Hand_made

Toto zvážte skôr ako začnete tvoriť

Projekty typu: „vlastnoručne vyrobené“ na začiatku vždy vyzerajú ako skvelý nápad. Navyše fotky z nich vyznievajú na sociálnych médiách, web stránkach a v magazínoch neodolateľne a štýlovo. No ako všetko, aj hand-made má svoju rubovú stránku. Je to náročné na čas, drahé na materiály a pokiaľ nie ste úplný profík, finálny produkt v konečnom dôsledku vyzerá inak ako vaše predstavy či obrázky. Takže skôr ako sa dáte na tvorivé dielne a investíciu do pomôcok všetkého druhu, zvážte nasledovné body, ktoré predstavujú stručnú príručku, čo obnáša hand-made svadba.

8 bodov, ktoré zahŕňa hand-made svadba

 

Hand_made
Zdroj obrázku: www.weddingshandmade.blogspot.com

1. Urobte si prieskum hand-made možností

Spíšte si zoznam vecí, ktoré chcete vytvoriť na svoju hand-made svadbu a následne si spravte prieskum trhu – či je reálne zohnať vhodný materiál, či máte potrebné zručnosti a hlavne, či to všetko stíhate v reálnom čase. Napríklad, píšete dostatočne pekne na to, aby ste si kaligraficky vypísali všetky pozvánky pre hostí či menovky na stoly? Alebo máte dostatok materiálu a know-how na vytvorenie 150-tich džemových pohárikov s obsahom, etiketou, visačkou … ako darčeky pre hostí?

 

2. Prerátajte si ručne robené detaily

Koľko vás bude tento vlastnoručne robený projekt stáť? Nebude predsa len menej stresové kúpiť si to hotové? Pokým kreatívne dielničky nie sú vašou srdcovou záležitosťou, prostredníctvom ktorej chcete do svojej svadby vložiť kúsok seba, pravdepodobne bude jednoduchšie zaobstarať si hotové výrobky s vyriešenými detailmi.

 

3. Plánujte svadobnú kreatívnu výrobu vopred

Ak to prichádza do úvahy, urobte si maketu skôr ako začnete vo veľkom. Pri výrobe vzorky prídete na to, čo vaša hand-made svadobná hračka obnáša – od materiálu, cez náročnosť, až po čas a financie. Pokiaľ vás finálny produkt nenadchne ako ste očakávali, prípadne nie je až taký trvácny, ako pôvodne mal byť, radšej ho zabaľte skôr ako po premrhaní kopy námahy a radšej sa sústreďte na niečo iné, efektívnejšie.

 

4. Dokončite všetko v predstihu pred svadbou

Nikdy neodkladajte ručné práce na poslednú chvíľu. Pozrite sa na čas strávený pri ručnej výrobe reálne od začiatku do konca a vytvorte si harmonogram, ktorý vám pomôže stihnúť všetko skôr ako prepukne váš veľký deň. Nechcete predsa predsvadobnú noc stráviť vystresovaná uprostred kopy nedokončených drobností, ktoré navyše vôbec nevyzerajú tak okúzľujúco ako na obrázkoch.

 

Hand_made
Zdroj obrázku: www.crafthubs.com

A ešte sme neskončili. Pokračujeme nabudúce.

 

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.