imelo v kytici

Najkrajšie na našich osobnostiach je ich rozmanitosť. Každá jedna z nás vníma dokonalosť úplne inak. A preto pre každú budúcu nevestu je dokonalá svadba úplne niečo iné. Jedna si predstavuje seba ako princeznú v honosných šatách pri perfektnom letnom počasí, druhá si svadbu nevie predstaviť bez jesennej atmosféry a tá tretia to má úplne inak. Táto jedinečnosť je na tom najkrajšia a robí každú svadbu výnimočnou.

Svadba v každom ročnom období je svojím spôsobom nádherná. Jedným z dôležitých svadobných prvkov je svadobná kytica, ktorú vieme perfektne zladiť k ročnému obdobiu. Rôzne kvety sú typické pre dané ročné obdobie a vedia najlepšie vyniknúť v tento veľký deň.

Jarná kytica na svadbu

Pivonky – romanticky svadobné

Pivonky sú nádherné kvety, ktoré si môžete zaobstarať v rôznych bielo-ružových tónoch. Je to typický kvet jarného obdobia, pretože kvitne prevažne v jarných mesiacoch. Sama o sebe pôsobí honosným vzhľadom vďaka jej veľkým kvetom, a tak na vytvorenie nádhernej hustej kytice nepotrebujete veľa kusov tejto rastlinky. Je nádherná i samostatne či v kombinácii so zeleňou, ružami či fréziami.

Konvalinka – jemná kráska do svadobnej kytice

Konvalinka je veľmi nádherná a jemná rastlina, ktorá je typická svojou bielo- modrastou farbou. Na prvý dojem pôsobí veľmi nežne a jemne. V inom ako jarnom období túto kvetinu asi nezoženiete a je vhodná k decentným formám výzdoby.

konvalinkova_jarna_kytica

Tulipán – jednoduchý a efektný svadobný kvet

Tento jarný kvet je tou najväčšou klasikou, ktorú si viete predstaviť. Jeho kvety môžete nájsť v širokej škále farieb a tak prispôsobiť k svojej svadobnej výzdobe. Tulipán je veľmi dostupný kvet v tomto ročnom období, a preto ak túžite po nádhernej výzdobe, je táto kvetinka ideálnou voľbou.

tulipanova_jarna_svadobna_kytica

Ľalia – a jej decentná svadobná kytica

Ak ste milovníčkou ľalií, tak tento kvet si viete predstaviť ako dominantný prvok vašej výzdoby. Vďaka nádhernej bielej farbe a nežnému tvaru sú skvelým prvkom na vytvorenie jednoduchých a prekrásnych dekorácií. V kombinácií s ružami či maďarským jazmínom tvoria i nádherné svadobné kytice.

Letné svadobné kytice

Hortenzia – pre bohatosť vo svadobnej kytici

Hortenzie sú špecifické rastliny svojou bielou, modrou či sýto ružovou farbou. Vďaka nim vieme vytvoriť krásne pestrofarebné aranžmány a svadobná kytica z týchto kvetiniek je naozaj výnimočná a pýta si svoju pozornosť. Samy o sebe pôsobia veľmi nežne a romanticky. No bohužiaľ hortenzie sa radia medzi najdrahšie kvety, a preto pri ich výbere musíte počítať s väčšou investíciou do výzdoby.

svadobna_vyzdoba_hortenzie-florashop

Mak – netradičný kvet do svadobnej kytice

Naozaj netradičný výber, no čoraz populárnejší. Malé kvety sýto červenej farby sú dominantným prvkom nevesty a vďaka ich jemnosti si získali obľúbenosť u viacerých aranžérok a dekoratérok.

svadobna kytica z cervenych makov
Zdroj obrázku: Bouquetweddingflower.com

Georgína – pre farebnú svadobnú kyticu

Aj tieto farebné kvety sú čoraz viac populárne. Vďaka svojmu jemnému tvaru pôsobia nežne, no vďaka farebnosti sa stávajú výraznejším prvkom nevesty. Sú ľahko kombinovateľné s inými kvetmi či zeleňou, čím dokážu vytvoriť naozaj romantický dojem.

dalie na svadbu
Zdroj obrázku: brideandblossom.com

Svadobné kytice na jesennú svadbu

Slnečnice – slniečkové svadobné kvetiny

Typické jasnožlté kvety, samy o sebe veľkou dominantou, sú obľúbenou svadobnou kytičkou. Nevesty, ktoré uprednostňujú jednoduchosť a zároveň výraznosť, túto voľbu veľmi rady vyhľadávajú. Sú dobre kombinovateľné s obilnými kláskami. Ak ste sa rozhodli pre prírodný dekor, slnečnice sú viac ako ideálnou voľbou.

slnecnicova svadobna kytica
Zdroj obrázku: dahliafloraldesign.ca

Chryzantéma – skrytý talent svadobný

Aj keď na prvé počutie nepôsobí ako svadobná kvetina, naozaj vie prekvapiť. Vďaka malým kvietkom pôsobí dokonale jemne. Jej nežný vzhľad v kombinácii so zeleňou pôsobí romantickejšie ako by ste si vedeli predstaviť. Ak túžite po pravej jesennej svadbe, kvet v oranžovej či červenej farbe vyčarí pravú jesennú atmosféru.

 

Zimné svadba a svadobné kytice

Imelo – a rozprávková svadba

Priam rozprávková kvetinka, ktorá je sama o sebe prejavom romantiky. Vďaka tejto kvetinke sa dostanete do rozprávkovej atmosféry a budete obdarovávaná bozkami po celý večer. Je ideálnou výzdobou na stropy a stoly a vynikne i ako doplnok do svadobnej kytice v kombinácii s ružami či iným kvetom.

imelo v kytici
Zdroj obrázku: weddingforward.com

Šípky – pre netradičnú nevestu

Netypickým prvkom výzdoby môžu byť i šípky. Táto rastlinka má naozaj všestranné využitie a ak sa rozhodnete ju zakomponovať do výzdoby, určite nebudete ľutovať. Vďaka ich farbe rozžiaria priestory svadobnej hostiny či farby vašej kytice.

Ihličie – na zimnú svadbu

Pokiaľ ste sa rozhodli pre zimnú svadbu, typickým prvkom tohto obdobia je ihličie. Na kyticu by sme ho zrovna neodporúčali, ale ako hlavný prvok vašej výzdoby je viac ako vhodný. Dá sa kombinovať so všetkými farbami a nič nevyčarí zimnú atmosféru viac ako voňavé ihličie.

zimná kytica
Zdroj obrázku: weddingforward.com

Vybrali ste si? Alebo stále váhate? Prípadne odporúčate iné kvetinky do svadobnej kytice? Podeľte sa s nami v komentároch.

Autor článku: Marcela Tršková