kava-caj-cokolada-bratislava-2017-8

Svadba je sladká záležitosť po všetkých stránkach, o tom niet pochýb. A preto k nej zaručene a dokonca v nemalej miere patria aj sladkosti a rôzne maškrty. A rovnako ako svadba nie je len taká hocijaká oslava, ani lepšie pochúťky nenájdete len tak hocikde. Preto sme si pre ne zašli na špeciálny festival nielen sladkých chutí „Káva – čaj – čokoláda tradične – netradične“, ktorý sa už po 4-krát predstavil v bratislavskom Bory Mall. A že bolo skutočne nevyhnutné zapojiť všetky zmysly vnímania, niet pochýb. Veď posúďte sami.

kava-caj-cokolada-bratislava-2017-3

Čo sa dialo na kávovom festivale?

V Bory Mall bolo predvádzacích, ale aj ochutnávkových možností viac ako dosť a tento fest mal len jednu chybu, a síce, tých opojných vôní bolo všade toľko, že som nevedela, kam skôr a kde sa dlhšie zdržať :o). A samozrejme, koštovať úplne všetko tiež nešlo. Preto aspoň zopár postrehov z môjho uhla pohľadu. Ten svoj si budete môcť spraviť nabudúce osobne :o).

Káva naša každodenná

Viete si predstaviť život bez šálky voňavej kávy? Ja veru vôbec nie. A hoci ju nepoužívam na povinný ranný reštart, ani nepijem na hektolitre (našťastie nemusím), o to viac si ju dokážem labužnícky vychutnať. A tu som tak robila plnými nádychmi naživo a tiež cez hľadáčik fotoaparátu.

kava-caj-cokolada-bratislava-2017-8

kava-caj-cokolada-bratislava-2017-2

Osobne som sa veľmi tešila na sprievodný program, konkrétne mliečkokreslenie v podaní Latte art show, v ktorom sa predviedli vynikajúci baristi s neuveriteľnými umeleckými sklonmi, ktorí čarovali s mliečnou penou. K tomuto snáď ani nie je čo dodať.

Late-art-show-Bratislav-2017

Ktorý čaj je naj?

Aby sme neboli veľmi hyperaktívni (čo teda v mojom prípade hrozí aj bez kávy :o)), pitný režim bol tiež dôležitý. V podvečerných hodinách sme preto navštívili stánky s čajmi z rôznych končín sveta.

kava-caj-cokolada-bratislava-2017-1

kava-caj-cokolada-bratislava-2017-5

Čokoládové mámenie

Priznávam bez mučenia, že čokoláda je moja slabosť a pekná tmavá, navyše zdravšia a dobre vyzerajúca čokopralinka dokáže divy. V sobotu sme ich videli viac ako veľa a všetky vyzerali skvele. Viem si ich živo predstaviť dokonale sa vynímať nielen na svadobnom Candy bare či v pekných krabičkách na stoloch ako darčeky pre hostí, ale aj na akejkoľvek inej oslave. Alebo darované len tak,  z lásky :o).

kava-caj-cokolada-bratislava-2017-7

A okoštovali sme aj horúcu čokoládu, ktorá je do zimných sychravých dní ako stvorená. Na vylepšenie nálady, na rozlúčkovú párty, babskú jazdu či detskú oslavu. Skrátka, keď ju milujete, príležitosť si už vymyslíte.

velke-malickosti_richard_vrablec

Ďalšie festivalové lahôdky pre mlsné jazýčky

Hoci čokoláda nie je práve najdiétnejším artiklom, ak by vám na doplnenie energie predsa len nestačila, prípadne by ste to aj radi prestriedali s niečím iným, mňa oslovili napríklad wafle na paličke, obmenou bol sladký palacinkový „kebab“ alebo Mixit musli v rôznych podobách či menej tradičné pudingy, mimochodom tiež mňamózne :o).

A pokiaľ by ste radi čokoládu nielen do seba, ale i na seba :o), aj čokoládový peeling sa tam našiel.

kava-caj-cokolada-bratislava-2017-4

Ak ešte nemáte darčeky na Vianoce, tak pár tipov už máte určite :o). Veď skvelou kávou, čokoládou či čajom zaručene nič nepokazíte a navyše vychutnať si ich môžete spolu s obdarovaným, takže máte hneď 2 v 1 :o).

Ak ste víkendový event prepásli, máte síce čo ľutovať, ale nezúfajte. Ďalší festival na nás čaká už čoskoro v Košiciach. A dovtedy je všetko online :o).

A stretla som tu aj človeka s veeeľkým srdcom a novou knižkou :o), ktorú mi Riško doniesol osobne. Ďakujem krásne.

velke-malickosti_richard_vrablec-osobne

Ak ste boli aj vy, napíšte nám do KOMENTÁROV. A ak nie, nabudúce určite príďte. Stálo to za to :o).