Inca Collagen vlasy

Vytvoriť nádherný účes nejde bez nádherných vlasov. Vo svadobný deň musia žiariť, lebo nie nadarmo sa hovorí, že vlasy sú koruna krásy. Skutočne formujú celý váš zovňajšok a preto dbajte na ich kondíciu už dlho pred svadbou. Ako vám v tom pomôže kolagén?

Svoju hrivu by ste si mali pestovať neustále, no keď ide o svadbu, doprajte svojim vlasom maximálnu starostlivosť už niekoľko mesiacov vopred. Len tak totiž budú zdravé, pružné a lesklé a aj vaša kaderníčka sa tomu poteší. Omnoho lepšie si s nimi poradí a aj vy budete nadšená. Vlasy sú skrátka prioritou, aby ste boli dokonale krásna na svoj veľký deň.

Čo s tým má kolagén? Esenciálna stavebná bielkovina, ktorá sa stará o pružnosť pokožky, tkanív a má na svedomí aj pevnosť kostí a štruktúru kĺbovej chrupavky, sa v našom tele tvorí prirodzene. Bohužiaľ, v dostatočnom množstve len do určitého veku. Kolagén je zodpovedný nielen za elasticitu našej pokožky, ale aj dobrý stav vlasov. Práve vlasové korienky sú totiž súčasťou našej pokožky a cez kožu si vlasy berú živiny v podobe aminokyselín, ktoré sú obsiahnuté aj v kolagéne.

Zdravá pokožka rovná sa zdravé vlasy, potvrdzuje aj dermatologička Jana Molčanová: “Vlasy a nechty vznikajú z rovnakého embryonálneho základu, a preto je ich kvalita často ovplyvnená rovnakými faktormi ako sú napr. hladina hormónov, dostatok vitamínov a železa. Zo svojej praxe môžem potvrdiť, že pravidelný prísun kolagénu zlepšuje pevnosť nechtovej platničky, zmierňuje štiepenie nechtov a lámavosť vlasov.”

S kolagénom teda môžete zabiť viac múch jednou ranou: pomôže vám udržiavať si pružnú pleť bez vrások, pevné nechty a krásne vlasy. Užíva sa vnútorne ako výživový doplnok. Sú to kolagénové peptidy získavané štiepením kolagénu zo živočíšnych zdrojov.

Kvalita rovná sa účinok

Keď si vyberáte spomedzi mnohých výrobkov, posvieťte si najmä na spôsob štiepenia. Ak má totiž kolagén vo forme výživového doplnku priniesť želaný efekt, mal by byť štiepený za studena, bez tepelných úprav, zároveň byť 100% čistý a bez prímesí. To všetko zaisťuje jeho biologickú dostupnosť pre ľudské telo. Výhodu má morský kolagén, ktorý nepotrebuje tepelné úpravy ako kolagén z dobytka.

Inca Collagen Produktova-foto

Česká značka Inca Collagen, ktorá je dlhodobo jednotkou medzi kolagénmi na trhu v našich končinách, zvolila na výrobu kolagénu šetrnú metódu štiepenia za studena pomocou enzýmov. Inca Collagen je morský kolagén, nepotrebuje teda tepelné úpravy a je navyše aj 100% čistý, mikronizovaný do podoby jemného prášku. Takže kolagénové peptidy si zachovávajú svoju štruktúru helisy, vďaka ktorej ich ľudské telo rozozná a vstrebe.

Takéto sú účinky kolagénu na vlasy, ak je to kvalitný a účinný produkt:

  • Podporuje zdravie vlasových korienkov a tvorbu zdravších a pevnejších vlasov.
  • Pôsobí na regeneráciu vlasových korienkov.
  • Podporuje hustotu vlasov, urýchľuje ich rast.
  • Pomáha zastaviť vypadávanie vlasov a naštartovať ich opätovný rast.
  • Zvyšuje pevnosť vlasov a redukuje ich štiepenie.
  • Zlepšuje lesk vlasov.

Kolagénová kúra na vlasy

Hydrolyzovaný kolagén by ste mali užívať dlhodobo. A ak ste ho ešte neužívali, odporúča sa začať trojmesačnou kolagénovou kúrou. Na základe dlhoročných poznatkov a výsledkov štúdií o účinkoch kolagénu v tele človeka sa ukázalo, že prvý efekt sa navonok prejaví v horizonte 8 až 12 týždňov. Je to samozrejme individuálne, u niektorých ľudí to môže byť aj skôr. Podobné sú aj skúsenosti zákazníčok Inca Collagen:

“Užívam ho mesiac a vlasy mi naozaj prestali padať. Super mi pomohol.”  Michaela Kapustová

“Viditeľne sa mi zlepšili vlasy, mám dokonca pocit, že aj zhustli. Dlho som hľadala ten správny a fascinovalo ma, aký viditeľný rozdiel medzi nimi je, vlasy zrazu ochabli… už žiadne experimenty, len Inca Collagen.” Miška Rajnič Kocúrová

V kolagénovú kúru od Inca Collagen dostatočne včas pred svojou svadbou. Tak, aby ste stihli do svadby zaznamenať jeho skvelé účinky na svojich vlasoch, pleti či nechtoch.