velkonocny_bufet_stickygooeycreamychewy.com

Apríl sa pomaly hlási hlasnejšie ako sa patrí a svojím vyčínaním rozhadzuje nielen našu psychiku, ale aj fyzické rozpoloženie, nech sme akokoľvek flegmaticky predisponovaní. Sviatočné prípravy sú v plnom prúde, všade to rozvoniava a láka a už na začiatku sa obávate, že po sviatkoch budete potrebovať nové šaty na jarnú svadbu. :) Aby vaše doterajšie cvičenie nevyšlo nazmar a aj naďalej ste si mohli užívať obdivné pohľady (aj napriek veľkonočným pochúťkam, ktoré sú predsa len raz za rok, preto sa im úplne vyhnúť nedá), zozbierali sme pre vás (aj pre nás :)) zopár pravidiel a tipov, ako sa za 4 dni sviatočného náporu udržať v kondícii. Vyskúšajte s nami.

velkonocny_bufet_stickygooeycreamychewy.com
Zdroj obrázku: www. stickygooeycreamychewy.com

Ako nepribrať do šiat

  1. nestresujte sa – už vôbec nie cez sviatky

    – beriete Veľkú noc obdobne ako Vianoce? Naháňanie, nákupy, výzdoby, upratovanie, vyváranie a vypekanie… a hlavne ako to všetko stihnúť kým príde návšteva? Zastavte sa a porozmýšľajte, do akej miery to má zmysel. A či tým nerobíte horšie ako lepšie nielen spolubývajúcim, ale hlavne sebe. V maxi nasadení a mega strese budete totiž priberať jedna radosť. A problém ako cez sviatky nepribrať bude čochvíľa aktuálny aj u vás.

  2. nastavte sa pozitívne

    – ak sa púšťate do sviatkov s blikajúcou žiarovkou v hlave, že tento rok určite opäť zaručene priberiete, tak budete úspešní. Samozrejme v priberaní. Nastavte preto nielen svoje telo, ale hlavne hlavu, na stav, že viete, ako nepribrať ani cez sviatky respektívne ako si cez sviatky zachovať super postavu, aby bol výrok pozitívny :). A potom už stačí len zostať v pohode.

  3. nekoštujte všetko

    – sviatočné vyváranie a vypekanie nás často stojí vysnívanú veľkosť. Musíte vedieť, ako to chutí, skôr ako pohostíte najbližších? A z koštoviek ani z vôní sa predsa najesť nedá, preto po nich nasleduje normálna porcia? A následne problém na bruchu. Nemusíte ochutnávať úplne všetko a už vôbec nie v extra dávkach. Ak riešite dilemu ako pri hrncoch nepribrať, určite to má niečo aj so šéfkuchárskym koštovaním.

    ako_nepribrat_cez_velku_noc
    Zdroj obrázku: www.pinterest.com
  4. dávkujte optimálne – hlavne stravu

    – sviatočné stoly vyzerajú lákavo, na každej návšteve sa z nich na vás usmieva niečo iné a bol by hriech neochutnať. Alebo práve naopak. Nemusíte držať predĺžený pôst, ani hladovať, no optimálne porcie spravia pri nepriberaní svoje.

  5. pite s mierou – alkohol, nie vodu :)

    – návštevy, party, alkohol… je to akosi zaužívané, no určite nie povinné. Farebné miešané čudá majú v sebe viac kalórií ako verejne priznávajú, z tvrdého alkoholu trávi viac ako sa patrí, víno žalúdok zaťaží, no nalačno ho tiež nehodno a pivo vás zasýti aj bez predchádzajúcej vysokokalorickej večere. Preto si od týchto veľkonočných parťákov držte dostatočný odstup, kvapky dávkujte v správnej miere a hádanku ako nepribrať cez sviatky máte z veľkej časti uhádnutú.

  6. pite vodu

    – pitný režim je pri akomkoľvek nápore viac ako dôležitý. Práve dostatok tekutín vám totiž pomôže odplaviť neželané z tela von. A pokiaľ každé zbytočné sústo nahradíte glgom čistej vody, k väčším šatám sa nebudete mať šancu dopracovať a problém ako nepribrať cez sviatky bude zažehnaný.

    velkonocne_napoje_justdestinymag.com
    Zdroj obrázku: www.justdestinymag.com
  7. stále pravidelne – aj cez sviatky

    – nemeňte svoj zaužívaný režim kvôli pár dňom. Organizmus to dokáže dokonale rozhádzať a na opätovné dostanie sa do normálu budete musieť všetko úsilie vynaložiť dvojnásobne. Pravidelnosť majú rady nielen bábätká, ale každý živý a dobre fungujúci systém. A práve vďaka pravidelnosti nie je dôvod riešiť ako nepribrať.

  8. neponocujte

    – hoci voľné dni lákajú zostať hore dlhšie, zachovajte si pravidelný režim aj čo sa spánku týka. Keď telo nedostane dostatok spánku, snaží sa energiu získať inde. Väčšinou v jedle. Ešte častejšie v nesprávnom jedle. A tu začína problém. Preto neponocujte a prežite sviatky bez priberania.

  9. relaxujte – hlavne cez sviatky

    – nezabúdajte ani na oddych, lebo áno, sviatky sú aj o ňom. Mnohí si ich spájajú s leňošením a ničnerobením, čo je v poriadku, pokiaľ je aj relax s mierou. Oddýchnutý organizmus nepotrebuje riešiť zásoby a otázka ako nepribrať je aj uňho bezpredmetná.

  10. hýbte sa a miňte viac energie ako ste prijali

    – že po všetkom tom upratovaní a chystaní viac pohybu nezvládnete? Nemusíte hneď behať maratón, ani pózovať pol dňa v posilňovni, no len ležať pred telkou s ovládačom a všetko pripravené pravidelne dávkovať do svojho žalúdka je riešením s úplne opačnými účinkami. Akýkoľvek pohyb na čerstvom vzduchu vám pomôže počas sviatkov nepribrať, preto odložte televízory, monitory, FaceBooky a iné booky či kaziče očí a šup ho rozhýbať celé telo napríklad práve teraz :).

    velka_noc_ako_nepribrat
    Zdroj obrázku: www.pinterest.com

Úspešnú realizáciu plánu a pohodové sviatky bez priberania vám želám. :)