svadobní_hostia_zabava

Svadobné pravidlá pre hostí

  1. Neodpovedajte na pozvanie “áno”, pokiaľ si nie ste istí, že svadby sa naozaj môžete zúčastniť. Radšej sa s hostiteľmi porozprávajte a vysvetlite im situáciu. Jednoduché “áno” môže spôsobiť nezrovnalosti vo svadobných počtoch.
  2. Ak dostanete pozvánku s +1, do odpovede priložte aj celé meno partnera, ktorého plánujete pozvať. Uľahčíte tak mladým situáciu so zaradením do potrebných zoznamov, zasadacieho plánu i ostatných tlačovín.
  3. Vždy pošlite návratku späť v požadovanom časovom rozpätí, najneskôr v termíne uvedenom na návratke.
    svadobní_hostia_zabava
    Zdroj obrázku: www.tobiahtayo.com

    Bude vás zaujímať: 7 chýb svadobných hostí, ktorým sa radšej vyhnite

  4. Pokiaľ pozvánka zvlášť hovorí, že oslava bude bez detí, nepýtajte sa, či môžete zobrať tie svoje. Ak to spomenuté nie je, opýtajte sa na možnosti miestnych baby sittingových služieb. A pokiaľ z uvedeného jasne nevyplýva, či sú juniori vítanými, zdvorilo sa na to informujte.
  5. Pokiaľ vaša pozvánka jasne špecifikuje meno vášho partnera, no ten sa žiaľ zúčastniť nemôže, neberte zaňho náhradu automaticky. Jedine, ak vám snúbenci dali voľnú ruku vo výbere partnerov. Inak platí, že pozvaní sú len menovaní.

    Čítajte aj: 20 svadobných pravidiel, ktoré by ste iste mali dodržať – časť 1.

  6. Ak partnera nepotrebujete, tak ho neberte :o). Ak pozvánka nehovorí „a partner/ka“, jedná sa len o sólo pozvanie vašej osoby.
  7. Dostavte sa na sobáš včas. To je základným pravidlom slušnosti.
  8. Nevynechajte sobáš, hoci na párty sa tešíte oveľa viac. Vaša prítomnosť na sobáši je povinnosťou.
  9. Počas obradu si vypnite zvuk na mobile bez ohľadu na to, či na to budete upozornení alebo nie. Kým niektorým párom pár fotiek z obradu urobených na smartfón nebude prekážať, zvonenie, budíky, pripomienky či vibrácie sú naozaj rušivým momentom slávnostnej chvíle.
  10. Prísť v bielych šatách, pokiaľ o to nie ste vyslovene požiadaní, sa naozaj nehodí. Vyvarujte sa preto bielej a jej odtieňov od maslovú, krémovú, béžovú…ak táto požiadavka na dress code vyslovene nebola v pozvánke.

    Čítajte aj: 5 tipov, v čom na svadbu ako hosť určite nechodiť

  11. Pite s mierou. Nehovorím, že vôbec, ale poznať svoje limity je určite na mieste. Vyrobiť na svadbe nemiestnu scénu určite nie je vhodné a bezpečne sa dostať domov či na hotelovú izbu je viac ako žiadané.