svadobna_ kytica

Na svadbe je niekoľko tradícií, ktoré sa k danej príležitosti dokonale hodia, nakoľko ju podčiarknu a pozdvihnú, ako napríklad pomalé kráčanie uličkou k oltáru či prvý tanec mladomanželov. Ale sú aj také, z ktorých máte hlavu v smútku, nakoľko sa pri nich necítite ani trochu komfortne, práve naopak, najradšej by ste boli niekde úplne inde, nie to ešte stredobodom pozornosti. Sem patrí napríklad hádzanie podväzku či svadobnej kytice.

Pokiaľ ste aj vy v stave, keď si kladiete otázku typu: „Prečo by sme toto mali robiť?“, nech už je to z akéhokoľvek dôvodu, tu je niekoľko možností, kedy sa tradícií jednoducho vzdajte a nerobte si pritom z toho hlavu.

4 x prečo vynechať hádzanie svadobnej kytice a podväzku

 

svadobna_ kytica
Zdroj obrázku: www.easyweddings.com.au

1. Chcete si nechať svoju svadobnú kyticu aj podväzok

Tomuto úplne rozumieme. Pokiaľ by ste si radi svoju vysnívanú svadobnú kyticu vysušili a nechali na pamiatku, máte 2 možnosti – nehádzať alebo mať náhradnú, len na hádzanie :-). Pokiaľ ste si na podväzku dali záležať a je špeciálne robený na vaše miery a podľa vášho gusta, uchovať si ho v intímnej zásuvke a použiť v príhodnej chvíli je určite vhodnejšie ako sa ho verejne zbaviť hneď počas svadobnej zábavy.

Čítajte aj: Svadba a svadobná kytica kedysi a dnes

2. Tradícia hádzania kytice sa vám zdá zastaraná

Niekomu by sa mohlo zdať, že toto je to pravé orechové, plné zábavy, bez ktorej by svadba nebola svadbou. Pokiaľ patríte do tejto skupiny, choďte do toho a bavte sa. No pokiaľ sa ani jeden z vás necíti na scénku sťahovania a hádzania podväzku na verejnosti, tak to jednoducho nerobte. Je to predsa vaša svadba a máte sa na nej cítiť príjemne, nie trápne, hoci by to aj zvyšok publika ocenilo. A namiesto toho, aby ste vyzvali slobodné slečny, aby sa o vašu svadobnú kyticu pobili, darujte ju mame, najlepšej priateľke alebo starkej. Alebo ju jednoducho na hádzavú scénu nevolajte. :-)

3. Hanbíte sa sťahovať podväzok

Niektoré páry nie sú extrovertné a zo scénok, v ktorých hrajú prím (čo je v podstate celá svadba, no v niektorých momentoch je pozornosť predsa len o čosi viac upriamená na nich), majú poriadny stres. Obzvlášť z tých, v ktorých má ženích svojej novopečenej manželke loviť podväzok pod obrovskou sukňou priamo pred pohľadmi nielen jej otca, ale celej rodiny.

Ponechajte si sexy náboj, no užite si ho inak. Napríklad boudoir fotením, ktoré bude zaručene väčším zážitkom pre vás oboch, navyše so spomienkami v podobe netradičných, no pre vás určite hodnotných fotografií :-).

podvazok
Zdroj obrázku: www.blog.hwtm.com

Bude vás zaujímať: Svadobné povery, ktoré vám prinesú šťastie

4. Nechcete prerušovať svadobnú zábavu

V ideálnom prípade sa tanečná zábava okolo polnoci prehupuje to tej lepšej časti. Prečo ju teda rušiť akýmisi tradíciami? Nechajte párty jednoducho plynúť a bavte sa tiež.

Na ozvláštnenie polnočného momentu môžete poprosiť DJa o konkrétne skladby, žánre, tanečné kolá…obľúbené medzi vašimi priateľmi či rodinou. Takto ich zabavíte, takže im ani na um nezíde očakávať niečo iné ako skvelé songy, ktoré si práve v tejto chvíli vychutnávajú.

Ako plánujete túto úlohu riešiť vy? Alebo to už máte za sebou? Podeľte sa s nami v KOMENTÁROCH a pomôžte aj iným zvládnuť či preklenúť svadobné tradície bez zbytočnej ujmy.