usmiate_druzicky

Každá z vás určite sníva o tom, ako raz stretne svoju životnú lásku, ako sa oblečie do svadobných šiat a pôjde za zvukov organu do kostola či ako si naplánuje svoju vysnívanú svadbu aj so všetkými detailmi, ktoré k tomu patria. Nepochybne ste o tom snívali spolu s najlepšími kamarátkami a plánovali ste si, ktoré z nich vám pôjdu za družičky a ako to všetko bude vyzerať.

Byť družičkou ale nie je ľahká úloha, pretože so sebou prináša nejedno úskalie a obrovskú zodpovednosť. Úloha družičky so sebou prináša aj úlohy, pred ktorými vás nikto nevaruje, preto sme si ich pre vás pripravili, aby ste boli pripravené na maximum a aby svadba vašej najlepšej kamarátky bola jej najkrajšou životnou udalosťou.

1. Sledovanie svadobných hostí

Možno sa vám to zdá byť prehnané, ale netreba to podceňovať. Na každej svadbe sa nájde niekto uletený, kto sa rád zabáva a nie vždy to musí dopadnúť dobre. Určite by ste nechceli, aby svadbu vašej kamarátky pokazil niekto, kto to preženie s alkoholom alebo akokoľvek inak.

opity_host_na_svadbe
Zdroj obrázku: www.joseph-hall.com

2. Byť neveste vždy po ruke

Verte tomu, že svadba nie je len o zábave. Ako sa hovorí, bez práce nie sú koláče. A veru ani tie svadobné :o). Preto myslite na to, že ako družička sa zabavíte až keď bude po všetkých oficiálnych formalitách. Či už je to samotný obrad, hádzanie kytice, krájanie torty či fotenie, nevesta musí vždy vyzerať dokonale a vy jej musíte byť po ruke aj s jej osobnými vecami, ktoré k tomu nevyhnutne potrebuje.

 

usmiate_druzicky
Zdroj obrázku: www.showerella.com

Čítajte aj: 12 signálov, že máte tie najlepšie družičky

 

3. Príprava svadobného apartmánu

K dokonalej svadbe patrí aj svadobná noc, ako inak, v rozprávkovom svadobnom apartmáne. Ak nechcete nechať prípravu tohto jedinečného okamihu na hotelový personál, urobte to radšej samy a budete mať dobrý pocit, že ste nič nenechali na náhodu.

svadobne_ubytovanie_imp
Zdroj obrázku: www.impuls.sk

4. Stráženie obálok s finančnými darmi

Medzi svadobné dary vrátane elektrospotrebičov a iných domácich prostriedkov patria nepochybne aj peňažné dary. Nie každý si trúfa kúpiť niečo do domácnosti, aby sa nedajbože nestalo, že si mladomanželia rozbalia desať na vlas rovnakých darčekov. Preto to mnohí riešia obáločkami, ktoré má každý rád :o). Takéto obálky ale treba obozretne uschovať na nejaké bezpečné miesto, aby nedošlo k ich odcudzeniu alebo strate. Táto neľahká úloha tiež patrí medzi vaše povinnosti, milé družičky.

 

Obálka s peniazmi
Zdroj obrázku: www.etsy.com

Bude vás zaujímať: 10 vecí, ktoré družičke nehovorte – Časť 1.

5. Starostlivosť o pitný režim nevesty

Svadba bez alkoholu by rozhodne nebola svadbou. Takýto dôležitý medzník života jednoducho musíte zapiť. Preto je na družičke, aby dohliadala na to, aby nevesta mala dostatok vody a aby sa príliš rýchlo neopila od radosti :o) . Pitný režim je dôležitý hlavne v lete, preto ak ste sa ocitli na svadbe v letnom období, je to dvojnásobne dôležitejšie. Určite by nebol pekný pohľad na tackajúcu sa nevestu už na ceste k oltáru.

pitna_voda
Zdroj obrázku: www.israel21c.org

 

Preto, milé družičky, ak už dáte súhlas svojej kamarátke, sestre, sesternici či inej spriaznenej duši, určite berte do úvahy aj tieto neľahké úlohy. Buďte pripravené čeliť nejednej prekážke a ak sa na všetko dopredu pripravíte a všetko sa uskutoční podľa vašich predstáv, verte tomu, že aj vy raz budete mať takú úžasnú družičku, akou ste boli vy. :o). Želám vám krásne a spoľahlivé družičkovanie :o).