malinovy_napoj

Priebežne neustále hydratovať organizmus pitnou vodou je to najlepšie, čo môžete urobiť pre svoje zdravie, pokožku i vitalitu. Voda pomáha vyplavovať toxíny z buniek, dopĺňa živiny, reguluje telesnú teplotu a napomáha fungovaniu všetkých dôležitých orgánov.

Naše telo sa skladá z viac než 70 % vody. A vedeli ste koľko % tvorí náš mozog? Je to až 80 %, preto bez správnej hydratácie mozog, orgány a bunky nemôžu jednoducho poriadne pracovať. Dostatok pitnej vody zvyšuje metabolizmus, detoxikuje, pomáha pri chudnutí a bráni prejedaniu (skúste sa inšpirovať 10-dňovým predsvadobným detoxom).

Spánok a dobrá nálada sú tiež výrazne ovplyvnené tým, koľko vody pijete. Ak je voda kľúčom k úspechu, aby ste boli šťastnejšia, zdravšia a plná energie, tak prečo ju nepiť? Ak sa obávate, že obyčajnej vody sa môžete presýtiť, ozvláštnite si ju a okrem neobyčajných vlastností, ktoré má neustále, bude mať aj neobyčajnú chuť a to už stojí za to, pouvažovať o jej pravidelnom dopĺňaní. Skúste tieto skvelé triky a recepty a zavodňovanie bude pre vás zábavou.

 

Letné nápoje – pred svadbou i na nej

pitna_voda
Zdroj obrázku: www.israel21c.org

Nasledujúce recepty na osviežujúce nápoje vás presvedčia, že pitie vody nemusí byť vôbec náročné, práve naopak. Vodu v tomto znení si zamilujete natoľko, že ju zaradíte aj do nápojového lístka na vaše letné oslavy, či už pôjde o detskú party, rodinnú oslavu alebo letnú svadbu nielen v záhrade.

1. Osviežujúci životabudič nielen do predsvadobnej pohody

Potrebujete:

  • 2 menšie uhorky
  • za hrsť mätových lístkov
  • a samozrejme čistú vodu

Pripravte si džbán 1 – 2l. Lístky z mäty umyte a podrvte ich pomocou varešky. Uvoľní sa vôňa a olej pre intenzívnejšiu chuť. Pridajte nakrájanú uhorku a zalejte to všetko obyčajnou vodou. Takto pripravený nápoj vložte do chladničky aspoň na 30 minút. Podávajte vychladený. V chladničke vydrží po dobu dvoch dní.

napoj_uhorka_mäta
Zdroj obrázku: www.najnovsie.sk

Bude vás zaujímať: Samoobslužný cocktailový bar na svadbu 

 

 2. Letné osvieženie na rodinnú oslavu

Potrebujete:

  • 1 citrón nakrájaný na kolieska
  • 1 citrón celý (na kôru)
  • 1 pomaranč ošúpaný a nakrájaný na kolieska
  • 1 menší grapefruit ošúpaný a nakrájaný na kolieska

Pripravte si džbán 1-2l. Vložte doň nakrájaný citrón, pomaranč a grapefruit a zalejte čistou vodou. Pridajte nastrúhanú citrónovú kôru a poriadne premiešajte. Takto pripravený nápoj vložte do chladničky na minimálne 30 minút a môžete podávať.

Čítajte aj: Osviežujúce nápoje na letnú rodinnú oslavu 

 

3. Sladký jablčný nápoj nielen na detskú party

Potrebujete:

  • 1 lyžicu jablčného octu
  • 1 čajovú lyžičku medu
  • 1 jablko nakrájané na mesiačiky
  • čistú vodu alebo minerálku

Vo veľkom džbáne všetko premiešajte a vložte do chladničky aspoň na 30 minút. Servírujte s ľadom. Tento nápoj je skvelý v horúcich dňoch. Ak máte mätu, môžete ju pridať pre osviežujúcu chuť.

jablkovy_napoj
Zdroj obrázku: www.ourfamilysurvivalcenter.com

4. Voda s letnými lesnými plodmi na akúkoľvek party

Potrebujete:

  • ¼ šálky malín, najlepšie čerstvé, prípadne mrazené
  • ¼ šálky jahôd, buď čerstvé alebo mrazené
  • ¼ šálky černíc, čerstvé alebo mrazené
  • hrsť mäty

Do 1-2 l džbánu vložte umyté ovocie a zalejte ho čistou vodou. Po premiešaní pridajte lístky mäty. Servírujte vychladené. Nápoj nielen skvele chutí, ale aj príťažlivo vyzerá :) .

malinovy_napoj
Zdroj obrázku: www.damndelicious.net

 

Ešte stále si myslíte, že zavlažovať je nezáživné? Alebo si tieto osviežujúce vody pripravíte častejšie a doprajete tak nielen svojej pleti, ale aj celej svojej osobnosti :) príjemné chvíle pohody z vody :).

Ak máte iné skvelé nápady na letné osviežujúce drinky, dajte nám vedieť v KOMENTÁROCH. Tiež sa radi osviežime :).