zo_zivota_druzicky_cestou_na_stretnutie

alebo zo zákulisia plánovania svadby :o)

Mnohí si svadbu plánujete vo vlastnej réžii a možno si na začiatku myslíte, že popri práci to hravo zvládnete. Zvládnete, v konečnom dôsledku áno, či hravo, je na vašom prístupe a nárokoch na detaily. Vydať sa nakoniec tiež vydáte, no či si to po tom všetkom dokážete užiť, je len na vás.

Ak je to vaša prvá svadba a nemáte predstavu, čo by mohla obnášať, tu je v skratke prehľad môjho pracovného plánovacieho dňa. Od toho vášho sa líši tým, že vy budete mať čas na plánovanie svojej svadby len po práci, po nociach, víkendoch, prípadne si budete musieť zobrať dovolenku. Ja zas neplánujem v jeden deň len jednu svadbu, ale viac naraz, a teda sa v rámci efektívnosti snažím kumulovať jednotlivé aktivity či návštevy. Cieľ však máme rovnaký – vaša pekná svadba :o).

zo_zivota_druzicky_v_zahrade
Autor foto: Michal Čekan

Plánovanie svadby v reáli

Môj bežný deň začínam čím ďalej, tým skôr. Konečne :o). Ranná kardio zostava mi pomáha nielen zahriať sa, ale hlavne udržiavať sa vo forme a mať kondíciu na behanie nielen po zámku, hoci práve tam sa nabeháme najviac. Takže 05:30 budíček, hodinka a pol na cvičenie, vychystanie domácej výpravy do pozitívneho dňa, sprcha musí byť, lebo základ dňa je voňať :o) a o 08:00 začínam kontrolovať nočné správy. Vtedy ich chodí najviac, nakoľko všetci pracujú po nociach, po práci alebo keď konečne prídu z terénu (v poriadku, priznávam, že aj ja :oOO).

pracovny_stol_pocitac
Zdroj foto: Družička.sk

Aby som mohla skvele plánovať, potrebujem efektívny plán :o). Áno, aj plánovanie je o pláne, takže najdôležitejšie veci ako prvé, čo počká, je v poradí. Time manažment je dôležitá vec ako v plánovaní, tak v reálny svadobný deň. A nakoľko digitálnym diárom som na chuť stále akosi neprišla, vedie u mňa tradičný, papierový, poznámkový diár (v ladiacej ružovej :o)). A už ho mám dokonca aj na budúci rok. Hoci budúcoročné akcie mám už dávno poznačené aj v aktuálnom (je totiž natoľko predvídavý, že to zvláda).

diar_svadobne_planovanie
Zdroj foto: Družička.sk

V rámci ranného naštartovania nesmie chýbať ovocný doping – v závislosti od ročného obdobia, buď čerstvý alebo varený či pečený. Milujem tieto mňamózne kombinácie, ktoré ráno nezaťažia, ale naštartujú. A hneď sa rozmýšľa a odpovedá na otázky jednoduchšie.

ovocne_ranajky_leto
Zdroj foto: Družička.sk

Počas dňa absolvujem niekoľko telefonátov, stretnutí, výberov či dolaďovaní a vyzerá to napríklad takto (čo všetko je za tým, fotky neukážu):

zo_zivota_druzicky_cestou_na_stretnutie
Autor foto: Michal Čekan
zo_zivota_druzicky_cestou_do_prace
Autor foto: Michal Čekan
zo_zivota_druzicky_svadobny_office
Autor foto: Michal Čekan
zo_zivota_druzicky_vyber_vina
Autor foto: Michal Čekan

Rokovania, uzatváranie zmlúv a objednávok a dolaďovanie detailov s dodávateľmi i nevestami, zmeny či špeciálne požiadavky zo strany hostí… to všetko je občas vyčerpávajúce, inokedy nekonečné. A tak sa vždy snažím spraviť z toho efektívne, vopred pripravené stretnutie, šetriace čas všetkých zúčastnených, plné zaujímavých podnetov a často aj zábavy. Samozrejme, bez následkov na potrebné detaily :o). Kto ma pozná, vie, že ani so mnou to občas nie je ľahké :o), nakoľko práve na detailoch si dávam dosť záležať. Veď svadba s nami je predsa o nich.

A samozrejme, bez dobrej kávy to nejde :o), a tak mám kávovar v home i Office.

pracovna_kava_vzahrade
Zdroj foto: Družička.sk
zo_zivota_druzicky_kava
Autor foto: Michal Čekan

Keď občas potrebujem vyvetrať hlavu, prejdem sa okolo zámku a jeho fotogenické krivky ma vždy dostanú. Takýto vzduchový doping dokáže neuveriteľne dobiť baterky do zvyšku dňa.

zo_zivota_druzicky_zamok
Autor foto: Michal Čekan

A týždňom to zďaleka nekončí. Práve naopak. Víkend pred nami, realizácia na spadnutie, ideme ťahať xy-hodinovku v kuse a tak vykračujem v ústrety ďalšiemu peknému dňu :o). Ale to je už na ďalšiu, nie krátku, tému.

Toľko teda môj pracovný deň v skratke. Teoreticky vyzerá celkom pekne :o), no je rovnako náročný ako v akejkoľvek inej práci, nakoľko aj pri svadobnom plánovaní dochádza k rôznym situáciám a nie vždy ide všetko ako po masle. Vždy je to však o komunikácii, v ktorej sa týmto spôsobom snažím neustále zdokonaľovať. :o)

Ak ste sa rozhodli zvládnuť plánovanie svadby vo vlastnej réžii, držím vám palce, aby ste si to čo najviac užili. Pokiaľ však potrebujete s čímkoľvek pomôcť, viete, kde ma nájdete :o).

profi družička

 

Za spoluprácu pri reportáži dňa ďakujem:

Šaty na obrázkoch môžu byť aj Vaše, stačí pozrieť www.orsay.sk.

Vizáž: Sylvia Halfon – Kozmetika Lotus, Bojnice – nielen svadobné líčenie pre nevesty, družičky, maminy, hostí

Vlasy: Ivana Antolová – Kaderníctvo Daya – svadobné účesy pre všetkých, spoločenské účesy a všetko, čo s krásnymi vlasmi súvisí :o)

Foto: Michal Čekan Photography – svadobný fotograf aj pre vašu svadbu

Priestor: Hotel Belassi Bojnice – ideálne miesto pre vašu svadbu – obrad aj hostinu nielen v reštaurácii, ale i v záhrade a na terase. Osobne vrele odporúčam :o).