nevesta

Pokiaľ plánujete svadbu tohto roku, na budúci o takomto čase budete pravdepodobne vydatá a vaše vyhliadky do budúcnosti budú opäť o čomsi inom. Ak si teda momentálne dávate novoročné predsavzatia v postavení budúcej nevesty, je len na vás, či si plánovanie svadby  užijete alebo odtrpíte. Každopádne vhodne stanovené ciele vám dokážu do určitej miery pomôcť preklenúť toto obdobie s pozitívnym myslením a úsmevom na perách.

 

planovanie_svadby
Zdroj obrázku: www.weddingrepublic.com

Ako správne formulovať novoročné plánovanie svadby?

 

  1. Užijem si zasnúbené obdobie

Keď vám plánovanie svadby prerastá cez hlavu, je dosť náročné zabudnúť na to, aké špeciálne obdobie práve prežívate. Ak sa cítite zamotaná v detailoch a rodinnej dráme, zastavte sa na chvíľu a pokúste sa znovu rozdúchať vašu zásnubnú romancu a obnoviť všetko pekné, čo ste doteraz spolu prežili a prečo k tomuto stavu vlastne došlo. Nezabúdajte na ženícha, romantické zimné randenie a obdivovanie svojho zásnubného prsteňa :-).

 

  1. Zbytočne netúžim po tom, na čo nemám

Niekedy sa vám zdá, že všetko, čo potrebujete na zrealizovanie vašej rozprávkovej svadby, je vyšší rozpočet. Ale žiadne peniaze na svete nemajú takú váhu ako to, čo vás spája. A práve vzťahy urobia svadbu nezabudnuteľnou oslavou. Sústreďte sa preto na všetko skvelé, čo si môžete dovoliť a čo spraví vašu svadbu výnimočnou hlavne pre vás. A to určite nie sú peniaze.

 

  1. V rámci svadobných plánov sa budem starať aj o seba

Je samozrejmé, že pri kráčaní uličkou chcete vyzerať okúzľujúco, to napokon chceme všetky J. Aj do tejto úlohy sa však pustite s rozumom. Niekoľko diét za sebou, vojenský režim v posilňovni a kopa pracovných úloh a nadčasov k tomu vás privedie skôr na hranicu vašich zdravotných možností ako k vysnívanej postave nevesty. Preto do svojho svadobného plánovania zaraďte rozumný režim starostlivosti o svoje telo aj myseľ, aby ste po tej vysnívanej uličke kráčali v pohode a zdraví.

ako_byt_fit_paulsikkel.com
Zdroj obrázku: www.paulsikkel.com

Bude vás zaujímať: Prečo nevesty pred svadbou nechudnú ľahko?

 

  1. Snívam o mojej, nie modernej svadbe

Svieža letná party s kreatívnou hand-made výzdobou, aké práve letia…bez pochýb skvelé, ale nie je to práve vaša šálka kávy? Žiadny problém. Skvelá svadba neznamená podľa najnovších trendov. Ak túžite po jednoduchom priestore či naopak ľudovej drevenici so všetkými zvykmi a tradíciami, nie je na tom nič zlé. Akákoľvek svadobná výzdoba nie je zárukou úžasnej party, tá je predsa o ľuďoch a nimi vytvorenej atmosfére.

 

  1. Budem brať veci s nadhľadom – pri plánovaní aj na svadbe

Nemôžete uspokojiť na 100% úplne všetkých svadobných hostí. Takže sa za ich možno nie vždy pozitívne postrehy necíťte vinná. Očakávajte dohodnuté od vybraných dodávateľov, láskavú podporu od svojej rodiny a priateľov, ale neberte smrteľne vážne mienky a teórie všetkých hostí. Bez ohľadu na to, ako ste organizovaná, nikdy nepôjde úplne všetko podľa plánu. Pripravte sa na to, že dáte ľuďom, vrátane seba, pauzu a budete improvizovať.

Čítajte aj: Kedy si svadobní hostia vašu svadbu zapamätajú v dobrom?

 

  1. Zoznam hostí – naj úloha svadobného plánovania

Nie je to jednoduché, ale spraviť to musíte. Od dĺžky a šírky, s ohľadom na miesto a ostatné okolnosti, až po samotný svadobný rozpočet, zoznam pozvaných hostí je nevyhnutné spraviť hneď na začiatku plánovania svadby. Keď ho raz zostavíte a preriedite (s ohľadom na konflikty, ku ktorým by mohlo dôjsť), môžete sa s kľudom presunúť k zoznamu príjemnejších úloh – napríklad výber svadobných šiat či koštovku zákuskov :-).

 

nevesta
Zdroj obrázku: www.tresbellebeautyblog.com

 

  1. Užijem si plánovanie svadby aj svadobný deň

Ubezpečte sa, že všetko, čo naplánujete a zorganizujete pre svadobných hostí, aj zažijete na vlastnej koži. Jedzte, pite a bavte sa. Vzhľadom na veľkosť vašej svadby, je možné, že nestihnete pozdraviť a prehodiť pár slov s úplne každým, čo je v poriadku. Nikto predsa od vás neočakáva, že sa celý čas budete len venovať hosťom. Hoci kúsok času by ste si pre nich ukrojiť mohli :-).

 

  1. Nebudem vystresovaná nevesta

Aj tie najflegmatickejšie nevesty sa môžu zmeniť na šelmy, pokiaľ sú pod veľkým tlakom. Buďte flexibilná, no nepreháňajte to. Keď vás totiž plánovanie svadby pohltí priveľmi, môže sa stať, že budete vystresovaná viac ako ste plánovali. Počúvajte ostatných, no počúvajte aj samú seba. Majte v zálohe zmierňujúce taktiky či ukľudňujúce praktiky, ktoré vás udržia pod kontrolou, keď bude situácia gradovať.

Držíme vám palce nielen pri plánovaní novoročných predsavzatí a stanovení správnych cieľov, ale aj ich pretavovaní do skutočnosti pri plánovaní a realizácii vašej svadby. A ak by ste potrebovali pomoc, viete, kde nás nájdete :).