svadobne_kytice_kedysi_4-5

Najžiarivejšou ozdobou nevesty vždy bola svadobná kytica. Prešli sme náš archív a vybrali pre vás niekoľko svadobných kytíc z minulosti.

 

svadobne_kytice_kedysi_1-2
Zdroj obrázku: Archív Florashop

Tak ako sa mení štýl svadobných šiat, menia sa aj kytice. Iste si pamätáte časy, kedy v kytici nesmeli chýbať kaly, bolo tu aj obdobie kytíc z umelých kvetov. Istý čas kytica nesmela byť bez ruží a všade prítomný cyklámen putoval kyticami desaťročia.

 

kytice_na_svadbu_v_minulosti_3
Zdroj obrázku: Archív Florashop

Menili sa aj ďalšie dekorácie v kytici – stužky a iné ozdoby. Všimnite si, na mnohých fotografiách sa nevesty príliš neusmievali – svadba bola skutočne vážna udalosť, sľub na celý život. V dobách čiernobielych fotografií ešte nebola 50 % rozvodovosť.

 

svadobne_kytice_kedysi_4-5
Zdroj obrázku: Archív Florashop

Mnohé kytice si nevesty odkladali ako spomienku na celý život, to určovalo aj skladbu ich kvetov. Možno ešte v skrini svojich starých mám nejakú takú nájdete.

Kytice vždy chceli byť prejavom osobnosti nevesty – malé a nežné, ale aj odvážne a sebavedomé. Niekedy kytice dominovali a nebolo pre ne ani vidieť nevestu. Časy sa menia.

 

kytica_pre_nevestu_kedysi_6
Zdroj obrázku: Archív Florashop

 

kaskadova_svadobna_kytica_v_minulosti_7
Zdroj obrázku: Archív Florashop

Aká je súčasnosť? Kytica je ako nevesta – sebavedomá, žiarivá a originálna, nebojí sa odvážnych kombinácií kvetov a farieb a vždy chce zaujať. Je to predsa najdôležitejšia kytica v živote nevesty. A nevesty sa dnes smejú :-).

svadobna_kytica_dnes_florashop
Zdroj obrázku: Archív Florashop

 

Kontaktujte Florashop.sk

Údaje označené * sú povinné

Snažíme sa zabrániť spamu. Prosíme, napíšte výsledok:

Poskytnutím Vašej e-mailovej adresy súhlasíte s jej použitím na reklamné účely Družička.sk - na zasielanie Newslettera, prípadne noviniek. Viac informácií o bezpečnosti údajov nájdete tu

Svoj súhlas môžete, samozrejme, kedykoľvek odvolať.