planovanie-a-rozpocet-svadby

Každý pár chce mať zaručene perfektnú svadbu a s nesmierne prekročeným rozpočtom sa im to určite podarí. Ako však udržať míňanie pod kontrolou a zároveň vytvoriť nezabudnuteľný zážitok nielen pre seba, ale aj pre svadobných hostí? Týchto 10 tipov vám pomôže urobiť vašu svadbu lacnejšou v tých správnych detailoch a pritom nepôsobiť lacno ani príliš šetrne.

Týchto 10 vecí urobí vašu svadbu lacnejšou

planovanie-a-rozpocet-svadby
Zdroj obrázku: Ligavam.lv

1. Tradičná sezóna i dátum dokážu ušetriť

Hoci ste si vysnívali, že sa budete brať v dátum nádherný po všetkých stránkach a zo všetkých uhlov, pri zvážení, že za termín mimo bežných sobášnych dní a dokonca aj miestností sa inkasujú príplatky, je vhodné uistiť sa, či tento netradičný prvok naozaj stojí za to. Ak ide o svadbu na Slovensku, preverte si, či uvedené netradičné je navyše možné. V zahraničí to väčšinou bude o navýšených poplatkoch. 

2. Neskorší čas obradu spraví svadbu lacnejšou

Čím skôr začnete so svadobnou zábavou, tým viac budete musieť hostí hostiť i zabávať, teda aj viac programu bude vítaného. Začať obedným obradom je preto dosť skoro nielen z pohľadu príprav, na ktoré máte tým pádom menej času, niekedy dokonca budete potrebovať prenajať sálu skôr, ale i nákladov súvisiacich so stravou a nápojmi. 

3. Nechajte si odporučiť triezvy variant

Často si ľudia myslia, že svadobná agentúra vám prostriedky odčerpá. Vôbec to však nemusí byť tak. Práve pomerov skúsení vedia, čo je triezvy základ, bez ktorého sa žiadna svadba nezaobíde a čo už nadstavba, o ktorej viete len vy, no pri jej vynechaní si to hostia vôbec nevšimnú. Nechajte si preto poradiť od odborníkov a pýtajte sa, kde je vhodné usporiť a kde naopak pridať, aby bola vaša svadba nezabudnuteľná, no nie prehnaná, jednoduchá a efektná, no nepôsobila lacno. Možno prídete na to, že práve vďaka dobrým nápadom vášho svadobného koordinátora ste si svadbu nielen užili v kľude, ale i dokázali ušetriť na nie až tak potrebných maličkostiach, z ktorých ste boli na úvod unesení, no bez nich rovnako spokojní.

 

svadobny_rozpocet
Zdroj obrázku: www.gettingpersonal.co.uk

4. Doplnkový program na mieru s mierou

Pokiaľ túžite hostí zabaviť zaujímavým programom, porozmýšľajte o jeho efektívnosti a tiež rozsahu. Svadba nie je teambuilding, počas ktorého sa ustavične musí niečo diať. Niekedy je menej viac a hostia zaručene ocenia aj priestor počas ktorého sa v kľude porozprávajú s tými, ktorých roky nevideli, zoznámia s novými členmi rodiny, dajú si drink, či len tak zrelaxujú na terase pod hviezdami. Bez zbytočného rozruchu naokolo.

Bude vás zaujímať: 12 spôsobov ako prekvapiť svadobných hostí

5. Služby pre hostí nad rámec svadby

Niekedy sa snažíte vyhovieť a poskytnúť hosťom viac ako sami očakávajú. Platiť im dopravu, transfery, ubytovanie či baby sitting je síce džentlmenské gesto, no pokiaľ vás to má dostať do červených čísel na najbližšieho pol roka či dokonca viac, určite to nie je cieľom. Skúste sa opýtať hostí, do akej miery by tieto výdavky ovplyvnili ich účasť na vašej svadbe a pokiaľ budú súhlasiť, kľudne nechajte tieto trovy na ich peňaženky, prípadne aspoň na tých, ktorí na to majú.

Čítajte aj: Svadba v zahraničí a ako ju uľahčiť svadobným hosťom

A ešte sme neskončili :o) 

Sledujte Družičku - Dozviete sa viac

Záleží nám na tom, aby ste sa s Družičkou a u Družičky cítili bezpečne. Preto sa zaväzujeme, že budeme k Vašim údajom pristupovať maximálne diskrétne a zaobchádzať s nimi nadmieru zodpovedne.

Podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o Ochrane osobných údajov má prístup k Vašim osobným údajom, ktoré nám poskytnete prostredníctvom formulára na pridanie Vašej svadby, len oprávnená osoba Družička.sk, ktorá ich v žiadnom prípade neposkytne tretím osobám.