zasnuby

5. Nenaložte si pred svadbou veľa povinností

Plánovanie svadby vás zamestná viac ako si viete predstaviť a manželstvo je tiež veľký záväzok. Ak je to možné, nenakladajte si na ramená v najbližšom období ďalšie veľké povinnosti či zmeny ako sťahovanie, prerábanie bývania alebo adoptovanie domáceho miláčika. Môže sa totiž stať, že nič z uvedeného si neužijete, práve naopak, vystresujete sa do nevhodného stavu, čo vám pred svadbou na kráse určite nepridá.

Bude vás zaujímať: Bezstarostné plánovanie bezstresovej svadby

 

unavena_nevesta
Zdroj obrázku: www.commons.wikimedia.org

6. Neprijmite každú svadobnú ponuku

Keď sa vaši najbližší dozvedia o vašich zásnubách, zaručene vám hneď začnú dávať návrhy a rady na čokoľvek, typu – od kamarátov: „Poznám skvelého fotografa, ktorý fotil aj svadbu mojej sesternice…“, od babičky: „Nie že budete objednávať drahú svadobnú tortu, ja vám predsa jednu upečiem a ak chcete, tak aj viac…“, od mamy: „Našu svadbu som organizovala úplne sama, takže mám bohaté skúsenosti, musíte urobiť toto, toto, toto…“

Určite, nemyslia to s vami zle, ale neupíšte sa ničomu hneď na úvod. Ak je to možné, pokúste sa byť zdvorilí a odročiť ich skvelé rady na neskôr, nakoľko ste nad tým všetkým ešte vôbec neuvažovali.

Čítajte aj: Svadobné plánovanie s Družičkou a jeho výhody

 

zasnuby
Zdroj obrázku:www.pinterest.com

7. Opatrne s chválením snubného prsteňa

Hoci ste pravdepodobne nikdy nešpízovali, koľko váš partner skutočne minul na váš zásnubný prsteň, máte veľkú chuť sa tým pochváliť každému a možno to dokonca aj trochu prikrášliť :o) . Nakoľko však určite máte aj single priateľov, buďte k nim zhovievaví a nevystatujte sa príliš. Vhodnejšie bude nechať detaily pod pokrievkou.

 

8. Netočte svoj život len okolo vašej svadby

Zasnúbiť sa je určite neskutočne vzrušujúci moment, ktorý zaručene ovplyvní celý váš ďalší život, veď sa budete vydávať. Ale byť neustále posadnutá svadobnou tortou, miestami, menu či šatami pre družičky vašu rodinu i priateľov po chvíli privedie do šialenstva, no nielen ich. V prvom rade vás osobne. Preto je vhodné spraviť si plán svadobného plánovania, stanoviť si priority, no nezabudnúť pri tom ani na iné dôležité oblasti vášho života. Napríklad aj na partnera :-).

Čítajte aj: Plánovanie svadby v neplánovanom počasí

Zásnuby a čo ďalej? Toto nerobte ihneď po nich – Časť 1.