Toto zvážte skôr ako začnete tvoriť

 

5. Oblé rohy na hand-made tlačovinách? Radšej nie.

Uľahčite si prácu ako sa dá. Aj tak jej bude neúrekom. Preto zbytočne komplikovať situáciu náročnými tvarmi nie je ten najlepší nápad. Na druhej strane, pokiaľ si myslíte, že ušetríte na materiály či jednoduchom náradí, nemusí to byť vždy pravda a finálny efekt môže vyzerať lacno. Ak už tomu venujete čas a energiu, tak nech to stojí za to.

 

Zdroj obrázku: www.conunpocodizucchero.it
Zdroj obrázku: www.conunpocodizucchero.it

6. Hand-made svadba jedine s pomocou

Nikdy sa nepúšťajte do náročných svadobných projektov sama. Požiadajte o pomoc partnera, rodinu – svoju alebo jeho, kamarátky, družičky…Ich podpora, spoločnosť a pár rúk navyše budú zaručene veľkou pomocou v krízových predsvadobných situáciách, aj v tých made yourself. Navyše, práve v takejto spoločnosti môžete prísť nielen k pomocnej ruke, ale aj k novým nápadom, overeným postupom, užijete si ľudí, na ktorých bežne nemáte čas a všetko stihnete v predstihu.

 

7. Neberte si pred svadbou na plecia príliš veľa

Naložiť si príliš veľa úloh pred svadbou nikdy nie je dobrý nápad. Napríklad vlastná výroba svadobných oznámení si vyžaduje okrem dizajnu, výber písma, farieb, papieru, tvaru, tlače, obálok, písania adries, rozposielania….no skrátka je toho hneď na úvod viac ako by ste čakali, pokiaľ si to nerozmeníte na drobné. Tvorba menoviek, etikiet či zábavných označení predstavuje jednoduchšie manažovateľné záležitosti.

planovanie_svadby_po_svojom
Zdroj obrázku: www.dottyvintageweddings.co.uk

 8. Aranžovanie na mieste delegujte

Vo svadobný deň sa predsa nechcete zaoberať candy barom, darčekmi či knihou hostí, takže si nevymýšľajte dekorácie, ktoré potrebujú zaranžovať na mieste. Prípadne povinnosti svadobného dňa delegujte na iných. Pokiaľ niečo z vašich svadobných hand-made vecičiek počas svadobného dňa nevyhnutne potrebuje niekoho starostlivosť, zverte túto povinnosť personálu, družičkám alebo niekomu z blízkych, aby ste sa ubezpečili, že všetko sa včas dostane na správne miesto. Budete šťastná, keď tak urobíte a pred oltárom budete môcť stáť bez myšlienok na predsvadobné kreativity.

Čítajte aj: Čo obnáša hand-made svadba? – Časť 1.

Dobré impulzy a veľa kreativity vám želám :o).