Otec sprevadza dceru

Mať rodičov na vlastnej svadbe je zážitok, o ktorý nikto z vás určite nechce prísť. Uvedomujeme si to o to viac, o čo menšiu šancu máme mať ich tam, nakoľko nie každý má to šťastie mať vo svoj deň D pri sebe svojich rodičov, ktorí sú najdôležitejšími ľuďmi v živote každého človeka. Zvlášť dôležitý, hlavne pre nevestu, je jej otec, ktorý ju sprevádza k oltáru, ktorý ju drží v najdôležitejší okamih jej života, ktorý jej dáva silu, že všetko bude dobré a že vždy a za každých okolností bude pri nej stáť. Preto máme pre vás 7 tipov, ako si uctíte otca na svojej svadbe a on bude hrdý na to, že práve vy ste jeho dcéra.

Otec sprevadza dceru
Zdroj obrázku: www.newlovetimes.com

1. Cesta k oltáru so svadobným otcom

Jedným zo spôsobov, ako si môžete uctiť otca, je, že vás bude sprevádzať k oltáru, kde vás odovzdá do rúk vášmu budúcemu manželovi. Je to jeden z najkrajších a najdojímavejších okamihov svadby, kedy si váš otec uvedomí, že jeho malá princeznička už nie je dievčatko, ale žena, ktorá sa vydáva a bude právom hrdý na to, že vás môže sprevádzať k oltáru v tento významný deň práve on.

2. Vyzdvihnite tromfy svadobného otca

Každý rodič, či mama alebo otec, má nejaký talent alebo záujmy. Preto, ak si chcete uctiť otca, vyzdvihnite na svadbe jeho tromfy. Ak je váš otec hudobne založený alebo rád varí, nechajte ho prezentovať sa, nech každý vidí, akého máte úžasného otca. Ak vie spievať, určite vám rád zaspieva, ak rád varí, určite aj on prispeje nejakými receptami do vášho svadobného menu.

3. Svadobný otec a tradície

Svadba bez svadobných tradícii by nebola svadbou. Jednou z takých tradícii, je mať na sebe niečo nové, niečo staré, niečo požičané a niečo modré. Pokiaľ ste svojho otca nikdy nevideli vyroniť ani slzičku, ak si vezmete na svadbu niečo staré, čo patrí iba jemu, určite ho dojmete k slzám. Láskyplný pohľad vášho otca bude určite jeden z najkrajších okamihov vo vašom živote.

4. Svadobné foto s otcom

Taký dôležitý medzník života, akým je svadba, sa nezaobíde bez fotografa či kameramana. Najkrajšie okamihy vašej svadby treba zachytiť aj na fotkách, aby ste si aj po 20-tich rokoch šťastného manželstva oživili spomienky na ten deň, kedy ste si povedali áno so svojou životnou láskou. Aby ste dokázali svojmu otcovi, že je pre vás vo vašom živote jednou z najdôležitejších osôb, dokážte mu to aj tým, že na prvej fotke z vašej svadby budete práve vy a on. A zďaleka to nebude vaše posledné sólo.

5. Obľúbená činnosť s otcom z vašej mladosti

Keď ste boli malá, váš otec vám určite čítal rozprávky na dobrú noc. Nepochybne ste mali nejakú obľúbenú knižku, ktorú ste chceli, aby vám otec čítal stále dookola. Nezabudnite si teda pripomenúť tento okamih svojho detstva aj na svadbe a požiadajte svojho otca, aby prečítal pasáž z vašej obľúbenej knihy aj pri tejto významnej udalosti. Pripomeniete tým svojmu otcovi najkrajšie roky jeho života, keď sa tešil z toho, ako ste sa narodili a ako vás mohol vychovávať.

Čítajte aj: Rodičovský tanec na svadbe

6. Vlastnoručne hand-made darček pre svadobného otca

Ak ste žena do koča aj do voza, ďalším spôsobom ako si uctiť otca je vyrobiť mu vlastnoručný darček vo forme vreckovky alebo kvietka do vrecka na saku, ktoré sa používajú presne na takéto príležitosti. Určite nebuďte skromná a ukážte, čo vo vás je a ak do vášho výrobku vložíte aj niečo,čo máte s otcom spoločné, tá vreckovka otcovi určite poslúži aj na vysušenie sĺz od dojatia.

7. Pripomeňte otcovi vaše spoločné chvíle

Nie je nič krajšie, ako napísať otcovi báseň, ktorá mu pripomenie všetky úžasné okamihy vášho spoločného života či chvíle, ktoré už pominuli, ale nikdy na ne nezabudnete. Ak ju ešte prečítate na vašej svadbe nahlas pred všetkými, každý zo svadobčanov bude vedieť, akého máte úžasného otca. Alebo plánujete uctiť si svadobného otca iným spôsobom? Dajte nám vedieť, akým, v komentároch.

Čítajte aj: 6 spôsobov, ako si uctiť mamu na svadbe