cviky_na_chudnutie_femside.com

Ako na plánované stravovanie – Časť 2.

6.  Zamestnaj svoju myseľ

Mne osobne veľmi pomáha v príprave na súťaž a v dodržiavaní striktného (priam až vojenského režimu), keď mám čo najviac zamestnanú myseľ projektmi. Projektom mám na mysli napríklad prácu alebo inú činnosť, záľubu. Ja som napríklad počas celej prípravy mal denný režim od rána 5:30 do večera 22:30. Z čoho bolo 12 hodín každodennej práce a tréningu. To mi pomohlo, že som nemusel myslieť na to, že musím dodržiavať nejaké stravovanie a mám diétu a niečo mi chýba. Ale len som jednoducho nasledoval presne to, čo som si predsavzal, naplánoval a pripravil. Tak isto funguje motto: „Čas je najlepší liek. A čas všetko vyrieši.“ Vždy keď človek pociťuje zlý pocit z nejakého problému, mal by sa zamestnať nejakým projektom, ktorý mu zamestná myseľ, čím bude čas plynúť rýchlejšie a pretrpenie problému bude menej bolestivé. Týmto určite nemyslím, že v období plánovania svadby nemáš čo robiť. Veď práve svadobné plánovanie popri práci ťa určite zamestnáva naplno – a tu je konečne výhoda toho všetkého. :-)

cvicenie_pred_svdbou_ciele_shape.com
Zdroj obrázku: www.shape.com

 7. Stoj si za svojím

Nenechaj sa ovplyvniť názormi druhých ľudí. Stoj si za svojím slovom a činom. Je veľmi dobre známe, že pokiaľ si v spoločnosti ľudí, kde sa výdatne konzumuje jedlo, teda napríklad aj na svadbe, a odmietneš ďalšie jedlo, či dezert so slovami, že ti stačilo a máš dosť, druhí ľudia sa na teba pozrú a povedia: „Čo je? Veď si štíhla. Poriadne sa najedz.“ Či ešte horšie, ak v spoločnosti druhých ľudí, nie veľmi zameraných tvojím smerom, povieš pri jedle poznámku niečo diétne alebo nemôžem, lebo chudnem. Hneď sa do teba obujú a začnú ťa presviedčať, že to je blbosť a núkať ti ďalšie jedlo. Za tie roky som sa naučil, že je najlepšie povedať: „Ďakujem, teraz si neprosím, mám dosť. Ale neskôr si dám.“ Toto človeka zastaví pred ďalšími otázkami a narážkami. Samozrejme neskôr sa nedeje dezert napríklad, ale jedlo, ktoré má nasledovať podľa predpísaného plánu. Podľa môjho názoru je tu človek na to, aby robil čo chce, čo ho baví a nikto by ho nemal odhovárať od postojov a názorov. Každý si musí vedieť obhájiť svoj postoj a názor a presvedčiť človeka, že to, čo robí má hlbší význam. Neber teda svadbu či inú spoločenskú udalosť s gastro zážitkami ako povinnú jazdu, v ktorej musíš držať smer a rýchlosť, aby si nevybočila z trate. Zariaď sa podľa seba a svojich cieľov a správaj sa tak, aby si sa hlavne ty sama cítila dobre.

 8. Motivuj sa

cvicenie_pred_svadbou_motivacia_pinterest
Zdroj obrázku: www.pinterest.com

O tom, že svadba je dostatočne veľkou motiváciou, sme už hovorili. No rovnako ako ciele, aj motiváciu môžeš rozobrať na drobné a dávkovať ju postupne. Je dôležité, aby si sledovala vybrané parametre, ktoré máš za cieľ zmeniť a na tom uvidíš zmeny, ktoré ťa budú motivovať. Napríklad, ak niekto chce byť silnejší, tak si bude viesť tréningový denník, do ktorého si bude zapisovať použité záťaže a počty opakovaní. Sama budeš prekvapená, aký rýchlo progres dokážeš takto vybudovať, čo ti bude dávať neskutočnú motiváciu. Alebo keď chceš schudnúť, tak si odmeraj obvody a odváž sa. Obvody si odmeraj na hrudníku (cez bradavky), na páse (cez pupok), na stehne (v strede stehna), na paži (v strede paže medzi lakťom a ramenom), všetky polohy sú v uvoľnenom stave. Takto sa meraj a váž každých 7 dní a uvidíš pomaly zmeny, ktoré ťa vždy potešia a dodajú ti energiu a chuť pokračovať. Nehovoriac o tom, pokiaľ si športovec, odporúčam pozerať motivačné videá tvojho športu. Ja sa z týchto videí aj veľa učím, napríklad o pózovaní. Predpokladám, že pred svadbou máš skôr záujem o pózy v šatách na svadobné fotky :-), no ako príklad či inšpirácia to nemusí byť zlé :-).

 9. Prijmi zodpovednosť za svoje činy

Dám ti jednu úlohu. Zajtra ráno, keď sa zobudíš, choď rovno do kúpeľne a pozri sa do zrkadla. A uvedom si, že ten človek, ktorého v ňom uvidíš, je jediný človek, ktorý ti v živote môže zabezpečiť hojnosť, šťastie, lásku, bohatstvo a úspechy. Ten človek ťa nikdy nesklame a len on dokáže vyriešiť tvoje problémy. Preto sa neobracaj problémom chrbtom a neutekaj od nich, ale prijmi ich a prijmi zodpovednosť za ich vyriešenie. Len ty sama môžeš ovplyvniť svoj život a len ty sama si ho dokážeš vytvoriť taký, aký ho chceš mať. A to aj v prípade chudnutia do svadobných šiat.

 10. Urči si priority

cviky_na_chudnutie_femside.com
Zdroj obrázku: www.femside.com

Je dôležité, aby si si určila priority. To úzko súvisí s bodom 5. Stoj si za svojím. Priority sú veci, ktoré sa nedajú ničím vyvrátiť. Priority sú zadefinované činnosti, postoje a názory, ktoré vedú k dosiahnutiu úspechu. Napríklad mojou prioritou je tvrdo trénovať, správne sa stravovať a pripraviť sa na ďalšiu súťaž. Namiesto vysedávania s kamošmi v bare, popíjania piva, fajčenia cigariet. Vždy som potreboval robiť v živote niečo produktívne, efektívne, nestrácať čas a využiť život naplno ako sa len dá. Veď žijeme len raz. A preto sa snažím uskutočniť si každý jeden sen, ktorý mám. A musím sa priznať, že už sa mi ich neskutočné množstvo splnilo. Ak je tvojou predsvadobnou prioritou pekná postava do šiat, tak jej venuj každú svoju voľnú chvíľu a výsledok na seba nenechá čakať.

 Bude vás zaujímať: Ako na plánované stravovanie – Časť 1.

Kontaktujte Mgr. Martina Roháčka

Údaje označené * sú povinné

Snažíme sa zabrániť spamu. Prosíme, napíšte výsledok:

Poskytnutím Vašej e-mailovej adresy súhlasíte s jej použitím na reklamné účely Družička.sk - na zasielanie Newslettera, prípadne noviniek. Viac informácií o bezpečnosti údajov nájdete tu

Svoj súhlas môžete, samozrejme, kedykoľvek odvolať.