Možno Vianoce nepovažujete za ideálne plánovacie sviatky, obzvlášť po intenzívnych naháňačkách pred nimi, ale verte tomu, že pokiaľ v najbližšom roku očakávate svadobné zvony, nasledujúcich pár dní voľna je ideálnych na zahájenie plánovania svadby. Či čakáte na lietadlo a ponevierate sa po letisku, alebo si užívate teplo domova pri krbe s vašimi najbližšími, po úvodnom opadnutí vianočného ošiaľu skúste preladiť na ten svadobný. Tu je 7 svadobných bodov, ktoré hravo zvládnete počas najbližších Vianoc. A tesne pred svadbou budete v pokoji spomínať, ako vhod vám padli tohtoročné sviatky na plánovanie svadby.

 

Zdroj obrázku: www.simplyabbi.com
Zdroj obrázku: www.simplyabbi.com

7 bodov svadobného plánovania počas sviatkov

 

1. Zahájte pátranie po svadobných dodávateľoch

Hoci mnohí z nich nebudú počas sviatkov dostupní, veď napokon, aj oni sú ľudia a radi strávia pár dní voľna v kruhu svojej rodiny, v súčasnom online svete dokážete veľa objaviť aj bez prechádzky zamrznutým mestom. No aj pri absolvovaní takýchto povinných rodinno-sviatočných jázd dokážete objaviť napríklad zaujímavý aranžérsky či svadobný salón, na káve s kamarátkami overíte kontakty na šikovné kaderníčky a vizážistky, či pri rodinnej návšteve dostanete odporúčanie na neuveriteľnú cukrárku (nielen vianočnú). Keď pozbierate pár úvodných tipov, hor sa do surfovania a overenia spoľahlivosti online. So šálkou horúcej čokolády či vareného vínka, pod dekou či pri krbe, tieto Vianoce oželejte pár tradičných rozprávok a jednoducho sa straťte na rozprávkovo-svadobných portáloch plných inšpirácií.

 

2. Vypracujte zoznam svadobných hostí

Kým máte potrebné obecenstvo pokope, porozprávajte sa na rovinu, koho chce váš snúbenec, ako aj vaši a jeho rodičia na svadbu pozvať. Vydiskutujte si všetci navzájom, kto na zozname zaručene nesmie chýbať, kto bude v pláne B a koho určite nepozývať. Zároveň dajte dokopy aj všetky potrebné adresy, aby rozposielanie svadobných oznámení išlo hladko. Ak ešte máte zaužívané rozposielanie tradičných novoročeniek (ktoré mimochodom v dnešnej elektronickej dobe potešia oveľa viac ako kedysi, keď s nimi rátal každý, lebo sa to patrilo), teraz máte navyše zoznam v čerstvej pamäti a na rodinných návštevách rovnako jednoduchšie doplníte aj chýbajúce adresy.

Čítajte aj: Akých hostí pozvať na svadbu?

 

Vianoce
Zdroj obrázku: www.kidspot.com.au

3. Prediskutujte svadobný rozpočet

Pokiaľ vám rodičia navrhli, že na vašu svadbu prispejú, či už v plnej alebo čiastočnej výške, no o konkrétnej sume ste zatiaľ nehovorili, je najvyšší čas sa na to podujať. Sadnite si v kľude všetci spolu, spíšte jednotlivé nevyhnutné a následne žiadané položky a dorátajte sa k schodnej sume. Je lepšie porozprávať sa o financiách priamo, ako chodiť okolo horúcej kaše a robiť si zbytočný stres. Ak aj zistíte, že nie ste na rovnakej finančno-vlnovej dĺžke, ešte stále je čas došetriť si z vlastných zdrojov.

 

Ak ste doteraz uvedené body už stihli poriešiť, ďalšie tipy svadobno-vianočného plánovania nájdete v 2. Časti.

 

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.