svadobne_pripravy

Hoci všetci viac či menej často porušujeme pravidlá (nech už ide o akékoľvek), týchto zopár by sme predsa len nemali brať na Ľahkú váhu.

A hoci pri plánovaní svadby je k dispozícii kopu pravidiel či zásad starej školy, ktoré pri novodobých svadbách môžeme obísť, predsa len, sú aj základné, ktoré udávajú smer. Takže, bez ohľadu na to, či ste svadobný hosť, nevesta alebo ženích, tu je 20 svadobných pravidiel, ktoré by ste určite mali nasledovať.

svadobne_pripravy
Zdroj obrázku: www.jessieloves.com

Svadobné pravidlá pre snúbencov

  1. Nepozývajte na predsvadobnú párty niekoho, s kým nerátate na svadobnej hostine. To by bolo skutočne veľké faux pas zraňujúce city zainteresovaných.
  2. Neuvádzajte na svadobné oznámenia informácie o svadobných daroch či zozname darov. Radšej túto info uveďte na vašu svadobnú web stránku, kam priložte aj foto oznámenia, či dátum rozlúčky.
  3. Nikdy nepozývajte hostí cez smsky alebo sociálne siete. To isté platí aj o samotných ďakovných kartách po svadbe.
  4. Ak niekomu pošlete pozvánku na rozlúčkovú párty, zaručene s ním rátajte aj na svadobnú hostinu. Aj v prípade, ak vám už oznámil, že sa nebude môcť zúčastniť. Neposlať svadobné oznámenie by totiž znamenalo, že dotyčný už viac nie je pozvaný, čo určite nie je zámer.
  5. Pokiaľ poznáte meno partnera/ky pozvanej osoby, uveďte ho na pozvánku. Bude sa cítiť poctený/á. Samozrejme, pokiaľ možnosť svadobného doprovodu ponúkate vy niekomu single a nemáte šancu vedieť, koho privedie, “a hosť/ partner/ka” úplne postačuje.
  6. Návratná obálka by mala byť oznámkovaná. Je to prejavom bežnej úcty a zároveň sa hostia nebudú mať dôvod vyhovárať, že nestihli odpovedať včas.

    Čítajte aj: Akých hostí pozvať na svadbu?

  7. Dostatočný čas pred svadbou si dajte do poriadku svadobné dokumenty. Každá krajina má iné zákony, preto je vhodné informovať sa včas.
  8. Pri plánovaní svadobného menu nezabúdajte ani na organizačný tím. Od kameramana, fotografa, kapelu či DJa, všetci sú v plnom nasadení od rána do rána. Doprajte im počas dňa niekoľko krátkych prestávok na doplnenie energie. Ako na to, si povieme v ďalšom článku.
  9. Ak vám niekto pošle svadobný dar, pošlite mu poďakovanie. Srdečné a ručne písané je vždy najlepšie.

A ešte sme neskončili :o).

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.