Cubanisimo projekt salsa 2

Tanečné podujatie Cubanisimo od Cubano Project v bojnickej reštaurácii Meridiana bolo aj takéto

 

Svadba a tanec patria k sebe. O to viac, ak ide o romantický tanec plný citu, vášne a temperamentu. A preto sme si nenechali ujsť zaujímavé podujatie v našom obľúbenom podniku v Bojniciach. Reštaurácia Meridiana tentokrát hostila projekt s nádychom exotiky – Cubanisimo od Cubano Project. Ako bolo, vám prinášame z prvej ruky (alebo pera).

Cubanisimo Bojnice jún 2017
Zdroj obrázku: Alžbeta Vážna avnamaste.sk

Tanečné workshopy pre páry aj nepáry

Od rána sa to v kamennej sále Meridiany hemžilo workmi aj shopmi a na svoje si prišli hlavne nových informácií či figúr chtiví účastníci. Začiatočníci aj pokročilí, dámy i páni, s partnermi i bez nich. Áno, hoci mať partnera na tanec je síce dobrý začiatok, keď ho nemáte, nemusíte akcie tohto typu míňať oblúkom, práve naopak. Salsovanie nie je len o tancovaní v pároch a nielen so svojím partnerom. A tak si tu bez okolkov môžete zatrsať aj sami/ samé, prípadne počas tanca niekoho zameniť :o). Rovnako tomu bolo aj v sobotnej Meridiane, a tak si na svoje prišli naozaj všetci. Ak uvažujete nad účasťou na takomto či podobnom podujatí, na partnera sa určite viazať nemusíte :o).

Salsa, Meridiana Bojnice
Zdroj obrázku: CubanoProject.sk

Vylepšiť si kondíciu i zabaviť sa

A kým denný program bol o čerpaní nových informácií, skúseností i známostí, večer bol o zábave ako má byť. Od 21:00 miešal hudobné kreácie DJ IKO z Banskej Bystrice.

Salsa party Meridiana Bojnice
Zdroj obrázku: Družička.sk

Hlavným bodom programu bolo vystúpenie Diaz Martinez,  lektorky, tanečníčky a choreografky francúzsko-kubánskeho pôvodu, ktorá sa tancu v podobe baletu a moderného jazzu venuje od detstva a do Bojníc priletela zo slnečného Francúzska. Vystúpenie bolo famózne, v sále to doslova vrelo a Diaz nezostala vo svojom víre tanca sama. Práve naopak, ladnými pohybmi ju podporilo celé plénum tanečníkov. A navyše aj jej tanečný kubánsky kolega Johnson Mayet, ktorý už skúsenosti so Slovenskom a jeho tanečníkmi má, nakoľko niekoľko rokov žije a pôsobí v Bratislave.

Johnsom Mayet a Diaz Martinez Salsa Bojnice
Zdroj obrázku: CubanoProject.sk
Diaz Martinez a Johnson Mayet v Bojniciach
Zdroj obrázku: Alžbeta Vážna avnamaste.sk

Kto za tým celým stál a ako to súvisí so svadbou?

Meridiana Bojnice ponúkla nielen priestor, ktorý je okrem zaujímavých podujatí aj domácim prístavom Salsistov, ktorí tu trénujú na pravidelnej báze 2 x do týždňa. O dostatočný prísun energetickej šťavy sa staral vychýrený kuchár Georgo, ktorého ste už u nás mali možnosť spoznať. A celý lokál bol nabitý vysoko nákazlivými endorfínmi, ktoré sa (ne)chtiac lepili na každého v danej (se)zóne.

Organizátormi akcie bol Cubano Project pod vedením Mgr. Barbory Bobokovej, ktorá má nielen Salsa rytmy, ale aj skvelú organizáciu v krvi.

Cubanisimo jun 2017
Zdroj obrázku: Alžbeta vážna avnamaste.sk

Sponzormi podujatia bol okrem iných i Hotel Belassi****, Bojnice, ponúkajúci pekné miesto na svadby počas celého roka, ktorého príbeh vám už Družička rozprávala a veríme, že ešte neskončil :o). Tentokrát hotel Belassi zastrešil ubytovanie zahraničných hostí v Bojniciach, spolu s ktorými si kúsok temperamentu užil aj on :o) a zároveň tak odprezentoval slovenské mestečko aj s jeho službami.

Ak vás podujatie tohto typu zaujalo, sledujte dianie v Meridiane a tiež kroky Cubano Projectu. Tie sú salsovo sedemmíľové a okrem prípravy na ples vás pripravia aj na špeci veci týkajúce sa napríklad svadobnej choreografie na mieru, jedinečného prvého tanca či družičkovských i družbovských kreácií. A ak ste skôr z radov nestranných pozorovateľov, stále máte možnosť  objednať si toto latino zoskupenie napríklad ako spestrenie programu pre svadobných hostí. Rytmy Latinskej Ameriky nenechajú chladného nikoho, práve naopak, dostatočne zahrejú všetkých prítomných.

A prinášame aj krátke video  a horúci rozhovor so zahraničnými hosťami z tohto skvelého projektu, ktorý, pevne veríme, nebol posledný ani pre nás :o).