podelte_sa

Aktuálne obdobie extrémnych zmien a nečakaných extrémov nás doviedlo do štádia, že buď máte času ešte menej ako doteraz, alebo naopak, toľko, že by ste aj napríklad naplánovali svadbu. Ďalším znakom aktuálnej doby je aj vývoj svadieb od zakázaných stredných a veľkých po mini a mikro svadby. Ak by vás to však zvádzalo myslieť si, že komorná akcia nepotrebuje plánovanie, nie je to celkom tak. S plánom a vo dvojici sa predsa len kráča lepšie a ľahšie. A to zďaleka nie len v ústrety svadobnému dňu, hoci práve o ňom bude dnes reč.

Pokiaľ teda patríte k tým, ktorým sa nechce čakať na lepšiu dobu, ktorá je momentálne asi skôr v nedohľadne ako za rohom, a rozhodli ste sa predsa len zobrať sa podľa prvotného plánu v prvoplánovom termíne, alebo podľa druhotného plánu práve teraz aj napriek všetkému alebo práve preto, inšpirujte sa, ako naplánovať malú svadbu, aby neskončila treťoplánovo fiaskom.

Ako naplánovať malú svadbu?

Počet pozvaných hostí na svadbe v podstate až tak veľmi nezaváži, náročnosť samotného plánovania ako aj realizácie svadobného dňa spočíva skôr v rozsahu požadovaných služieb. Isteže, od počtu hostí závisí veľkosť priestoru, v ktorom sa bude svadba konať a viac hostí dokáže vymyslieť viac situácií na riešenie, no pokiaľ im ako aj sebe, ponúknete len základ, určite sa nenaplánujete toľko ako v prípade all inclusive svadby  či svadby na kľúč s komplexným programom nielen vo svadobný deň, ale aj deň pred a po svadbe.

Čítajte aj: Ako vybrať miesto svadobnej hostiny 

Ako naplánovať svadbu, na ktorú vaši hostia nezabudnú? – Časť 1.

svadobne_planovanie
Zdroj obrázku: www.kingsmillshotel.com

Možnosti pre mini svadbu

Aké vlastne máte možnosti? Takmer vždy nespočetné. Dôležité sú vaše preferencie. Aj pri malej svadbe sa môžete rozhodnúť pre jedinečné miesto sobáša, štýlovú dopravu, fotenie na netradičných miestach, rozprávkovú výzdobu, x-poschodovú tortu, bombastickú kapelu či týždňový wellness pobyt…Alebo aj pre jednoduchý sobáš, párhodinové posedenie a následne romantiku po svojom. A tu spočíva aj náročnosť plánovania.

Zatiaľ čo pri rodinnom posedení v kruhu najbližších stačí zajednať stôl v reštaurácii či jedlo v cateringovej spoločnosti, ktorá vám všetko prinesie kamkoľvek a následne aj poumýva riady :o), pri víkendovom wellness pobyte so službami pre princeznú si to vyžiada viac námahy. Takmer toľko ako pri plánovaní veľkej svadby na kľúč.

Pokiaľ aj plánujete oslavovať len v kruhu najbližších, prípadne úplne inkognito vo dvojici, ale o svojich plánoch by ste radi dali vedieť či už pred alebo po akcii viacerým alebo rovno všetkým, či už prostredníctvom oznámení, web stránky alebo rozposlaných darčekov, opäť sa pohráte o čosi dlhšie.

Ak sa aj rozhodnete odobrať na sobáš a oslavu do zahraničia, aby ste unikli veľkému plánovaniu, nepočítajte s tým, že pôjde o únik formou last minute zájazdu na vlastnú päsť. Aj svadba v zahraničí má okrem svojho čara aj svoje úskalia, o ktorých je dobré vedieť skôr ako sa na túto dobrodružnú svadobnú túru vychystáte.

planovanie_ svadby
Zdroj obrázku: www.newlovetimes.com

Čítajte aj: 10 zaužívaných omylov o svadbe v zahraničí 

Ak stále neviete, čo vymyslieť a ako to pretaviť do reálu, obráťte sa na Profi Družičku. So svojimi xy-ročnými skúsenosťami isto vymyslí niečo netradične zaujímavé a hlavne pre vás bezstarostné.