svadobna_tema_ceresne_frenchweddingstyle.com

Po jahodách nám dozreli čerešne a to tiež nie je na zahodenie pre letnú svadbu. Čerešne na svadbe či akejkoľvek rodinnej oslave si môžete vychutnať nielen ak plánujete svadbu na Jána a nielen v pálenej podobe :-). Tie čerstvé sa určite hodia na viacero spôsobov. Kam všade s nimi v prípade rodinných slávností? Inšpirujte sa, veď čerešne a letné svadby sú v plnom prúde.

vysluzky_s_ceresnami_intimateweddings.com
Zdroj obrázku: www.intimateweddings.com

 

Čerešňovo farebná svadba

Červená je farba lásky a čerešne o tom vedia svoje. Veď už v máji ste sa pod nimi bozkávali :-). Ak vám sýta červená úplne nerezonuje a chcelo by to trošku zjemniť, primiešajte si k nej aj iné, svetlejšie a jemnejšie odtiene – tón v tóne alebo trendové ombré :-). Tak môžete využiť širšiu farebnú aj kvetinovú paletu a stále mať svadbu príjemne sfarbenú.

svadobna_tema_ceresne_frenchweddingstyle.com
Zdroj obrázkov: www.frenchweddingstyle.com

 

Čerešne vo svadobnej výzdobe

Nemusí ísť len o farbu, vo svadobnej výzdobe sa môže vynímať aj tvar a vôňa čerešní. Tiež na to môžete ísť symbolicky a do svadobných dekorácií zakomponovať niečo, čo vám ich pripomína. A nakoľko čerešňové stromy už zakvitnuté nie sú, kvety je tiež potrebné doplniť z inej kolekcie. Ak však zachováte farebnú škálu a vhodne doladíte doplnky, vaša čerešňová letná svadba bude dokonalá aj bez pravých čerešňových halúzok.

letna_svadobna_vyzdoba_blog.hwtm.com
Zdroj obrázku: www.blog.hwtm.com

 

Tlačoviny s motívom čerešní

Vašu letnú svadbu s čerešňovým nádychom môžete avizovať už celkom na úvod svadobnými oznámeniami a pozvánkami k stolu s motívom čerešní. Pokračujte menu kartami, menovkami či programom pre hostí na izbách, zasadacím poriadkom s čerešňovou stuhou a celú sériu uzavrite dozdobením výslužiek á la čerešne či ďakovnými kartami.

svadobne_oznamenia_ceresnove_decorideaz.com
Zdroj obrázku: www.decorideaz.com

 

Čerešňové nápoje na rodinnú oslavu

Nemusí to byť len pálená čerešňovica, hoci vám to napadlo ako prvé :-). Čerešne sú skvelé aj do miešaných nápojov, nealko variácií, likérov či čokolády alebo čaju. Akékoľvek tekuté zafarbenie im dáte, nezabudnite, aby ladili k menu a jedlám, ktoré sa budú servírovať.

ceresnove_napoje_foodgawker.com
Zdroj obrázku: www.foodgawker.com

 

Svadobné menu s čerešňami

A teraz nemám na mysli klasický čerešňový kompót, ktorý sme mali v škôlke k mäsu a odvtedy ho nemusíme :-). Studená ovocná polievka alebo sýto červená omáčka k mäsu sú iná kategória a môžu vyznieť zaujímavo aj v slávnostnom menu. Samozrejme okrem mnohých ďalších nápaditých gastro možností.

bravcova_panenka_s_ceresnovou_omackou_phenomenalpalatepairings.wordpress.com
Zdroj obrázku: www.phenomenalpalatepairings.wordpress.com

 

Torta na svadbu či oslavu – á la čerešňová

Čokoládová torta s čerešňami, vanilkový alebo jogurtový krém a čerešne, parížska šľahačka s čerešňami, nahá torta zdobená čerešňami…akákoľvek svadobná torta ukrývajúca či odhaľujúca čerešne vie byť svieža a neodolateľná.

torta_s_ceresnovymi_kvetmi_martastewartweddings.com
Zdroj obrázku: www.martastewartweddings.com

 

Vyskúšajte aj: Júnová jahodová svadba v 10-tich bodoch

ceresnova_svadobna_torta_tartuficakes.co.uk
Zdroj obrázku: www.tartuficakes.co.uk

 

Zákusky a dezerty červeno čerešňové

Ak uprednostňujete klasické zákusky, vyberajte sviežejšie, želatínové, jogurtové či pudingové kúsky s čerešňami. Pokiaľ vás zlákali trendové semifreda či panna cotty, skrátka osviežujúce chladené dezerty, môžete sa realizovať do sýtosti. A to nielen s čerešňami, ale aj mnohými inými ovocnými variantmi. Navyše tieto sladké minidielka sú natoľko pekné, že nielen lákajú, ale aj krásne dopĺňajú sladký svadobný bufet. Na ten môžete pridať aj zmrzlinky preliate čerešňovou polevou, čerešne máčané v bielej či hnedej čokoláde alebo vyšší zážitkový variant, ktorý umožní hosťom pripraviť si túto jednoduchú pochúťku vo vlastnej réžii – v čokoládovej fontáne.

ceresnovy_dezert_dessert.net.au
Zdroj obrázku: www.dessert.net.au

 

Čerešňové svadobné detaily

Čerešňový lak na nechty, rúž na pery, kabelka, svadobné topánky, čerešňová bižutéria, brošňa na šatách či vo vlasoch, čerešne vo svadobnej kytici alebo pierka pre hostí v tvare čerešní, menovky na stoloch s čerešňami, darčeky pre hostí á la medovníkové čerešničky alebo pralinkové višne v čokoláde, výslužky v podobe košíčka s čerstvými čerešňami, čerešňovými mafinami a mini fľaškou čerešňovice či likéru, košík pre družičky s čerešňami namiesto lupienkov… Alebo máte úplne iný nápad? Fantázii sa medze určite nekladú a vaša nápaditosť bude hosťami istotne ocenená. A nemusí byť len vysoko retro čerešňová :-).

cherry blossom themed wedding dress
Zdroj obrázku: www.poptasticbride.com

 

ceresnova_vona_krazycouponclub.com
Zdroj obrázku: www.krazycouponclub.com

 

Družičky a čerešničky

Ak už nebudú súhlasiť s čerešňovými šatami, bižutériou či inými doplnkami, náramok s kompozíciou čerešní im imidž určite nepokazí. A tiež ich môžete navoňať čerešňovo :-), tak budú čerešňovú náladu šíriť všade, kam sa pohnú, aj pokiaľ by práve nechceli :-).

druzicky_cheerryblossomsadnfaeriewings.com
Zdroj obrázku: www.cheerryblossomsadnfaeriewings.com

 

Našli ste sa? Alebo aspoň kúsok z vašej svadby? Alebo ste to riešili úplne inak? Podeľte sa s nami v komentároch. :-)