nevesta_a_druzicky

Nikto vás nenaučí, ako byť družickou, už vôbec nie dobrou družičkou. Samozrejme v dnešnej dobe si už môžete čokoľvek vygoogliť, vychatovať či dokonca kúpiť si teoretizujúci svadobný plánovač. Z amerických filmov situovaných tak trochu mimo našej reality sa naučíte, čo nerobiť alebo sa môžete opýtať viacnásobnej družičky na niekoľko tipov. No aj tak sa nakoniec pristihnete ako vo svadobný deň pobehujete od jedného problému k druhému, dvíhate cudzie telefóny a vôbec netušíte, kde je nevesta, tobôž nie, čo sa s ňou deje.

Pokiaľ ste už družičkou boli, dokonca nie raz, určite mi dáte za pravdu, že nasledujúcich 10 vecí vám nikto vopred nepovedal. Niektoré sú pozitívne, niektoré menej, každopádne sú vždy iné. Lebo byť družičkou je naozaj rôznorodá činnosť :) .

nevesta_a_druzicky
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

 

Čo obnáša pozícia družičky?

 

1. Byť družičkou je nákladné

Ale nemusí takým byť. Keď príde na výdavky, či už na nevestinu rozlúčku so slobodou, darček pre mladomanželov, všetky tie absolvované stretnutia a hlavne strávený čas, nehovoriac o vašej družičkovskej výbave, nejedná sa o žiadne drobné. Preto vopred zvážte, či prijať túto funkciu nie je nad vaše limity – časové i finančné.

 Bude vás zaujímať: Povinnosti družičky počas svadby 

 

2. Družička ako pravá ruka nevesty

Hlavná časť družičkovských povinností spočíva v asistovaní neveste. Vo všetkom. Možno ste boli na základnej či strednej škole jej pomocníčka či priateľka, no teraz, v deň D, ste jej osobná asistentka. Či naviac, najosobnejšia asistentka. Čo okrem iného znamená aj last minute nákupy v drogérii alebo lekárni, odpovedanie nekončiacich hovorov počas svadobného fotenia, úprava make-upu či nespočetných spodničiek a utieranie sĺz na sobáši. A ešte mnoho, mnoho ďalších vecí.

 

3.Družička ako súčasť svadobnej party

Ďalšia časť družičkovskej funkcie pozostáva z venovania sa svadobným hosťom, aby sa bavili a užívali si nezabudnuteľnú svadobnú zábavu, čoho dôkazom budú ich vysmiate fotky na Instagrame či Pintereste :-). Či si popri tom všetkom nájdete čas aj na svoju zábavu, je na vás.

rozluckova_party
Zdroj obrázku: www.arrowprestigelimo.com
 

4. Ako družička myslite aj na seba

Družičkovanie je aj fyzicky náročná činnosť – od behania v spoločenských topánkach, po celodenné a celonočné bytie v strehu, až po pár drinkov pre lepší prejav či nočné lahôdkovanie. Vaše telo zaručene utŕži nejaké neželané škody či šoky typu ošúchané päty, otlaky, bolesti žalúdka, hlavy…na ktoré je lepšie byť pripravený skôr ako sa prejavia. Zásobte sa preto dostatočným množstvom leukoplastov, gélových vložiek do topánok, prípadne aj relaxačným pobytom v kúpeľoch na záver. Tie to určite napravia :-).

Bude vás zaujímať: Čo obuť do svadobných topánok – 2.

 

5. Každá svadba je iná – aj pre družičku

Každá nevesta, každé miesto, každá svadobná skupina je úplne iná. Byť ružičkou 13-ty krát sa vám môže zdať ako byť ňou prvý. Iste, časom vychytáte najčastejšie lietajúce muchy, no aj tie budú vždy v úplne inom prevedení. Študovať psychológiu aspoň okrajovo sa vám preto určite oplatí :).

 

Pokračujeme nabudúce. :)

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.