hostia_na_oslave

Je to viac ako jednoduchá rozlúčka. Od pozvánok, cez pozvaných hostí, výber menu…ide o celkom slušne rozsiahlu (ne)formálnu záležitosť, preto sme zozbierali pár podstatných detailov, ktoré vám pomôžu naplánovať ju bez stresu a na úrovni. A aká vlastne môže byť vaša predsvadobná večera? Inšpirujte sa.

O čo ide pri tomto type predsvadobnej akcie?

Formálna predsvadobná večera sa obvykle usporadúva večer pred svadbou, teda v piatok a začína okolo 19:00. To zúčastneným umožňuje v pohode absolvovať pracovný deň, potrebné prípravy, aj dostaviť sa načas. Pokiaľ plánujete letnú prázdninovú svadbu, prípadne vám do termínu ideálne zapasoval štátny sviatok, máte o čosi viac možností.

hostia_na_oslave
Zdroj obrázku: cupcakesandcutlery.com

Odkedy sa rozlúčková večera stala oslavou samou o sebe, snúbenci ju niekedy organizujú aj 2 dni pred svadbou, aby následne mali viac času na relax pred veľkým dňom. Už sme dokonca organizovali aj neformálne predsvadobné BBQ v parku, kde mali rodiny možnosť spoznať sa viac.

Pokiaľ sa všetci hostia na miesto činu nedostavia skôr ako vo svadobný deň, alternatívou k predsvadobnej večeri je svadobný Brunch v deň sobáša, prípadne obed tesne pred obradom. Ak naň priestor nie je, ponúknite hosťom skôr ako sa presuniete do obradnej siene aspoň welcome drink a malé občerstvenie  na uvítanie.

Ak sa vám žiadnym spôsobom nepodarí predsvadobné posedenie zapasovať do programu, nič také strašné sa nestane. Najdôležitejším aj tak zostáva samotný svadobný deň :o).

A nakoniec, predsa len ešte zostáva jedna alternatíva – spoločný rozlúčkový Brunch deň po svadbe, ktorý hosťom pred cestou určite padne vhod.

Na čo slúži rozlúčková večera?

Rodinná večera pred svadbou je skvelou príležitosťou pre obe rodiny stráviť spolu nejaký čas skôr ako v hektický svadobný deň. Využite pohodlné prostredie a relatívne pohodovú atmosféru na zvítanie sa s hosťami. Počas svadobného dňa budete pravdepodobne žiadaní zo všetkých svetových strán a veľa času na posedenie pri pohári vínka s každým hosťom vám nezostane. Hlavným cieľom tohto eventu je odbúrať predsvadobný stres nielen vám, ale aj ostatným zúčastneným skôr ako to celé vypukne.

Ako prebieha rozlúčková večera?

Skvelou správou je, že kvázi formálna predsvadobná večera vôbec nemusí byť formálnou. Ak však túžite po vyššom štandarde, banket alebo garden party sú vhodnou voľbou.  V prípade rodinnej či voľnej atmosféry pripravte piknik alebo grilovačku. Vždy však myslite na to, že formálnosť danej akcie udáva jej celý tón od začiatku do konca. A dôležité upozornenie – nikdy by vaša predsvadobná oslava nemala zatieniť samotný svadobný deň, musí byť len jeho predzvesťou :o).

V závislosti od formálnosti daného deja je potrebné prispôsobiť mu od miesta, cez pozvánky, menu, program…skrátka všetko až po outfit hostí, čo im, prirodzene, náležite a včas oznámte. A samozrejme od toho všetkého sa odvíja aj rozpočet na túto udalosť.

Terasa_Belassi_01
Zdroj obrázku: www.hotelbelassi.sk

Vhodné miesto

Servírovaná večera v hotelovej banketke alebo príjemnej reštaurácii sú najčastejšími riešeniami, no vôbec sa nemusíte obmedzovať len na tie. Ak túžite po rozlúčke v záhrade, parku, stodole či dokonca na pláži (ideálne v mieste diania svadby), teraz je ten najvhodnejší čas splniť si svoj sen. Dokonca nemusí ísť ani o večeru, kľudne usporiadajte koktail, raut alebo inú formu pohostenia. Dôležité je, aby ste boli spolu a užili si to.

Akokoľvek sa rozhodnete, vždy dajte hosťom na pozvánkach či pri stretnutí vedieť, o aký event pôjde, čo od neho očakávať a ako prispôsobiť svoj outfit. Je to dôležité, aby sa cítili pohodlne a z absolvovania vašej rozlúčky nemali viac starostí ako radosti.

A ešte sme neskončili. Najbližšie pokračujeme tým, kto hostí a akých hostí pozvať.

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.