palmova riviera diskoteka, rozlucka so slobodou

Svadobné prípravy sú v plnom prúde, svadba na spadnutie a vy už máte všetkého okrem síl vyše hlavy a potrebovali by ste si vydýchnuť čím skôr, tým dlhšie? :o) Naplánujte si rovno aj svadobnú cestu, prípadne si urobte rovno predsvadobné voľno, aby ste deň D zvládli s prehľadom, oddýchnutí, navyše s požadovanou dávkou bronzu na svadobné fotenie. Talianska Palmová riviéra je vzdialená len niečo vyše 1 000 km na juh, zato svet je tam úplne iný. Taký vypnutiahodný :o). Na jej plážach, v kopcoch či prístavoch, mimo civilizácie alebo priamo v nej, tu zaručene nazbierate potrebnú energiu.

 

Kam zablúdiť počas (pred)svadobnej cesty na Palmovej riviére?

Pokiaľ máte túlavé topánky, ako ja, určite budete chcieť tento čarovný región preskúmať viac ako z ubytovania na pláž. Kam sa teda vydať počas romantických potuliek či za nimi? Ak navštívte nasledovné miesta, určite objavíte a zažijete niečo, čo vám utkvie v pamäti.

Hlavné stredisko San Benedetto del Tronto je tradičným malebným talianskym mestečkom so zachovalým historickým centrom, romantickými bočnými uličkami, neodmysliteľnými trattoriami a kaviarňami rozvoniavajúcimi široko-ďaleko.

Okrem toho je druhým najväčším v regióne a najväčším rybárskym prístavom Talianska. O morské kulinárske dobroty tu teda nie je núdza. 7 km dlhá pláž so žiarivým pieskom rozdelená práve historickou rybárskou a jachtárskou marínou na severnú a južnú časť každoročne hrdo nesie Modrú vlajku. Z povestných 8 000 paliem Palmovej riviéry je práve 7 000 z nich práve v San Benedette. A to už isto stojí za pozornosť.

San Benedetto del Tronto, Palmová riviéra, svadba

Za väčšou kultúrnou históriou netreba chodiť ďaleko, nakoľko pútnické miesta sv. Františka z Assisi, alebo neďaleké Loreto s domčekom Božej Matky, či UNESCO pamiatky v podobe stredovekých mestečiek, prípadne typické horské dedinky s kamennými domami sú len na skok od prímorského centra. Nekonečné vinice produkujúce vynikajúce víno či dubové lesy so vzácnymi hľuzovkami sa starajú o kulinárske spestrenie tohto kraja.

Grottammare historicke centrum

Stredisko Grottammare, len 4 km na sever, sa vyznačuje moderným prímorským letoviskom pri pobreží a starým stredovekým mestom ťahajúcim sa do hôr vnútrozemia. Jeho historická časť je hlavnou métou všetkých novomanželov pre prvé manželské fotografovanie. Zablúdiť ďalšie 4 km severne, do Pedasa, sa isto oplatí. Kým cestu ukáže maják týčiaci sa nad pobrežím, júlové a augustové festivaly miestnych špecialít, z ktorých najznámejší a najstarší je Sagra delle cozze ( mušlí a špagiet) prilákajú všetkých svojou vôňou a hudbou. Po kulinárskom vybláznení sa a chuti na kultúrnu chuťovku je vhodné navštíviť Torre di Palme s kamennými domčekmi, kostolmi, úzkymi uličkami a terasami s fascinujúcim výhľadom na more.

 

Grottammare vyhlad pri civilnom obrade v hist.centre

Historicke centrum v Grottammare

Na Palmovej riviére nie je čas na nudu, hoci, pokiaľ by ste mali veľkú chuť na posvadobné leňošenie, určite si ho môžete dovoliť. Vo všetkých uvedených letoviskách okrem romantických potuliek môžete absolvovať aj vašu svadbu. Ako na to, sa dozviete na: www.svadbavrime.sk