odstresovanie_pred_svadbou_3

Po mesiacoch namáhavého plánovania, snívania a tiež stresovania, nadišiel ten deň pred veľkým dňom, kedy už pravdepodobne ani neviete, či sa vlastne chcete vydávať alebo radšej rezignujete. Aby ste boli v deň D v dobrej nálade a dokázali ste si ho užiť nielen na oko, ale naplno, skúste vyfúknuť, ukľudniť sa a hlavne sa vyspať, skrátka odstresovať sa deň pred svadbou. Môže to byť nesmierne náročná úloha, keďže vaša myseľ sa pravdepodobne bude podchvíľou zaoberať poslednými miliónmi detailov a potenciálnych problémov a navyše budete z toho všetkého aj náležite vzrušená, veď budete nevesta :), no určite nie úloha nezvládnuteľná.

Bude vás zaujímať: Oddýchnutá nevesta 

Ako si teda navodiť ten pocit vydýchnutia, zhodenia posledných starostí a privodenia príjemného osviežujúceho spánku? Vyskúšajte napríklad toto:

odstresovanie_pred_svadbou_1
Zdroj obrázku: www.truweight.in

6 tipov na predsvadobnú pohodu

 

1. Vychutnajte si čaj alebo pohár vínka

Lebo práve oni navodia tú správnu pohodu. Horúci kamilkový čaj (pre nás s medom :)) upokojí myseľ a usporiada myšlienky. Ale nie len kamilky, aj samotný čajový rituál vás privedie do pohody. Samozrejme nesmiete ho sŕkať pred monitorom počítača s mobilom poruke a online na všetkých sociálnych sieťach.

Čaj na vás nezaberá? Tak vyskúšajte pohár vášho obľúbeného vínka. Opäť osamote, v kľude, bez rušivého obecenstva (toho si na druhý deň užijete dostatočne). S pohárom začnite a aj skončite, aby ste vo svadobný deň nemali opuchnuté oči, na čom víno svoj podiel má.

Ak na vás zaberá kakao alebo čokoláda, tak jednoducho siahnite po nich. Teraz je ten správny čas dopriať si ich.

 

2. Dajte si vaňu alebo parnú sprchu

Ak ste podráždená alebo vás žerú mravce, upokojte telo i myseľ príjemnou sprchou či kúpeľom. Para vám umožní uvoľniť sa a tiež bonusovo vyplaví z pórov prebytočné nečistoty. Ak máte po ruke levanduľovú esenciu, pridajte si pár kvapiek do kúpeľa, jej omamná vôňa vám zaručene pomôže zabudnúť na negatívne myšlienky.

odstresovanie_pred_svadbou_2
Zdroj obrázku: www.magic4walls.com

3. Meditujte – aspoň 5 minút

Utlmte vnútorné chvenie krátkou meditáciou. Zamerajte sa na dlhé a pravidelné dýchanie a zopakujte si mantru, ktorá sa prihovára k vášmu vnútornému ja. Aj opakovanie čohokoľvek jednoduchého pomôže vyčistiť si hlavu.

 

4. Vyskúšajte zopár jogových pozícií

Joga je zaručene stvorená aj na to, aby si vaše telo uvedomilo, že je čas oddychovať. Ak ste svoj pohybový potenciál niekedy rozvíjali týmto smerom, určite nám dáte za pravdu a už teraz viete, ktoré pózy zaradíte do uvoľňujúceho predsvadobného programu. Ak to vaša parketa zatiaľ nebola, nikdy nie je neskoro začať.

 

odstresovanie_pred_svadbou_3
Zdroj obrázku: www.weddingsalon.com

5. Urobte čokoľvek, čo vám nedá spať

Ak vás prenasledujú myšlienky tipu, či máte zbalené tie správne veci, v správnych množstvách a či ste nezabudli ani na najmenšie detaily, jednoducho vstaňte a preverte si to. Potom už určite zaspíte s pokojom v duši, že išlo len o zlé predtuchy a všetko je na poriadku.

 

6. Nepozerajte na hodiny

Pokiaľ stále nemôžete zaspať, ustavičné kontrolovanie času vás ešte viac znervózni. Jednoducho otočte budík alebo ho rovno presuňte do inej izby a myslite na niečo príjemnejšie ako je neúprosne letiaci čas. Napríklad na zaslúženú svadobnú cestu :).

 

Starajte sa o seba a oddychujte nielen tesne pred svadbou, ale kedykoľvek. Lebo keď sa nebudete šetriť samy, neurobí to za vás nikto iný.