín?

– Galéria Kvetín preto, lebo sa snažím v našom kvetinárstve spojiť umenie s prírodou. Zákazníkom ponúkame nielen kvety, ale aj hand-made doplnky, pretože veľmi rada podporujem šikovných ľudí na našom „malom“ Slovensku, aj keď si veľa dekorácií vyrábame sami, či už pre nejakú aktuálnu sezónu alebo počas celého roka. A hlavným bodom prečo sa k názvu Kvetín pridružila Galéria, je preto, lebo máme v ponuke aj obrazy od akademických maliarov a pre toto všetko vznikol názov Galéria Kvetín :-) a preto, lebo kvety sú tou najkrajšou galériou sveta.

Na vašom webe, ako jedno z mála kvetinárstiev, radíte nielen nevestám, ale aj všetkým ostatným milovníkom kvetín, ako sa o ne starať, ako vyberať, na čo použiť…Cítite, že vaše odporúčania vaši klienti dodržiavajú?

– :-) mám taký pocit, že sa asi všetci klienti – naši zákazníci nedajú zhrnúť do nejakej jednej skupiny. Ale určite naše myšlienky a rady z niekoľkoročných skúseností, ktoré sa snažíme naším milovníkom kvetín posunúť, si tieto naše rady určite zoberú k srdcu. Veď práve ľudia, ktorí majú radi kvety hľadajú v dnešnej dobe niečo iné, odlišné ako ponúka každý, preto sme zvolili náš kvetinkový individuálny prístup a to nielen predávať, ale aj poradiť, inšpirovať a nadchnúť.

Kvetomilom radíte aj v krátkych videách, ktoré sú momentálne dosť in. Ako sa vám natáča? :-)

– Videá sa nám natáčajú vždy veľmi dobre, na niektorých našich breptoch sa aj nasmejeme, takže aj nám vedia spríjemniť okamihy.

Kde čerpáte inšpiráciu pre vaše príspevky?

– Mojou inšpiráciou je moja práca, láska ku kvetom a k prírode. Nejak to vždy príde samé podľa nálady, ročného obdobia…

Nedá mi opýtať sa na vašu Kvetinovú školu. Ako vznikol tento nápad a prečo vlastne?

– Myšlienka na zrod kvetinovej školy sa mi zrodila v hlave, podobne ako všetky moje nápady a iné projekty. Milujem prácu s kvetmi a mám rada kontakt s ľuďmi, plus som aj ukecaná :-) :-) :-)

A nespočetne veľa krát som sa stretla s klientmi – zákazníkmi, ktorí boli nadšení z našej Galérie Kvetín, z atmosféry, ktorú tu máme, z krásnych vecí, že už si len u nás sadnúť, dať kávičku a relaxovať. A prečo nie? A práve kvetinová škola ten úžasný kvetinový relax poskytne :-). Niečo sa naučíte, vypnete a odbehnete z každodennej rutiny. Načerpáte novú energiu a nabudíte sa dobrou náladou a úžasným pocitom pre mňa je, keď vidím na našich kurzoch ľudí, ktorí prídu a odchádzajú s úplne iným výrazom v tvári ako prišli. Sú spokojní, vysmiati a užasnutí z nových poznatkov. A hneď sa pýtajú na to, kedy bude ďalší kurz a aký? A toto je pre mňa tá najkrajšia spätná väzba, lebo viem, že svoju prácu robíme dobre :-).

kytica11

Neobávate sa, že si vychovávate konkurenciu?

– Vôbec, to ma ani nenapadlo. Mojou túžbou je moje skúsenosti posúvať ďalej. A budem rada, keď prebudím v niekom skrytý, kvetinkový dar.

Akú prácu s kvetmi máte najradšej?

– Asi tú svadobnú, keď sa môžem vyhrať s kvetmi, ktoré potom vyzerajú ako kvetinové šperky :-) a keď sa svadobné kvety zladia s nevestou, nie je čo dodať :-).

Takže kvetinky a svadba určite môžu byť.

– Kvety sú neoddeliteľnou súčasťou svadby. Som veľmi nadšená z úžasného progresu ako sa nevesty začínajú pozerať na kvety pokiaľ ide o svadbu. Každá nová svadba je super výzvou pre naše kvety.

Je kvetinová výzdoba iných spoločenských podujatí rovnako obľúbená ako v prípade svadobnej výzdoby?

– Samozrejme. Napríklad ako konferencie, akcie pre firmy, rodinné oslavy, eventy, výzdoba divadla… Teším sa tomu, že aj takéto akcie, čím ďalej, tým častejšie zastupujeme našimi krásnymi kvetmi od kvetinových aranžmánov až po kytice. A častejšie sa stáva, že sa celá kvetinová výzdoba ladí do farieb práve firmy, ktorá danú udalosť organizuje.

Akú najnetradičnejšiu či najzaujímavejšiu kvetinovú výzdobu, či už na svadbu alebo na inú príležitosť, ste robili?

– Každá svadobná výzdoba má v sebe niečo tradičné a niečo netradičné, záleží na uhle pohľadu a to isté platí aj o ostatných akciách. Každá nová udalosť je pre nás úžasná skúsenosť.

A čo vaše obľúbené kvety? Máte svoje favoritky? :-)

– Mojimi naj kvetinkami sú levanduľa, konvalinky, snežienky, ranunculus… ale samozrejme, že všetky kvety majú pre mňa to svoje kúzlo, čaro, ktoré v sebe nesú :-).

A na záver, čo vás inšpirovalo k spolupráci s Družičkou? :-)

– K spolupráci s Družičkou ma priviedol Váš príjemný prístup, nadčasovosť a samozrejme to, že máme spoločný cieľ, a to – obohacovať ľudí o nové a cenné rady. Teším sa našej príjemnej spolupráci :-).

Aj ja sa úprimne teším na ďalšie vaše podnetné príspevky, prípadne iné spoločné aktivity a a srdečne ďakujem za rozhovor.

Družička.