Svadba v Rime, kostol Santissimo Nome di Maria 1

Učaroval vám Rím natoľko, že by ste si v ňom radi povedali svoje „Áno“? Vôbec sa vám nečudujeme :o) a radi vám s tým pomôžeme. Rím ako Mekka kresťanstva väčšinou láka na svadbu v kostole, no zaujímavý je aj civilný sobáš. Kam teda na sobáš do Ríma?

Kostoly na sobáš v Ríme

Kostolov je v Ríme nespočetne veľa, nie každý však otvára svoje brány sobášachtivým párom, preto je vhodné pri výbere začať práve touto otázkou. Aby sme vám situáciu uľahčili, v ponuke máme kostoly, v ktorých vieme, ako na to.

Kostol San Salvatore in Lauro, Rím

Na malom námestíčku s pohodlným vstupom sa otvára krásne zrenovovaný kostol s úžasným oltárom. Ani priveľký, ani primalý, skrátka taký akurát pre svadbu v Ríme. Situovaný v centre, v pešej vzdialenosti od hlavných pamiatok ako Panteón, Španielske námestie či Fontána di Trevi, je ideálnym východiskovým bodom na svadobný fotookruh po pamiatkach Ríma.

Svadba v Rime, kostol San Salvatore in Lauro 2

Svadba v Rime, kostol San Salvatore in Lauro 1

V pešej vzdialenosti môžete svoj sľub osláviť v reštaurácii s terasou plnou zelene v romantickej bočnej uličke, prípadne vysoko nad úrovňou terénu, v lokáli s úžasnými výhľadmi na celé mesto. Výber je len na vás :o).

Kostol Santissimo Nome di Maria, Rím

V blízkosti Forum Romanum, Pamätníka Viktora Emanuella, ale aj Kolosea, tento nenápadný kostolík  pri Trajánovom stĺpe uchváti svojou lokalizáciou medzi historickými pozostatkami tvoriacimi úžasnú fotogenickú siluetu. Neveľký kostol s oblúkovou centrálnou loďou je vhodný aj pre malú svadbu či svadbu vo dvojici, nakoľko v ňom nezaniknete, práve naopak. Najnovšie s moderným priehľadným kľakátkom pôsobí odľahčene a nadčasovo.

Svadba Rim Kostol 1

Svadba v Rime, kostol Santissimo Nome di Maria 1

Rovnako ako predošlý, aj tento kostol je ideálnym východiskom pre fotookruh a do najbližšej vhodnej reštaurácie je to necelých 10 min. peši pomedzi historické monumenty Ríma.

Civilný sobáš v Ríme

Pre priaznivcov civilných sobášov Rím ponúka menej miest, no nasledovné môžeme odporúčať:

Sala Rossa na Kapitole (Campidoglium)

Je situovaná uprostred Ríma, na jednom zo 7 rímskych pahorkov, v pešej vzdialenosti od kľúčových pamiatok a labužníckych reštaurácií. Červená sála s lomeným stropom a zlatým zdobením je reprezentatívna a zároveň nadčasová.

civilny sobas Rim, Campidoglium

Sala Rossa, svadba na Kapitole Rim

Tivoli

Pokiaľ sa vám zažiadalo viac zelene mimo veľkomesta, riešením je cca 30 km do vnútrozemia vzdialené letné sídlo rímskej aristokracie Tivoli. Situované v horách s úžasnými výhľadmi na región Lazio ponúka priam rozprávkové vily a záhrady či parky plné zelene. Kým Park Vily Gregoriana situovaný v hlbokom údolí s vodopádmi umožňuje sobáš na akropole nad ním, Vila D´Este so záhradou so 100 fontánami má k dispozícii viacero miest na obrad, svadobné fotenie i hostinu v jednom.

Svadba Tivoli Rim

Svadba Taliansko, Rím Tivoli 2

Vybrali ste si? Potrebujete poradiť? Radi vám  pomôžeme s kompletnou organizáciou svadby v Ríme, či už sa rozhodnete cestovať len vo dvojici alebo s najbližšou rodinou.

A aké boli svadby v Ríme s nami? Reálne nevesty sa podelili o svoje zážitky v našich referenciách.