saty_pre_druzicky

Pokiaľ spadáte do vekovej kategórie 20-30-40, s najväčšou pravdepodobnosťou sa aj toto leto niekto z vášho okolia zúčastní svadby či už ako družička alebo ako hosť. Ak sa vám teda najbližšie do cesty pripletie budúca družička, nasledovným konverzáciám sa radšej vyhnite, pokiaľ s ňou chcete zostať zadobre aj naďalej. Toto by mali byť top tabu témy.

 

Ak ste družičkina priateľka

 

1. Sú šaty pre družičky hrozné?

Dokonca aj keď sú skutočné hrozné, nie je vašou parketou poukazovať na to. Pokiaľ budúca družička bude chcieť o tom rozprávať, vyrukuje s tým sama.

 

2. Je nevesta neznesiteľná?

Toto je skutočne nemiestna otázka. Svadba môže ľudí vystresovať a väčšinou to aj urobí, preto niet divu, že plánovanie svadby môže byť podnetom na výmenu rôznych názorov medzi nevestou a družičkami. Ale v zásade sú nevesta a jej družičky na jednej lodi, preto by mali držať spolu. Nie je fér snažiť sa vyvolávať medzi nimi rozpory spôsobom nevhodného vyzvedania.

saty_pre_druzicky
Zdroj obrázku: www.vponsalewedding.co.uk

 

3. Nemyslíš, že nevesta mohla byť aj lepšia?

Tak toto je veľmi nevhodná otázka, ktorá by sa vám nikdy nemala vyšmyknúť. Jednoducho nie je vhodné hodnotiť nevestu po žiadnej stránke, pokiaľ nemáte v záujme jemne jej pomôcť.

 

4. Koľko Ťa stojí ich svadba?

Často ľstivý spôsob ako sa opýtať, koľko mladí do svadby investujú. Družička má dosť čo robiť s predsvadobným plánovaním eventov a projektov, nie to ešte odpovedať na nemiestne otázky, do ktorých navyše nikoho nič nie je.

 

5. Nevesta mi povedala, že si len náhradná družička

Zraňujúce a nie nevyhnutné. Hoci nevesta robila výber, nakoľko niekto iný sa svadby nemohol zúčastniť, každá družička bola vybratá z určitého dôvodu a jej miesto pred oltárom je špeciálne. Nestrpčujte jej zážitok z družičkovania len kvôli klebeteniu.

 

6. Nemyslíš, že tvoje tehotenské bruško odvedie pozornosť od nevesty?

Fúha, tak toto radšej nie. Nevesta určite vie o tom, že družička je či plánuje byť tehotná a rešpektuje tento stav. Položením tejto otázky družičku nielen nenáležite súdite, ale ju aj postavíte do nekomfortnej pózy, čo je presne opakom toho, ako sa chce cítiť na svadbe svojej priateľky.

 

A čo sa nepýtať družičky, pokiaľ ste nevesta? O tom nabudúce. :)

 

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.